Ο Λάζαρος Μαλούτας για το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων

21 Μαΐου 2019
12:32

Είναι απολύτως κατανοητό ένας Πρωθυπουργός να επιθυμεί να βοηθήσει έναν κομματικό υποψήφιο προεκλογικά, έστω και αν αυτό ανατρεπει τα περί ανεξάρτητου συνδυασμού, με επαναλαμβανόμενη εξαγγελία, χωρίς να υπάρχει καμμία απολύτως απόφαση αρμόδιου οργάνου και της οποίας ο ορίζοντας υλοποίησης ειναι πολυετής.

Είναι όμως εντελώς ακατανόητο να σπεύδουν μερικοί να αναδεικνύουν αυτό το γεγονός σαν “ευκαιρία”, όταν:

  • Δεν ξέρουν το πολεοδομικό καθεστώς της έκτασης του στρατοπέδου σήμερα

  • Δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες, τους χρόνους και τις προϋποθέσεις κάτω απο τις οποίες μπορεί μια τέτοιου είδους εξαγγελία να υλοποιηθεί

  • Δεν ειναι ενήμεροι για τις προβλέψεις του υπό εκπόνηση νέου ΓΠΣ, το οποίο παραμένει ξεχασμένο ολόκληρη την τρέχουσα δημοτική περίοδο

Εμείς υπενθυμίζουμε στους πολίτες, γιατί σε αυτούς απευθυνόμαστε, αποσπάσματα του σχεδιασμού μας που είναι πολύ συγκεκριμένος:

Με βάση λοιπόν το υπό εκπόνηση ΓΠΣ, σύμφωνα με αποφασεις του δημοτικού συμβουλίου που εισηγηθήκαμε και επιβραβευτήκαν από τους πολίτες στην κατάμεστη αίθουσα του Κοβεντάρειου και έχουν δημοσιοποιηθεί, η περιοχή από το Δρίζειο μέχρι και το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων ορίζεται ως ειδική περιοχή ανάπλασης – ανάδειξης όπου προβλέπεται η λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με δραστηριότητες πολιτισμού, ελεύθερου χρόνου αναψυχής και αθλητισμού.

Η περιοχή του στρατοπέδου Μακεδονομάχων εντάσσεται στην Πολεοδομική Ενότητα 4, η οποία είναι η ζώνη των κεντρικών λειτουργιών της πόλης της Κοζάνης και περιλαμβάνει τις παλιές Πολεοδομικές Ενότητες Δ, Ε, Ι και τμήματα των παλιών Πολεοδομικών Ενοτήτων Ζ και Θ . Είναι η περιοχή που συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των κεντρικών λειτουργιών και τις περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες της πόλης (Δημαρχείο, οι δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τράπεζες, κλπ.)

Το στρατόπεδο Μακεδονομάχων θα αναπτυχθεί ως Κέντρο Διοίκησης (Δήμος – δημοτικές υπηρεσίες), Πολιτισμού και Αναψυχής, με χρήσεις όπως εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τράπεζες, διοίκηση, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι συνάθροισης κοινού, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α

Η ΕΝΟΤΗΤΑ έχει σχεδιασμό για κάθε σημείο του Δήμου, σχεδιασμό που πατά στο ρεαλισμό, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του τόπου.

23 σχόλια

  • Όσα δεν φτανει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια. Ο Ιωαννίδης πήρε το στρατόπεδο για τους πολίτες της Κοζάνης εκεί που εσύ δεν τα κατάφερες.

  • Ξεκινα λέγοντας μπράβο σε αυτούς που το κατάφεραν, που έκαναν master plan και μετά έλα να μας πεις το σχεδιασμό που θα έκανες αν τα είχες καταφερει

    • Όπως είναι γνωστό η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ. Αυτό είναι πασιφανές. Την στασιμότητα και αδιαφορία για τον τόπο την πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

    • Και συ όμως Ιωαννιδης βλέπω είσαι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο ο είπε ο Αλ6. Μην ξεχνιώμαστε απανταχού Μακεδόνες.

    • Τουλάχιστον δεν το έκρυψε ποτέ όχι σαν τον Ιωαννιδης που μάθαμε από τον Τσίπρα ότι κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Εσεις που απομεινατε στο Πασοκ δεν στηριζεστε απο το κομμα η δεν εμεινε κομμα να σας στηριξει; Χθες στην εκδηλωση του Πασοκ διπλα απο τον Ανδρουλακη για βολτα πηγες; Δεν ειναι απο πετρα γραμμενο το πολεοδομικο.

    • ΕΣΥ βλέπω από τους πρώτους έφυγες να πιάσεις καρέκλα στο ΣΥΡΙΖΑ. Καρεκλοκένταυρε με κομματικά ένσημα.

    • Η νέα βιβλιοθήκη

      Η κεντρική πλατεία

      Η ΔΙΑΔΥΜΑ

      Το νέο πανεπιστήμιο

      Το βιοκλιματικό σχολείο στη ΖΕΠ

      Το κτήριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Άργιλο

      Και άλλα πολλά.

      Εσείς σχολιαστές γράψτε για ΕΝΑ έργο του Ιωαννίδη.

    • Να πούμε και κάτι άλλο για τον ΟΣΕ για τον Αλ6 σας, που προκυριξε 4 θέσεις μηχανικών για τον σταθμό του ΟΣΕ στην Κοζανη. Σε σένα θα την είχε τάξει. Δεν πειράζει θα σε βολέψουν άλλου πάλι θα ζεις είσαι βάρος των άλλων.

  • Μαλούτα ,

    Δηλαδή το Δημαρχείο θα μετακομίσει στο Στρατόπεδο ;

    ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΖΑΝΗ ΛΑΖΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥς ΣΤΝΤΑΞΟΥΧΟΥΣ .

    Λάζο ,
    Τί θα μείνει στη παλιά πόλη ;
    Τίποτε ; ΕΡΗΜΟΣ ;
    αυτό είναι το πρόγραμμα σου;

    Η ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ;

    Αλλο ένα φαραωνικό έργο του Μαλούτα,
    όπως η κατεδάφιση του ΟΤΕ !

    τα αγάλματα της κεντρικής πλατείας που τα πήγες Μαλούτα ;

    • Μπορεί να μην ξέρεις ποτέ τα αποτελέσματα όπου οδηγούν οι πράξεις σου. Αλλά αν δεν κάνεις τίποτα, δεν πρόκειται να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

      Ιωαννίδη τι έκανες για αυτή την πόλη?

    • Έχει άποψη. Πρωτίστως σας καλεί να επισκεφτείτε τα έργα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ

      Οι πολίτες επιλέγουν την παράταξη των έργων, επιλέγουν ΕΝΟΤΗΤΑ – ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ

  • Τι απέγιναν Λάζο οι μελέτες γιά τις “βαριές” αναπλάσεις όψεων στο Ιστορικό Κέντρο ? και η μεταφορά του ΟΤΕ στο κληροδότημα Μικρού στην Μ. Αλεξάνδρου ?

    και οχι μόνο !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.