Λευτέρης Ιωαννίδης: Πώς θα διοικήσω τον Δήμο με την απλή αναλογική.

28 Μαΐου 2019
16:32

 

Ο Δήμος Κοζάνης από την 1η Σεπτέμβρη πρέπει να προσαρμοστεί, όσο πιο γρήγορα και ομαλά μπορεί, στα νέα διοικητικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Κάθε αλλαγή πρέπει να φέρνει την βελτίωση. Αυτό ξέρουμε πολύ καλά να το κάνουμε πράξη στην Δημοτική Κίνηση Κοζάνη τόπος να Ζεις.

Προτείνουμε και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις εξής νέες πολιτικές λειτουργίες που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταχύτητα, την διαφάνεια και την συνεννόηση στα νέα πολιτικά σώματα που θα συστηθούν τον Σεπτέμβριο:

  1. Κοινές συνεδριάσεις των συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων πριν τα Δημοτικά Συμβούλια.

Θα διευρύνουμε αυτή την δημοκρατική πρακτική που ήδη εφαρμόζουμε, για την καλύτερη ενημέρωση και σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε διαπαραταξιακή βάση, για να υπάρχει η σαφής αίσθηση της ύπαρξης ομάδας διοίκησης στον Δήμο. Η Δημοκρατία απαιτεί δημοκρατικούς τρόπους.

  1. Σύσταση Κοινής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης που θα απαρτίζεται τουλάχιστον από τους επικεφαλής των συνδυασμών και θα συνεργάζεται με το υπό σύσταση Γραφείο Δίκαιης Μετάβασης του Δήμου.

Ένα θέμα που ξεπερνάει τον Δήμο Κοζάνης αλλά αφορά το μέλλον του, δεν μπορεί παρά να διαμορφώνεται πολιτικά από όλες τις εκλεγμένες δυνάμεις του. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελέσει το βασικό εισηγητικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο στο συγκεκριμένο θέμα.

  1. Λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής σε διευρυμένη μορφή, με την πρόσκληση στις συνεδριάσεις των συμβούλων των συνεργαζόμενων δημοτικών ομάδων, με δικαίωμα λόγου.

Έτσι η Εκτελεστική διατηρείται και ενισχύεται ως ένα αποφασιστικό σώμα το οποίο δημιουργεί γραμμές και κατευθύνσεις πολιτικής συναίνεσης και κρίσιμης, οργανωμένης προεργασίας μεγαλύτερων πολιτικών αποφάσεων.

  1. Αξιοποίηση προσώπων κοινής αποδοχής στα Δ.Σ. των δημοτικών Νομικών Προσώπων, ώστε να έχουν την εμπιστοσύνη και οικουμενική αποδοχή του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι το οποίο ουσιαστικά εμείς ήδη πράξαμε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Οργανισμού Πολιτισμού το προηγούμενο διάστημα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.

Η συνεργασία δεν είναι θεωρητική έννοια. Είναι πράξη που εμείς αποδείξαμε με την εσωτερική λειτουργία της παράταξής μας, αλλά και όταν χρειάστηκε στην διοίκηση του Δήμου Κοζάνης από το 2014. Στην επόμενη περίοδο που η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων είναι απαίτηση του νόμου, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταβάλλουμε αυτό το νέο δεδομένο σε πλεονέκτημα και βελτίωση για τα δημοτικά πράγματα.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει να επιλέξει ανάμεσα στην αμηχανία μπροστά στην συνεννόηση και την περισσότερη Δημοκρατία. Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο.

Λευτέρης Ιωαννίδης

Δήμαρχος Κοζάνης

77 σχόλια

  • Λευτερη, αν κ Δήμαρχος δεν έπεισες ποτέ το λαό της Κοζάνης.
    Δυο φορές σε βγαζει δεύτερο. Την προηγούμενη σου έκανε το χατήρι. 5 χρόνια όμως είναι πολλά κ άλλη ευκαιρία δε θα σου δώσει. Άσε λοιπόν τις φαμφάρες κ τις κορώνες για τη Δικαιη Μετάβαση και ακολούθα το δρομο των Συριζαίων που τοσο πολύ ασπάστηκες.

  • Ο πιο σωστός απ όλους!! Ξεκάθαρες κουβέντες, σωστές προτάσεις και υλοποιήσιμες λύσεις! Μπραβο σου δήμαρχε! Μακάρι να εισακουστείτε ! Δεν υπάρχει δρόμος διχόνοιας και απραξίας παραμονο ο δρόμος της κοινής λογικής , συνεννόησης και δημιουργίας! Ο Δήμος Κοζάνης χρειάζεται αυτή τη στιγμή στήριξη απ όλους με καλή συνεργασία για το όφελος των δημοτών !!

    • Πολύ σωστός ο Λευτέρης στα λόγια , γιατί από έργα δεν είδαμε κανένα στα χρονιά της δημαρχίας του. Άρα αντιπολίτευση για να είναι στα λόγια που πολύ καλά ξέρει

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ . ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑΚΙ. ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

  • Ενα σύγχρονο μοντέλο που αναδεικνύει τις δυναμικές του Δήμου Κοζάνης που θα πρέπει να θέλουμε να έχουμε.
    Επιτέλους μια δίκαιη φωνη, καλή σου επιτυχία!

  • λογος διχαστικος κ εμφυλιακος για αλλη μια φορα. τραγικος λογος οτι μονο αυτοι μπορουν να συννενοηθουν. αυτοι που του γραφουν τους λογους τον εχουν χαντακωσει.θα καταψηφιστει για την αλαζονεια αυτη. δεν εβαλε μυαλο που εχασε 2χιλ. ψηφους κ πηγε αν πηγε στοβ’γυρο

  • από τοπική αυτοδιοίκηση γίνατε παράρτημα του σύριζα.

    Σε κάθε εκδηλωση όλοι οι βουλευτές από κάτω.

    βέβαια λύση δεν είναι και ο μαλουτας.

    Φτάνει πια.

    ότι πιο παλιό και κατεστημένο υπάρχει

  • Εχασε απο ενα συστημα δεκαετιών που ολοι γνωρίζουμε.. και καλα μαλιστα.. ο λευτερης επεσε 2 μοναδες απο το 2014.. το συστημα επεσε 15.. κρατηστε οτι θελετε.. μονο να βλεπετε καθαρα το μελλον των παιδιων σας.. διοικησαν και οι 2.. επιλεξτε ποιον θελετε με τα δικα σας προσωπικα κριτηρια και οχι τα κομματικά.. ξερατε την κοζανη στο χτες.. ξερετε και την κοζανη του σημερα..

    • Προσπαθείς να το παξεις και λόγιος αλλά το μήνυμα σου είναι ξεκάθαρο.Αλλά τώρα ξέρουμε ,δεν ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ,ψηφίζουμε σωστά ψηφίζουμε Λάζαρο,τέρμα τα πειράματα.

  • Δεν πειθεις. Είσαι λίγος. Απέτυχες. Νυν, παραλίγο τρίτος. Κοπηκες. Πάρε τον Κουτσοσιμος και τον Τέλη και στο καλό. Επιστρέφουμε στη γνώση και στο όραμα. Εσύ επέστρεψε στην Συριζοοικολογια.

    • Η γνώση και το όραμα έρχεται από τον Μαλουτα????? Χάχα αχαχαχα.. Από αυτός που χρέωσαν τον Δήμο ως εκεί που δεν πάει.Αφηστε τις χαζομάρες περί ΣΥΡΙΖΑ.. Αυτά σας λένε, αυτά αναπαράγετε και εσεις γιατί ως εκεί φτάνετε. Και αν το θέλετε και στο επίπεδο σας.. Πάρτε πάλι την πασοκαρα. Δεν σας έφτασε τόσα χρόνια!!!!

  • Γιατί με τόση υπεροψία δηλώνετε ότι είστε οι μόνοι που μπορείτε να προωθήσετε τη συνεργασία; Τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπατε συνεχώς εχθρούς σε όσους δεν συμφωνούσαν μαζί σας. Είστε οι πλέον ακατάλληλοι.

  • Τώρα που ήρθε το αυγό…….. έπεσαν προτάσεις προς αγραν ψηφων?Σαν τα 50ρικα του Τσίπρα……Ευτυχώς όμως ο κόσμος δείχνει ότι δεν τρώει κουτοχορτο.

    • Μη βιάζεσαι δεν ψηφίσαμε ακόμη με βάση τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων… Υπάρχουμε κι εμείς που θα αποφασίσουμε μετά το debate

  • Τράβα καμία βόλτα Ιωαννίδη που είσαι και σίγουρος. 5 ολόκληρα χρόνια δεν έκανες τίποτα εκτός από μακέτες και ανεφάρμοστα σχέδια και τώρα ξαφνικά ξύπνησες.

  • Λευθερη αφου τον δημο δεν το διοικησ εσυ αλλοι κανου κουμαντο ρωτα και λιγο τουσ υπαλληλουσ για να σου πουν ποιοσ εχει τον πρωτο λογο στο δημο κοζανησ

  • Η μόνη λογική φωνή στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Κάποιοι αναλώνονται σε λόγια και σχόλια και κάποιοι σε έργα. Μπράβο Λευτέρη για την ξεκάθαρη λογική και τον πολιτικό πολιτισμό. Εσύ μπορείς πραγματικά να πας τον τόπο μας μπροστά κι άσε τους σχολιατές στην κρυψώνα τους.

  • Εχουν διοικησει και οι 2.. τους ξερετε.. ξερετε την κοζανη πριν το 2014.. ξερετε την κοζανη και μετα.. η επιλογη ειναι δικη σας.. μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ομως.. ουδεν λαθος αναγνωριζεται.. και βεβαια κοιταμε ποιοι εξελέγησαν.. το νου σας..

  • Λίγο ειρωνικό να μιλάς εσύ για συνεργασίες Λευτέρη. Επί 5 χρόνια έβλεπες φανταστικούς εχθρους και συμπεριφερόσουν υπεροπτικά σε όποιον διαφωνούσε μαζί σου. Ούτε με τους δικούς σου ούτε με τους υπηρεσιακούς εκανες χωριό, πως θα το κάνεις τώρα? Αλλαξες και χαρακτήρα απο το αποτέλεσμα?

  • διχαστικος ο λογος του δημαρχου για αλλη μια φορα. απο τη μια θελει κ γραφει για συνεργασια στο δημ. συμβουλιο κ απο την αλλη για το μονο εμεις μπορουμε. τραγικο φαουλ αυτο με τη περισσοτερη δημοκρατια, δεν ξερει τι γραφει. μαλλον οι συμβουλοι του δεν τον συμβουλευουν καλα

    • Στα χνάρια του άλλου διχαστικού,του κεντρικού ντε.Πορεύτηκαν με αλαζονεία ο ένας ήδη το εισέπραξε και εδώ στις κάλπες την Κυριακή.

  • Μάλλον δε θέλεις να καταλάβεις ότι οι πολίτες γυρισαν την πλάτη στον Συριζοοικολόγο και τους φίλους του.

  • εντελως συριζαϊκη δηλωση απο τον υποψηφιο δημαρχο του Συριζα στην Κοζανη. αντιφατικη. με κομπασμο αυθαδεια και στομοφο δηλωνει πως μονο η δημοτικη κινηση επιλεγει την περισσοτερη δημοκρατια. επικινδυνη δηλωση. δηλαδη οι αλλοι συνδυασμοι δεν επιλεγουν δημοκρατια. δεν καταλαβα το μηνυμα των πολιτων της κοζανης που του δωσαν 2000 λιγοτερους ψηφους απο οτι το 2014 παροτι ηταν 5 χρονια, τα περισσοτερα απο καθε αλλον, δημαρχος

  • Λευτέρη παραδέξου δημόσια ότι δεν είσαι σύριζα αλλά οικολόγος και θα είσαι πάλι δήμαρχος. Όλοι οι συνδιασμοι που είναι εκτός θα σε προτιμήσουν, μην μας κρεμάσεις…

  • Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής θα πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Μπορείς και πρέπει να ενώσεις. Δύσκολο έργο, ο ρόλος όμως σου ανήκει…

  • Ένα απλό ερώτημα….γιατί δεν τα έκανες πέντε χρόνια; Γιατί έδινες ραπόρτο μόνο στην ηγετική ομάδα της κίνησης και τον συντονιστή, αντί να εφαρμόζεις αυτά που μόλις πρότεινες;
    Η Δημοκρατική ευαισθησία και πρακτική αγαπητέ Λευτέρη αποδεικνύεται όταν είσαι σε θέση ισχύος, δίνοντας σοβαρό λόγο στις μειοψηφίες και όχι όταν είσαι στριμωγμένος στα σχοινιά…Η Δημοκρατία έχει δύο κανόνες όλους και όλους 1.Σε ατομικό επίπεδο, η ελευθερία μου σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική σου και 2. Σε συλλογικό επίπεδο, ασκώ διοίκηση κατ΄εντολήν της πλειοψηφίας, αλλά συγχρόνως σεβόμενος και ακούγοντας προσεκτικά και τις μειοψηφίες….αλλά όλα αυτά έχουν νόημα όταν είσαι ισχυρός και όχι όταν είσαι αποδυναμωμένος και παρουσιάζεις ξαφνικά “δημοκρατικές ευαισθησίες” Τρίτη απόγευμα μετά τις πρώτες εκλογές και εν όψη των επαναληπτικών.

  • Ποια ειναι τα προσωπα κοινης αποδοχης ρε συ;
    Οι κολλητοι του περιβάλλοντος σου ;;;

    Για δες τι ποσοστό πηρε ο φιλος σου στα τρικαλα !

    Εκεινος κατι κανει καλυτερα σαφως !!!!

  • Άλλοι μπορούν να το καταφέρουν καλύτερα,υποκρισία και αλλαζονεία που εκπέμπεται και απο το παραπάνω κείμενο.Σας γνωρίσαμε, άντε γειά σας.

  • Άντε άνθρωπέ μου να διοικήσεις κάποια από τις πολλές αγέλες σκυλιών που δημιούργησες σ΄συτήν την πόλη. Ψήφο μόνο από σκυλιά θα πάρεις. Όπως ο φίλος σου από τους φυλακισμένους. Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις σ’αυτήν τη ζωή.

    • Γιατί δεν ανατρέχετε στη νομοθεσία ώστε να κρίνετε αν ο δήμος κάνει σωστα τη δουλειά του? Γνωρίζετε πόσες στειρωσεις κάνει ο δήμος? Γνωρίζετε ποια είναι η διαδικασία μετά τη στείρωση? Γνωρίζετε μήπως τι έκανε η προηγούμενη αρχή και που πήγαιναν τα λεφτά για τα αδέσποτα? Πριν κρίνετε λοιπόν ενημερωθείτε γιατί η άγνοια είναι επικίνδυνη.

  • Καλύτερα να πας σπίτι διότι δεν θέλουμε να μας σώσεις άλλο.Βολευτηκες με το δημαρχηλικι .Ησουν πιο ανθρωπινος οταν μαζι βαφαμε τις σκαλες της πολης

  • Πες ότι θα πλήρωνουμε τα κλειστά γήπεδα που κάνουν προπόνηση τα παιδιά μας Λευτερακι….Γιατί τα πλήρωνουμε Λευτερακι μπορείς να μας εξηγήσεις? Δημοτικά τέλη γιατί τα πλήρωνουμε…
    Και δεν τα ζητάς απ όλες τις ομάδες οι άλλες ομάδες δεν χρησιμοποιούν γήπεδα που κάνουν προπονήσεις στα χωράφια….Δυστυχώς διώχνεις τα παιδιά μας από τον αθλητισμό….

  • Να μας γράφεις .. Είστε ΣΥΡΙΖΑ και ντρέπεστε να το πείτε το κρύβετε είστε μαζί με Συριζαιους βουλευτές ο Τσίπρας σας ανέφερε στο Δακ μαζί με Καρυπίδη να σας ψηφίσει ο κόσμος …Δε θα ξαναβγειτε γιατί δεν κάνατε τίποτα γιατί δεν ξέρουμε που να πάμε τα παιδιά μας με κλειστό κολυμβητήριο

    • Εσύ που ξέρεις τι είναι? Έχεις μιλήσει ποτέ μαζί του? Γιατί πολλή σιγουριά βλέπω σαν να είστε μέσα από τον ΣΎΡΙΖΑ και ξέρετε. Νομίζω ο Ιωαννιδης ανήκει στους οικολόγους. Ανάθεμα και αν έχετε ασχοληθεί ποτέ!! Λοιπόν, αν έχετε λογική.. Βάλτε την λίγο να δουλέψει και απομακρυνθείτε από τον λαϊκισμό. Έχει καταντήσει βαρετό πια..

    • εσύ ρε είσαι ΝΔ και δεν ντρέπεσαι που το λες; το κόμμα των κλεφτών και της οικογενειοκρατίας ξανά στο προσκήνιο 4πέρατε έλληνα

    • Oχι θα τον αφησουμε να μας πεταξει εξω απο την πολη μας με το ΣΒΑΚ σιγουρα. Η ψηφος αγανακτησης αυτη τη φορα θα ειναι εις βαροος του.

      • Α, μπορείτε και βλέπετε στο μέλλον? Η είστε μέσα στο πανεπιστήμιο επικεφαλής? Γιατί αλλιώς δεν γίνεται να ξέρετε κάτι παραπάνω για το σχέδιο από τη στιγμή που δεν υπαρχει καν ακόμα.να δω τι άλλο θα διαβασω. Σας τα λέει κάποιος η τα σκέφτεστε?

  • ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΖΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΑΩ Ν Α ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ.

  • Η διοίκηση του Λευτέρη ήταν αντιδημοκρατική !
    Απεφασιζε το στενο του περιβάλλον αυταρχικά !
    Τελειωσες Ιωαννίδη !

    • Ενώ πριν τι γινόταν? Εκτός αν εννοείται το ότι συνεργαζόταν πολλοί για να φτάσει το χρέος του Δήμου εκεί που έφτασε. Αλλά ο κόσμος ξεχνάει Εύκολα και επιλεκτικά..

  • Όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Ειδικά όταν έχουν απέναντί τους πολιτικούς δεινόσαυρους.
    Λευτέρη είμαστε μαζί σου!

  • συριζαϊκος λογος με διχασμο κ εκφραση ατοπημα εμεις ειμαστε με τη δημοκρατια, δηλαδη οι αλλοι με τι ειναι. τραγικη για αλλη μια φορα ανακοιννωση απο το δημαρχο που εκανε δογμα οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας. δεν εχει καποιον να τους γραφει τους λογους? ολοι οι πολιτες εχουν καταλαβει το ποιον του για αυτο του δωσαν 2500 λιγοτερους ψηφους

  • “Πώς θα διοικήσω τον Δήμο”…από κει καταλαβαίνεις…το σωστό Λευτέρη μου είναι πώς θα διοικήσουμε. Έχεις να μάθεις τώρα στην αντιπολίτευση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.