Ευρωεκλογές 2019: Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας εφαλτήριο για την ανόρθωση της Ελλάδας. (του Γιώργου Δακή)

30 Μαΐου 2019
18:23

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αποτελούν σταθμό μείζονος πολιτικής αλλαγής για την πατρίδα μας. Οι Έλληνες χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν μία ολόκληρη τετραετία για να εκφραστούν ελεύθερα και δημοκρατικά, αποδοκιμάζοντας ηχηρά τις κυβερνητικές πολιτικές και επιβραβεύοντας τη στάση ευθύνης και ειλικρίνειας της Νέας Δημοκρατίας.

Η τελευταία τετραετία υπήρξε μία περίοδος οπισθοδρόμησης για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Η αύξηση της φορολογίας και της ανεργίας οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε οικονομικό τέλμα. Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν υποχωρήσεις σε κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως η προσπάθεια να περάσουν στη λήθη τη γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά και η πρόσφατη, ταπεινωτική Συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες αισθάνονται ανασφαλείς μέσα στην ίδια τους τη χώρα, όχι μόνο για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και για τη σωματική τους ασφάλεια. Η εγκληματικότητα αυξάνεται επικίνδυνα και τα κρούσματα βίας και κλοπών έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Σ’ αυτό το δυσμενές τοπίο η Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκε με ειλικρίνεια και ευθύτητα στους πολίτες καλώντας τους να αντιστρέψουν την αρνητική αυτή πορεία και να θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της χώρας.

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στον ελληνικό λαό. Το περιεχόμενο του πολιτικού μηνύματος είναι σαφές και μεταφέρει ηχηρή τη φωνή των Ελλήνων με τα πραγματικά τους θέλω και τις καθημερινές τους αγωνίες και προβλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας. Οι Έλληνες είπαν «ως εδώ». Ως εδώ στην υπερύψηλη φορολόγηση, στα προκλητικά ψεύδη, στην ανομία, στην ανασφάλεια, στην καταστροφή της μεσαίας τάξης, στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην εργασιακή αβεβαιότητα. Ως εδώ στις εθνικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη. Είναι η στιγμή με στήριγμα την ιστορία μας, τις αξίες και τις παραδόσεις του λαού μας να προχωρήσουμε ενωμένοι και με αισιοδοξία στο μέλλον. Καλούμαστε να φέρουμε την πραγματική οικονομική ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες, να στηρίξουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αποκαταστήσουμε τους συνταξιούχους. Καλούμαστε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο κέντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο ως πρωταγωνίστρια και όχι ως παρατηρητή.

Στις Ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός μίλησε και άλλαξε το πολιτικό τοπίο. Έκανε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι πολίτες. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να προχωρήσουμε για την ανόρθωση της οικονομίας, για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η Ελλάδα το επόμενο διάστημα έχει την ευκαιρία να τρέξει προς τα εμπρός και οι πολίτες έδειξαν ότι το όχημα που εμπιστεύονται για να οδηγήσει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση είναι η Νέα Δημοκρατία.

29 σχόλια

  • Χαίρομαι που διαβάζω για την ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπων. Άρα, μόλις βγει η ΝΔ ακυρώνεται η συμφωνία λογικά, έτσι;

    • Νομίζω ότι η κρυαδα θα έρθει νωρίτερα με τις απολύσεις (δείτε Απόψεις ΝΔ για το δημόσιο) τις συντάξεις και τους μισθούς και θα λένε εμείς σας είχαμε ενημερώσει…

    • Περίμενε μη βιάζεται το φως της πόρτας θα το δουν και άλλοι και θα μπουν… Θα έχει πλάκα να δούμε τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου

  • Ποια ανορθωση βρε καημενεεεεεε, που ο αρχηγος σας θα τα ρημαξει ολα.μισθους,συνταξεις,7 ημερες εργασια κλπ κλπ.

  • ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ;ΑΜ ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ.

  • το ποιο ωραιο που ειπε ο κουλης,οτι οι νεοι των 300 ευρω δεν ξερουν να κανουν κουμαντο.να παρει αυτος αυτα τα χρηματα και να μας πει πως τα κανει κουμαντο μας δουλευει?αρε γλεντια τι θα παθουμε αν εκλεγειουτε οι νεοδημοκρατες δεν το θελουν θεωρω οτι ειναι ο ποιο επικινδυνος πολιτικος

  • Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε

  • Αν ησασταν εφαλτηριο τωρα θα ειχαμε φτασει στο Δια! Αλλα δυστυχως μας πατωσατε ενω οι ιδιοι ευημερειτε

  • Εσύ Γιώργο κάτσε και γράφε
    Ο Κάτανας και ο Παπαδόπουλος στην Αθήνα είναι
    Εκεί ζυμώνεται το σύστημα

  • Θα ποδοπατήσουν ο ένας τον άλλον για να τούς δώσει ο Κούλης το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή.

  • ΚΟΥΙΖ: Πως ονομάζεται κατά τον Αϊνστάιν η αναμονή διαφορετικού αποτελέσματος μετά την επανάληψη του ίδιου πειράματος?

  • Ο Μητσοτάκης και η παρέα του (Ξαφα, Βουτσης, Στουρναρας κτλ) έχουν αναπτύξει πλήρως το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα τους που περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, Αύξηση ωρών εργασίας σε συνθήκες γαλερας, ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ κτλ κτλ.

    Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία την ψηφοφόρων είναι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν τα παραπανω, πρέπει να τα νοιώσουν στο πετσί τους μπας και βάλουν μυαλό. Γι αυτό στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε όλοι Μητσοτάκη.

    Μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος

  • Γιώργο τώρα που έρχεται ο Μαλούτας και ο Πάρις αποχαιρέτα την 4η έδρα στις 7 Ιουλίου. Επιστρέφουμε!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.