kozan.gr: Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Π. Δημόπουλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κοζάνης: “Η Κυριακή λοιπόν είπε και ελάλησε και γράμματα ήξερε και έχει πάντα δίκιο. Μια Δευτέρα αρκεί για χώνεψη”

4 Ιουνίου 2019
06:15

Λήξη αγωνιστικής περιόδου. Ή το λεγόμενο υπέρθημα.

Ο λαός της Κοζάνης απέρριψε δύο φορές το πρόγραμμα το οποίο προτείναμε με την Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη τόπος να ζεις”. Και έτσι λοιπόν η εντολή είναι να ασκηθεί ο σημαντικός ρόλος της αντιπολίτευσης. Οι εννέα εκλεγμένοι με επικεφαλής τον καλό μου φίλο Λευτέρη Ιωαννίδη θα είναι συνεπείς, δεν υπάρχει αμφιβολία. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα σε εκλεγμένους, υποψηφίους και ψηφίσαντες και φυσικά στον νικητή και νέο Δήμαρχο Λ. Μαλούτα.

Είμαι μέλος της Κίνησης και ήμουν κοντά στην διαδικασία νυχθημερόν για την ομάδα το τελευταίο διάστημα. Ομάδα, που οφείλουμε να το πούμε, ήταν ευγενής, δημοκρατική και έδωσε καλό αγώνα των ιδίων προθέσεων, ως ομαδάρα. Μπράβο τους από εμένα.

Κάθε ήττα είναι στενοχώρια, αλλά επειδή – έτσι μου λένε – είμαι συναισθηματικά ανάπηρος, το έριξα απόψε στην Ιλιάδα, μετά από παρότρυνση της αδελφής μου. Αφού άκουσα το Vae Victis και τα τοιαύτα.

Η πολιτική έχει την μελλοντολογία, την πρόγνωση και την διαδικασία της, αλλά αντί για χρησμούς, σημάδια και οιωνούς, κρατάω το πλέον αριστουργηματικό απόφθεγμα της γενναιότητας του Έκτορα για οδηγό και μεταφραστή στο μέλλον:

“εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης”

Αν και καταπονημένο από συνειρμούς και επιγραφές σε όλα τα ΚΨΜ της χώρας, παραμένει αριστούργημα.

Η Κυριακή λοιπόν είπε και ελάλησε και γράμματα ήξερε και έχει πάντα δίκιο. Μια Δευτέρα αρκεί για χώνεψη. Από αύριο Τρίτη παρακάτω. Ο οιωνός πάντα ίδιος κι απαράλλακτος.

20 σχόλια

    • Καιρός όμως να αναλάβετε και κάποιες ευθύνες. Μωμωέρια στην πλατεία και τικ και λοιπά ακούσματα στους φανούς είναι δικά σας έργα. Ο κόσμος αγανάκτησε. Γιατί ξεριζώθηκαν τα έθιμα από τον φυσικό χωροχρόνο τους και τα μεταφέρατε βίαια στην πόλη προς άγραν ψήφων.

      • είτε θες είτε όχι ρατσιστή σούρδε το ποντιακό στοιχείο χαρακτηρίζει στο έπακρο αυτή την πόλη. Σας ευχόμαστε να μείνετε με το 11 μια για πάντα, και μετά θα κλαίτε γιατί δεν έχουμε κόσμο

          • το θέμα θεωρώ το έχει λύσει ο σοφός λαός με την γνωστή ρητορική ερώτηση “ήρθα ποτέ εγώ κύριε να ανάψω φανό στην κεντρική πλατεία κηπαρίου?”

            οπότε, συμμορφωθείτε με τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΑΛΟΥΤΑ

  • Αν και αυτάρεσκο το μήνυμα, εντούτοις αξιοπρεπές.
    Κι ο ίδιος ο Ιωαννίδης επίσης αξιοπρεπής και δίχως έπαρση όπως παλαιότερα ο Μαλούτας – ελπίζω πως τώρα πήρε το μήνυμά του.
    Να τα λέμε όλα.

  • Η ομάδα σας ήταν η καλύτερη,η πιο ευγενική, η πιο ωραία.Εγώ κ. Δημόπουλε στεναχωρέθηκα πολύ για το αποτέλεσμα.Ντράπηκα για όλα τα σχόλια που γραφτηκαν και σας καμαρώνω και εσας και τον Κ.Ιωαννίδη.Εχετε μια αλλη κουλτούρα που με κάνει υπερήφανη.Για μένα εσείς είστε οι νικητές.

  • Αντί για σημαντικούς ρόλους και ήττες που βιώσατε, λιγότερη πόλωση και διχασμός ίσως μας βοηθήσουν όλους περισσότερο. Χρέος σας παραμένει η συνεργασία, ακόμη κι όταν δεν έχετε το πάνω χέρι.

  • Σόφόν το αφορεσμένον! Εντάξει, χάσατε αλλά με τις καρέκλες τι θα γίνει? θα με τις φέρετε? ή θα περιμένω?

  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΤΕ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ! ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟΥΡΛΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΜΗ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΧΩΡΟ !ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ !

  • Τις καρέκλες θα χάσετε, δεν κινδυνεύει η προσωπική σας ασφάλεια. Vae Victis και Έκτωρας εντελώς άσχετα με δημοκρατικές εκλογές. Εκτός τόπου και χρόνου το κείμενο.

  • Βέβαια,δεν αναλώθηκε ο κ.δημοπουλος σε μακροσκελή κείμενα όπως η προκάτοχος του,με φωτογραφίες φανων από παλια ,ανάλυση λεπτομερή,ποιος κάθεται που,τι στιχάκια έλεγε,τι φορούσε,τι δε φορούσε,τι παρατσούκλι είχε.μακραν ο καλύτερος όλων κι επιπλέον η δημοτική αρχή του κ.ιωαννιδη σταμάτησε το καθεστώς ρουσφετιου που υπηρχε παλιότερα σε σημείο το δημαρχείο να είναι ιδιοκτησία κάποιων κι αυτό να θεωρείται σωστο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.