Κύριε Μαλούτα τους νέους και τα μάτια σας (του Γ. Τριανταφύλλου)

4 Ιουνίου 2019
16:48

Οι Εκλογές είναι δύσκολη κατάσταση, μια κατάσταση που βγαίνεις στο δρόμο και δε ξέρεις τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω σου με βάση τις επιλογές τους, είναι η φάση που διαλέγουμε τους αντιπροσώπους μας και αυτοί προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στις προσπάθειες τους για μια θέση στα Κοινά.

Ήταν η Πρώτη φορά που ψήφησα, για κάποια παιδιά στην ηλικία μου τα κοινά είναι απολύτως ασήμαντα, δυστυχώς μέσα μου υπάρχει η διαστροφή της Ενασχόλησης με τα Κοινά και η αγάπη για τη Πολιτική ενώ τα υπόλοιπα Παιδιά, φυσιολογικά στην Ηλικία μου παίζουν ομαδικά ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τάβλι και βγαίνουν για καφέδες όπως θα έπρεπε και εγώ να κάνω.

Υπάρχει βέβαια μια μερίδα παιδιών στην Ηλικία μας τα οποία προβληματίζονται με τα πράγματα της κοινωνίας, και νομίζω πως στο μέλλον θα αποτελέσουμε όλοι μαζί μια ισχυρή ομάδα, η αποχή της Νεολαίας στις Εκλογές ήταν τεράστια, ειδικά από άτομα κοντά στην Ηλικία μου, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση : Την ομάδα τη κάνει η μονάδα, όταν εγώ και ο Κάθε Γιώργος ρίξουμε στη Κάλπη το ψηφοδέλτιο δεν είμαστε θύματα παρακίνησης, ούτε του Πολιτικού συστήματος αλλά είμαστε ο κάθε ένας χωριστά το αύριο, το οποίο επιλέγει το Μέλλον του.

Η Νέα γενιά πρέπει να είναι Πρωταγωνίστρια στα πράγματα και για αυτό καλώ όλους τους νέους στην Ηλικία μου οι οποίοι Προβληματίζονται, να γίνουμε μια ομάδα η οποία θα σχεδιάζει και θα αποφασίσει το πώς θέλουμε να είναι η Κοζάνη και πως θέλουμε να είναι η Πόλη η οποία ζούμε όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, στο μακρινό μέλλον.

Η Πρώτη φορά βέβαια που ψήφησα δε μου άφησε και τις καλύτερες εμπειρίες καθώς έζησα μεγάλη αγωνία περιμένοντας τα αποτελέσματα της Πρώτης Κυριακής, και εξίσου μεγάλη απογοήτευση που ο αξιόλογος φίλος Κυριάκος Μιχαηλίδης και η ομάδα του απέτυχαν να πάνε στη Δεύτερη Κυριακή για μόλις 12 ψήφους.

Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου καθώς και να δείξω την χαρά μου και την ανυπομονησία για να το νέο που έρχεται στη Πόλη μας, στον Νέο Δήμαρχο Κοζάνης τον Κύριο Λάζαρο Μαλούτα, έναν έμπειρο Άνθρωπο ο οποίος έχει χρόνια ενεργό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση και σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό για τη Πόλη μας, επίσης λόγω του γεγονότος ότι δεν το γνώρισα σα Δήμαρχο, να το καλέσω και να του ζητήσω να έχει ανοιχτή τη Πόρτα τους στους Νέους Ανθρώπους, και να είναι το Δημαρχείο ένας τόπος Ανοιχτός σε όλη τη Πόλη, ένας Δήμος ο οποίος θα είναι η Αφετηρία Όλων. Πράγμα το οποίο προσπάθησε και η Σημερινή Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά το Λευτέρη Ιωαννίδη, δεν έχω ιδέα από αυτοδιοίκηση και από οικονομικά για να κρίνω το έργο του καθώς είμαι μόλις 17 ετών. Οφείλω όμως να μοιραστώ μαζί σας ότι είναι ένας Άνθρωπος ο οποίος άνοιξε την αγκαλιά του στους νέους ανθρώπους ανεξαρτήτου του αν φαίνεται ότι είναι κλειστός χαρακτήρας, μας έδωσε το περιθώριο εμένα και μια μεγάλη ομάδα νεαρών της Πόλης να εκφραστούμε, δημιουργώντας δράσεις, εκδηλώσεις και συναντήσεις. Κάτι πολύ καινοτόμο για τη Πόλη μας, μας βοήθησε να απομυθοποιήσουμε πολλά πράγματα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κατέλαβε τα Αινεία του Δήμου Κοζάνης μη σκόπιμα και έκανε μια προσπάθεια, ήταν πιστός και παραμένει πιστός στις απόψεις του στο Χαρακτήρα του και στο άτομο του ανεξάρτητα το τίμημα.

Είναι ο Άνθρωπος ο οποίος πριν απ’ ένα χρόνο αυτός και η ομάδα του με βοήθησαν να ενταχθώ δίνοντας μου ώθηση, στο κόσμο των ΜΜΕ και να ανακαλύψω ότι είμαστε όλοι ίσοι ανεξαρτήτου ιδιότητας και θέσης, μπορώ να μιλάω ατέλειωτες ώρες για αυτούς, αυτοί με βοήθησαν να καλλιεργήσω το ενδιαφέρον για τα κοινά που κρύβω μέσα μου, τους Ευχαριστώ για όλα.

Σίγουρα το κάθε τι νέο είναι ωφέλιμο για τη κοινωνία, το οποίο η κοινωνία θα αγκαλιάσει και αυτό οφείλει να κάνει το ίδιο, πρέπει όμως να σεβόμαστε και να μη μηδενίζουμε τη προσπάθεια κανενός, αγαπητοί φίλοι μη γυρίζετε τη Πλάτη στα κοινά, οι εκλογές είστε εσείς.

13 σχόλια

  • Θα ειναι δύσκολη αυτή η τετραετία από τη στιγμή που η απλή αναλογική έδειξε τα “δόντια” της. Καλείστε, για πρώτη φορά ίσως στη ζωή σας, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ, επομενως κάντε το σωστα, γιατι η περιοχή, ο Δήμος και οι δημότες, θελουμε να δούμε πράξεις και έργα ,ώστε να καλυτέρευσει η καθημερινότητα μας και να υπάρξει μια βεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας. τα νιατα μας,πρεπει να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο που μεγάλωσαν, ειδικά τωρα που παύει να υπάρχει ο μεγάλος και ευεργετικος χρηματοδότης μας ,η ΔΕΗ.>>>>>> ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΔΕΙΣ.<<<<<

  • Φαίνεσαι στο φόντο στο εκλογικό κέντρο του Ιωαννίδη.
    Μια συμβουλή από έναν μεγαλύτερο:
    αν θες να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για τα κοινά, πρώτα δόύλεψε, να γίνεις αυτοδύναμος και μετά ασχολείσου.
    Νομίζω πως έχεις βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο και αργά ή γρήγορα θα καταντήσεις ένα ακόμη κομματόσκυλο.

    • Ο Γιώργος ασκεί το λειτούργημα του Δημοσιογράφου,καλύπτει εκδηλώσεις για blogs, θα τον δείς και σε άλλα εκλογικά κέντρα φωτογραφία.

      • από που να ξεκολλήσει με περικεφάλαιο κοιμάτα και μακεδονική σάρισα ξυπνάει αχαχαχαχα….μακεδονομάχος από τα γραφεία της ΝΔ, ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

  • NEAΡΕ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΣΙΑ ΣΟΥ. ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ `Η ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΛΟΥΤΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΛΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ,ΜΑΘΕ ΟΤΙ Η ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. ΟΥΤΕ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

  • Γιώργο λίγες φιλικές συμβουλές.
    Α. Διάβασμα. Το άρθρο σου έχει λάθη συντακτικά, εκφραστικά και ορθογραφικά. Διάβασε όσο μπορείς περισσότερο. Βιβλία επιστημονικά, βιβλία λογοτεχνικά και άρθρα καταξιωμένων δημοσιογράφων. Είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσεις τη γραφή σου.
    Β. Συνέχισε να γράφεις. Επιμονή και υπομονή. Έτσι μόνο πετυχαίνεις.
    Γ. Αν μπορείς το χόμπυ σου κάντο επάγγελμα. Πολιτικές επιστήμες, δημοσιογραφία ή ότι άλλο εσύ θέλεις.
    Δ. Κρατάω από το άρθρο σου ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην ηλικία σου με προβληματισμούς και ότι μπορείτε να αποτελεσετε ομάδα. Ελπίζω να σας δω σε δράση. Επίσημα πράγματα όμως. Ομάδα νεων με όνομα, με καταστατικό, με μέλη, με διοίκηση, με θέσεις και προτάσεις.

    Αναμένω ένα καλύτερο άρθρο σου.

  • Δε χρειάζονται καταστατικό παρόμοιες ομάδες πρωτοβουλίας για τα κοινά . Ιδιαίτερα σε νεους ανθρώπους να μη μπαίνουν από τώρα σε τύπους και υποχρεοτικοτητες γιατί δυστυχώς μια ζωή αυτές θα έχουν μπροστά τους …

  • μη γελιέσαι.
    καλό το άνοιγμα του λευτέρη για εσάς, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΌΜΩΣ για αυτόν ενόψει εκλογών.
    εννοείς τί εννοώ!!

  • Συγχαρητήρια Γιώργο, για ακόμα ένα υπέροχο άρθρο σου!
    Συγχαρητήρια και για το θάρρος σου, να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, ελάχιστοι ενήλικες το κάνουν, πόσο μάλλον ένα νέο παιδί!
    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σου εύχομαι, απερίσπαστη από τυχόν επικριτικά σχόλια!
    Περιμένουμε με χαρά το επόμενο άρθρο σου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.