Έτοιμοι να ξεκινήσουν την υλοποίηση του προγραμματισμού τους ενόψει της συμμετοχής του συλλόγου στα  νέα πρωταθλήματα της Α΄ (Μακεδονικός) και  Γ’ ή Β’ (;) κατηγορίας (Κοζάνη 2004), αλλά και των τμημάτων υποδομής  είναι οι άνθρωποι του Μακεδονικού.

Την Τρίτη  το βράδυ  υπήρξε συνάντηση της  διοίκησης και  άρχισαν  να ενώνονται  τα κομμάτια του πάζλ του φετινού προγραμματισμού των ομάδων.

Στις δύο αγωνιστικές ομάδες ανακοινώθηκαν οι δύο προπονητές για τη σεζόν 2019 -2020 Ένα προπονητικό τιμ αξιόλογο με δύο τεχνικούς πραγματικά βαριά ονόματα στο τοπικό ποδόσφαιρο, εργατικούς και με όρεξη  είτε να προσφέρουν έργο είτε να συνεχίσουν το ήδη πετυχημένο  έργο.

Προπονητής του Μακεδονικού Κοζάνης για 6η  συνεχόμενη χρονιά παραμένει ο πετυχημένος τεχνικός,  Τάκης Καραθανάσης.

Στην Κοζάνη 2004 νέος προπονητής αναλαμβάνει ο φιλόδοξος Δημήτρης Κουτσώνας.

Το προπονητικό τιμ της ακαδημίας θα ανακοινωθεί  μετά το πέρας του τουρνουά που διοργανώνει η Ακαδημία 21-22-23 Ιουνίου και μέσα στο  πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Διοίκηση και προπονητικό team  συμφώνησαν να κινηθούν πρώτα με τους  ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές των δύο ρόστερ και έπειτα να ασχοληθούν με τις  μετεγγραφές.

 Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται άμεσα να προκύψουν και τα πρώτα αποτελέσματα.

Αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, οι άνθρωποι του Μακεδονικού αλλά και της Κοζάνης 2004  θα ασχοληθούν με τις μετεγγραφές, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα έχουν προκύψει  έτσι ώστε τα δύο αγωνιστικά  ρόστερ του συλλόγου να είναι πανέτοιμα να ανταποκριθούν στις επίσημες υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Έναρξη προετοιμασίας – Έναρξη ακαδημίας – Αγιασμός

Η προετοιμασία του Μακεδονικού θα ξεκινήσει την Δευτέρα  29 Ιουλίου , ενώ η προετοιμασία της Κοζάνης 2004  τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Την Δευτέρα  26 Αυγούστου   ξεκίνημα και για την ακαδημία, αλλά και Αγιασμός όλων των τμημάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να ανακοινώνονται και οι ημερομηνίες των φιλικών  προετοιμασίας των δύο ομάδων Μακεδονικού και Κοζάνης 2004.