Λ. Μαλούτας: “Σα νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να υιοθετήσουμε και να ενσωματώσουμε, τους στόχους του ΟΗΕ”

5 Ιουνίου 2019
11:59

 

5 Ιουνίου, Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. Είναι εμφανείς πλέον οι επιπτώσεις και το κόστος της κλιματικής αλλαγής σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, στην υγεία, στην οικονομία, στα νερά, στην ρύπανση της ατμόσφαιρας, στην επιδείνωση της φτώχειας και της πείνας κλπ.

Ο ρόλος και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι καθοριστικός. Έχει την ευθύνη να εισάγει την ιδέα και την κουλτούρα της προστασίας και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος, σε όλες τις δραστηριότητες του δήμου αλλά και των πολιτών. Έχει την υποχρέωση να αναπτύξει μοντέλα που όχι μόνο θα λαμβάνουν υπόψη τις αρχές της πρόληψης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως αυτές αναφέρονται στους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (http://hellenicplatform.org/oi-17-stoxoi/#goal0 – Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη), αλλά και θα περιορίσουν ή θα εξαλείψουν τους παράγοντες που το επιβαρύνουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους εμείς σαν νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να υιοθετήσουμε και να ενσωματώσουμε, τους στόχους του ΟΗΕ, σε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας. Κύριος στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε μελέτες, έργα και δράσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, που θα εξασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές άνθρακα, που θα κατοχυρώνουν την ομαλή ενεργειακή μετάβαση, που θα βασίζονται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, που θα διασφαλίζουν την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και στη διαχείριση των κινδύνων από αυτή και τέλος θα συμβάλλουν στην διατήρηση των οικολογικών αποθεμάτων του τόπου.

19 σχόλια

  • ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΕ
    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΡΟΘΕΣΩΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

    ΑΝΑΜΑΣΗΜΑ ΜΥΘΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
    ΑΚΡΑΤΟΣ ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ.
    ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΟΥΣ!
    ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΕ ΤΟΠΙΚΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΓΗ.
    Ο ΝΕΟεΛΛΗΝΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΞΕΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ.

  • ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΤΕ.

  • δουλευω σε πολυεθνικη με ατομα που εχουν διδακτορικα και εχουμε προβληματα να εφαρμοσουμε τους στόχους του ΟΗΕ. Μια δημοτικη αρχη με κομμωτες και μοντελα πως θα τα εφαρμοσει αυτα; μονο για διοργανωση απορκιων κανουν…

  • Ακόμα δεν ξαναβγήκε κι άρχισε τις παλιές ανοησίες. Καλά, κανένας δεν πήρε είδηση ότι από 1/7/19 όλα τα έσοδα των Δήμων θα περιέρχονται στους δανειστές (ΑΑΔΕ); Με τι λεφτά θα “δεσμεύεται” ο Μαλούτας;

  • Χαχαχα, καλά ξεκινήσαμε ! Ξεκινάμε με κάπνισμα στα μαγαζιά και τώρα θυμηθηκαμε τον ΟΗΕ! Ε ρε γλέντια! Θα γελάσουμε πολύ το επόμενο διάστημα !

    • αν δεις κανενα να καπνιζει αμεσα στην αστυνομια, δημοτικη αστυνομια υγειονομικό, Μαλούτα θα σε ταράξουμε στην νομιμότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.