Αστέρης Χ. Χριστοδούλου: «Δεν θα ξαναπείς ψέμα για μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης!»

5 Ιουνίου 2019
20:57

Στις αρχές Ιανουαρίου 2018, μετά από 10 και πλέον χρόνια διαβουλεύσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τους νεκρούς του Ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-1941, δίνοντας τη δυνατότητα ταυτοποίησης των άταφων νεκρών (με τεστ DNA) και ταφής τους με όλες τις τιμές από τους συγγενείς τους και την πολιτεία.

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης υποδέχθηκε το καλό νέο «σαν έτοιμος από καιρό», αφού, λόγω αγαθών συγκυριών, είχε διοργανώσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής:

 Στις 26.10.2017, στο κινηματοθέατρο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» της Λέσχης Αξιωματικών
Φρουράς Κοζάνης, μετά από πρόταση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ.
Σούρλα Γεωρ., γνωστού από τους ακάματους αγώνες του για τους άταφους
νεκρούς του 1940, και σε συνεργασία με το Βουλευτή κ. Κασαπίδη Γ., την
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Π.Ε. Κοζάνης, και την ευγενική
υποστήριξη του αρχηγού ΓΕΣ, στην οποία προσκλήθηκαν και παρέστησαν
πολλοί συγγενείς των 404 πεσόντων από τον τότε Ν. Κοζάνης, πλην πόλεως
Κοζάνης (ο μετέπειτα Ν. Γρεβενών ήταν επαρχία του Ν. Κοζάνης, το 1940),

 Στις 22.11.2017, στο Ιστορικό-Λαογραφικό-Φυσικής Ιστορίας Μουσείο, σε
συνδιοργάνωση με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη/Αντιδημαρχία
Πολιτισμού και την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Κοζάνης για τη
συμπλήρωση 77 ετών από την απελευθέρωση της Κορυτσάς από τον ελληνικό
Στρατό, στις μονάδες του οποίου υπηρετούσαν, λόγω γειτνίασης της περιοχής
μας με το θέατρο των επιχειρήσεων, πολλοί Δυτικομακεδόνες. Στην εκδήλωση
προσκλήθηκαν και παρέστησαν συγγενείς πεσόντων από την πόλη της
Κοζάνης, αποκλειστικά. Τους συγγενείς χαιρέτησαν ο Αντιδήμ. Πολιτισμού και ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κοζάνης ευχαριστώντας τους προσωπικά για τις θυσίες των οικογενειών τους για τα ιδανικά της Πατρίδος.

Στις εκδηλώσεις αυτές διάχυτη ήταν η συγκίνηση των συγγενών, κατά κύριο λόγο, των διοργανωτών αλλά και όσων τις παρακολούθησαν. Και η υπερηφάνεια για τα κατορθώματα του ελληνισμού μας κυρίευσε, ευχαριστώντας νοερά τους ήρωες του 1940-1941. Αρκετοί από τους συγγενείς ζητούσαν να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για την ανάπαυση των νεκρών.

Μέσα στην «πρωτοπορεία του Συνδέσμου», μπορεί κανείς να φανταστεί, ότι ο Αγγέλης Πολυνείκης:
o όχι μόνο απείχε παντελώς από την προετοιμασία της 2ης εκδήλωσης, αλλά, και την τελετή της;
o 1 ½ χρόνο μετά, συνεχίζει να διαδίδει, μέχρι και στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, ψεύδη και συκοφαντίες, επειδή αγνοεί -ηθελημένα;- τα γεγονότα;

Όμως, ο κ. Αγγέλης, κατέχει τη γεμάτη ευθύνες θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου και πρώτιστο καθήκον του πρέπει να είναι η φροντίδα για την ενότητα των μελών ή, με άλλα λόγια, «να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια» στο Σύνδεσμο, ούτε λίστες εκλογής!!!!

 

Κοζάνη, 5 Ιουνίου 2019
Με σεβασμό προς τους άταφους ήρωες

Αστέρης Χ. Χριστοδούλου

Μέλος του Δ.Σ.
του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης

Σημ. Στις 16 Μαΐου στη συνεδρίαση του Διοικ. Συμβουλίου, κατέθεσα όλα τα σχετικά (Πρόγραμμα Κοβ. Δημ. Βιβλιοθ. Κοζάνης, Αφίσα, Δελτίο τύπου) που είναι δημοσιευμένα και στον τοπικό Τύπο

13 σχόλια

  • Αστέρη όσο μεγαλώνεις ανταγωνίζεσαι σε εμπάθεια εναντίον του Προέδρου, τον Ντάγκα.
    Αδικείται κι οι δύο όμως τον εαυτό σας και την ανεκτίμητη προσφορά σας στον Σύνδεσμο.

    • Το βσικό είναι ότι “Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης υποδέχθηκε το καλό νέο «σαν έτοιμος από καιρό», αφού, λόγω αγαθών συγκυριών, είχε διοργανώσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής…” και η πρόσκληση συγγενών πεσόντων.
      Οι περισσότεροι στενοί συγγενείς (Α’ και Β’ βαθμού) έχουν εκλείψει και ο Σύνδεσμος, κατάφερε να βρει και να προσκαλέσει σχεδόν 50 συγγενείς στις 2 εκδηλώσεις -στην 1η εκδήλωση, το ίδιο έπραξε και το γραφείο του Γιώργου Κασαπίδη.
      Για το χαρακτηρισμό “εμπαθής”, η κοινωνία μας κρίνει κάθε ημέρα. Ψέματα, όμως δεν ανέχομαι και ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ!!!!!

    • Πρός το άτομο που αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο
      —Νοτιομακεδόνας λόγω προδοσίας—
      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΡΥΚΙΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ
      ΞΕΡΟΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ.

  • ΑΣΤΕΡΗ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ. Ο ΒΙΛΒΙΝΟΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΔΟ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΤΙΟΜΑΚΕΔΟΜΑΚΕΔΟΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ.

    • Αυτοί οι ρατσισμοί σας έφαγαν. Κοζανίτης δεν είναι ο γεννημένος αλλά ο αγαπών,εργαζόμενος γι αυτήν και τιμών την Κοζάνη. Επιτέλους πια πόσο ακόμη θα εκτίθεστε με ρατσισμό; Τρομάξαμε να σταματήσουμε ν ακούμε τους τραγικούς υποψήφιους να ζητούν μ αυτό τον τρόπο-επιχείρημα τις ψήφους ανυποψιαστων πολιτών και τώρα εσείς; Ντροπή πια. Οχι στο διχασμό.

      • Συμφωνούμε μαζί σου στον ορισμό, όμως ο μη αγαπών, ο μη εργαζόμενος σωστά και κυρίως ο μη τιμών τον όποιο πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κοζάνης κυρίως σε θέματα συμπεριφοράς, εθίμων και παραδόσεων, παραμένει για μας Βελβενός ή ό,τι άλλο. Αυτό εννοούμε. Δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι, όλοι είναι καλοί στον τόπο τους, αλλά όποιος μετέρχεται τον πολιτισμό της Κοζάνης είναι Κοζανίτης, όποιος με το έτσι θέλω και με σύμπλεγμα κατωτερότητας χωρίς λόγο, θέλει εδώ στην Κοζάνη να επικρατήσει ο δικός του πολιτισμός, δεν γίνεται αποδεκτός.

      • Όταν προσδιορίζεις κάποιων με την καταγωγή μπορεί να θεωρηθεί ρατσιστικό μονό εάν αυτός νοιώθει ντροπή γι αυτήν

    • Είστε πολύ λάθος. Εγώ είμαι βέρος Κοζανίτης και δεν δέχομαι αυτόν τον διαχωρισμό που κάνεις. Είσαι άλλης εποχής μάλλον. Δηλαδή κάποιος που μεγάλωσε,δουλεύει στην Κοζάνη, αποδέχεται την κουλτούρα της Κοζάνης, συμμετέχει στα δρώμενα της Κοζάνης, μεγάλωσε τα παιδιά του εδω, έρχεσαι εσύ να του πεις να μην αισθάνεται Κοζανίτης και να μην προσφέρει στην πόλη γιατί έχει καταγωγή από Βελβενδό. Τί λές ρε φίλε. Εσύ ντροπιάζεις τους Κοζανίτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.