Δαμασκηνιά Βοΐου: Το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε χθες Κυριακή 9 Ιουνίου

10 Ιουνίου 2019
11:17

Το  ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε χθες Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην κεντρική πλατεία της Δαμασκηνιάς, παρουσία των αρχών του τόπου, του Δημάρχου Βοΐου Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Γιάννη Θεοφύλακτου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Ηλία Κάτανα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς Παύλου Τζάνα, Δημοτικών Συμβούλων, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Συλλόγων και αρκετού κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Αθανασίου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ανδριάντα του ανώνυμου Μακεδονομάχου και στις προτομές του Καπετάν Βάρδα και του Καπετάν Λίτσα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων .

Στην ιστορικότητα της μάχης αναφέρθηκε στο λόγο της η ομιλήτρια, εκπαιδευτικός κ.Τζιμίρη Βασιλική, η οποία τόνισε την σπουδαιότητα των γεγονότων αλλά και τον συνεχή αγώνα που θα πρέπει να δώσει ο καθένας μας προσωπικά για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την παρακαταθήκη που με αγώνες μας άφησαν οι πρόγονοι μας.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό -Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Μορφωτικό -Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας “Μαρκίδες Πούλιου”, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου για τη συμμετοχή τους και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

                                                                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

 

 

9 σχόλια

  • Ο βουλευτής που με την ψήφο του προδόθηκαν οι αγώνες των πεσόντων Μακεδονομάχων έχει το θράσος και παραβρίσκεται στο μνημόσυνο !

  • Ο θεοφύλακτος δεν είναι αριστερός και η δεξαμενή ψηφοφόρων που θα θελήσει να αντλήσει τους ψήφους του πιστεύουν πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεπούλημα . ο Θεοφύλακτος θα ψάξει ψήφους από του ΠΑΣΟΚ γι αυτό και αναγκάζεται να πάει σε αυτές τις εκδηλώσεις παρά το γεγονός ότι με την ψήφο του ξεπουλήθηκε όνομα-ιστορία-και γλώσσα για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοι μας Μακεδονομάχοι.

  • Kρίμα στο στρατό για τη μη εκπροσώπηση και στην αστυνομία για την εκπροσώπηση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.