ISO Διεύθυνσης Οικονομικών Δήμου Κοζάνης – Επιβεβαίωση πιστοποίησης από ανεξάρτητο φορέα

11 Ιουνίου 2019
17:11

 

Με επιτυχία διενεργήθηκε χτες 11/6/2019 η προγραμματισμένη επιθεώρηση επιτήρησης του προτύπου ISO9001:2015 από τον αξιόπιστο γερμανικό φορέα πιστοποίησης DQS. Η επιθεώρηση είχε ως στόχο τον έλεγχο τήρησης των απαιτήσεων του ISO που ο Δήμος απέκτησε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2018.

Ο επιθεωρητής επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει ένα καλά δομημένο σύστημα τυποποίησης, με ώριμες διαδικασίες εσωτερικής επιτήρησης και στοχοθεσία που παρακολουθείται σε τακτά διαστήματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στην εμπέδωση της νέας κουλτούρας που φέρνει το ISO από το σύνολο του προσωπικού της διεύθυνσης οικονομικών, με συνεχείς εκπαιδεύσεις και εξειδίκευση των στόχων.

Στην διαδικασία επιθεώρησης έλαβαν μέρος από πλευράς Δήμου ο υπεύθυνος ποιότητας Δ. Κακουλίδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Χ. Καραλιώτας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Βαλαής και ο Γενικός Γραμματέας Β. Μπουγιοτόπουλος.

13 σχόλια

    • Το σύστημα το χειριζονται άνθρωποι, με ότι αυτό σημαίνει. Ξέρετε πόσες εταιρείες που πλεον δεν υπάρχουν είχαν μέχρι το τέλος ISO. Σταματήστε να ποστάρετε ανούσια πράγματα. Η ουσία των οικονομικών απεικονίζεται με νούμερα.

      • Η ουσία της δημόσιας διοίκησης είναι οι σωστές διαδικασίες. Τα νούμερα πολλές φορές ξεγελούν. Κάποτε σε ένα απόγευμα με μια απόφαση το κράτος φορτώθηκε τα χρέη των δήμων. Τα νούμερα βελτiώθηκαν και φάνηκε πως ο Δήμος μείωσε τα χρέη του.Σήμαινε αυτό χρηστή διοίκηση;

        • Αν θες ISO για να εφαρμοστεί ο νόμος, δηλ. οι διεργασίες υπάρχει πρόβλημα στελεχωσης της υπηρεσίας. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.

    • ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ;ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΟΥ ΔΕ ΦΟΡΤΩΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟ ΧΑΟΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.