ΕΠΙΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΚΕ: Τα πρωτεία στα ποσοστά ανεργίας κρατάει η Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2019
16:37

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το A’ τρίμηνο του 2019.

Αναλυτικά, κατά το A’ τρίμηνο του 2019:

– Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.814.005 άτομα και των ανέργων σε 907.061 άτομα.

– Το ποσοστό ανεργίας ήταν 19,2%, έναντι 18,7% του προηγούμενου τριμήνου (Δ’ τρίμηνο του 2018) και 21,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Α’ τρίμηνο 2018).

– Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 2,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

– Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,0%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 9,4%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15 – 19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30 – 44 ετών, στο Νότιο Αιγαίο, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας.

7 σχόλια

  • Να και κατι που καταφεραν οι έχοντες ρόλο στην ανάπτυξη απο βουλευτες περιφερειάρχες και αναπτυξιακούς

  • Κι που είσαι ακόμα… Τα ορυχεία και οι ΑΗΣ πνέουν τα λοίσθια, ενώ φως για νέες επενδύσεις δεν υπάρχει στον ορίζοντα… δεκάδες εκατομμύρια έχουν ξεκοκκαλιστεί μέσα από τα προγράμματα χωρίς να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας…

  • Με τοσο δυναμικο προεδρειο στο Εργ. Κεντρο Κοζανης αποκλειεται τοσο μεγαλη Ανεργεια,κατι δεν υπολογησατε καλα……..

  • Δημιουργία θέσεωνεργασίας προυποθέτει επενδύσεις! Και από υφιστάμενες επιχειρήσεις και κυρίως από νέες. Η περιοχή δεν διαθέτει, σε σχεπση με άλλες περιφέρειες, συγκριτικά πλεονεκτήματα και η πολιτεία μέχρισήμερα δεν επδωσε αυξημένα κίνητρα ωστε να επιλέξει κάποιος να επιχειρήσει στην περιοχή. Αν δεν γίνει στρατηγικό σχέδιο μετατροπής του παραγωγικού ιστού της περιοχής μοιραία θα απομειώνεται ο πλούτος της και οι νέοι θα φεύγουν.

  • Αφιερωμένο σε όσους είχαν, έχουν και δυστυχώς θσ έχουν κάποια θέση στην βουλή, στην περιφέρεια και στον δήμο από την περιοχή μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της θητείας σας. Άσχετοι, ικανοί μόνο για φωτογραφίες , πανηγύρια, μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.

  • Αυτή λοιπόν είναι η ψεύτικη ευημερία της περιοχής. Ευημερεί (τηρουμένων των αναλογίων) μια ομάδα δημοσίων υπαλλήλων (όχι όλοι) και μια μερίδα υπαλλήλων της ΔΕΗ (και πάλι όχι όλοι οι υπάλληλοι). Aπό εκεί και πέρα το χάος. Ανεργία σε παρανοϊκά επίπεδα, θέσεις εργασίας ούτε για δείγμα και η ζωή συνεχίζεται μόνο με τα επιδόματα. Αλλά ο γύρος στα 2.80 €, ο καφές στα 3 € κι όλα…καλά. Και εννοείται πως πάρα πολλοί που ζουν στο προστατευμένο περιβάλλον τους δε μπορούν καν να κατανοήσουν τι περιμένει ακόμα και τα παιδιά τους (όπως και τα παιδιά όλων μας).
    Και τι είπαμε πως έχουν κάνει τόσα χρόνια Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Νομάρχες, Δήμαρχοι και λοιποί ”αγωνιστές” για το θέμα της ανεργίας στην περιοχή ; Γκρέμιζαν γέφυρες, ασχολούνταν με πράσινα Ταμεία, βόλευαν ημετέρους σε γνωστούς ”κακούς-εργολάβους” και για το θέμα της εργασίας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Αν κάνω λάθος και τους αδικώ τους ανθρώπους να τους ζητήσω συγνώμη. Θα το ευχόμουν μέσα από την καρδιά μου η δική μου εκτίμηση να είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

  • Κρίμα για όλους όσους αναγκάζονται να μεινουν στην πόλη με μισθούς πείνας και εκμετάλευσης. Η Κοζάνη δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια και για τον λόγο αυτό φεύγουν πολλοι.
    Δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Εγώ τουλάχιστων το ζω χρόνια τωρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.