kozan.gr: O Δημήτρης Βεργίνης, υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ για τις επείγουσες Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στην Βόρεια Ελλάδα, μιλά, αποκλειστικά στο kozan.gr, για το χθεσινό συμβάν στην Αιανή με τη συμπλοκή μεταξύ νεαρών φιλοξενούμενων ανήλικων παιδιών της Δομής με νεαρούς Αιανιώτες (Hχητικό)

16 Ιουνίου 2019
19:20

 

O Δημήτρης Βεργίνης, υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ για τις επείγουσες Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στην Βόρεια Ελλάδα, μιλά, αποκλειστικά στο kozan.gr, για το χθεσινό συμβάν στην Αιανή με τη συμπλοκή μεταξύ νεαρών φιλοξενούμενων ανήλικων παιδιών της Δομής με νεαρούς Αιανιώτες. Ακούστε τι μας είπε:

 

13 σχόλια

  • Μόλις ειπώθηκε πως το παιδί που ξυλοκοπήθηκε δεν ξεκίνησε τον καυγά.Ιατρος διαπιστώνει πως το παιδί είχε απώλεια μνήμης 10 ωρών και ήταν αναίσθητος επί 20 ολόκληρα λεπτά. Αλλά ο κύριος Βεργίνης φοβάται την κοινότητα της Αιανής για απρεπεις συμπεριφορές μετά από όλο αυτό, ενώ η Αιανή θα πρέπει να εξακολουθεί να δείχνει κατανόηση και αλληλεγγύη στα παιδιά της δομής. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

    • Ε ναι ξαφνικά τα εφηβα μεταναστακια επιτέθηκαν στους αθωους εφηβους της αιανης, ενώ ένας κοζανιτης έχει εμπλακεί ξανά και ξανά σε καυγαδες με μετανάστες….

      • Όχι κύριε ανώνυμε δεν επιτέθηκαν ξαφνικά τα παιδιά της δομής εννοηται πως προϋπήρξε λεξικος διαπληκτισμος αλλά από αυτό το ασήμαντο γεγονός μέχρι να φτάσει ένα παιδί στο νοσοκομείο υπάρχει μια ισορροπία η οποία χάθηκε. Εδώ δεν πρόκειται για ρατσιστικά σχόλια αλλά για πραγματικά γεγονότα.

  • “ανάμεσα στα αγόρια του χωριού με τα δικά μας” άτυχης έκφραση και πρέπει να το δούμε σοβαρά ως δημότες.

  • Αυτό είναι το λάθος των τελευταίων ετών… Αντί να είναι όλα τα παιδιά δικά μας, είναι κάποια παραπάνω και με περισσότερα δικαιώματα, ενίοτε. Κι αν τυχόν μιλήσεις σε λένε και χρυσαυγίτη, φασίστα.
    ΌΛΑ τα παιδιά και όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

  • Δεν θα σχολιάασω το ηλιου φαεινότερον “τα δικά μας παιδια” γιατί η εύκολη απάντησή τους θα είναι πως….”εννοούμε τα παιδιά τής δομής” λες κι ολοι εμείς δεν ξέρουμς τι στην πραγματικότητα εννοούν.

    Λεει παρακάτω…
    “οπότε όλα αυτα είναι παιδιά αιτούντες άσυλο”
    Αν ρωτησεις ενα παιδί 16 ετων ούτε γνωρίζει τη λέξη και την έννοια τού ασύλου. Αλλά ακόμη και να γνωρίζει θελει να μάς πει Δηλαδη ενα παιδί 16 μόλις ετων ασυνόδευτο, ξεκινάει απο το αχανές Πακισταν τών 480 εκατομμυρίων κατοίκων, διασχίζει μερος τού Αφγανιστάν, περνάει το επίσης αχανες Ιραν, ενδεχομένως να περναει κι απο το Ιρακ (αναλογα ποια θα ειναι η διαδρομη), περναει κατα μηκος την τεραστια Τουρκία, διαασχιζει ενα πέλαγος το Αιγαιο για να φτασει στην Ελλάδα οπου ζηταει ασυλο. και όλα αυτα χωρις φραγκο στην τσεπη και ..ασυνόδευτο. Καλα…εγω έχει..πεισθεί.

    Συνεχίζει ο κύριος υπεύθυνος…
    “πρωτον υπαρχουν περιοχες στο Πακισταν που εχουν πόλεμο…”

    Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πως αφού υπαρχουν (ακούστε) περιοχες λέει που εχουν πόλεμο, υπαρχουν και περιοχες που δεν εχουν, και μάλιστα στην μεγάλη του πλειονότητα το κράτος τού Πακισταν δεν εχει πόλεμο. Σαν να λέμε πως εχει πόλεμο στην ..Αλεξανδρούπολη και τα παιδιά απο εκεί ξεκινάνε ..ασυνόδευτα και πάνε στην….Βρετανία να ζητήσουν άσυλο. Δεν θα πάνε δηλαδη στην καβάλα, στη Θεσσαλονίκη στη Λαρισα που μπορεί να εχουν και συγγενείς αλλά θα προτιμήσουν ενα κρατος τελείως ξένο με αλλη γλώσσα, θρησκεία, νοοτροπία και ηθη και εθιμα.

    Λέει παρακάτω….
    “τα παιδια αυτα ερχονται απο ακραια φτωχεια…”

    Μπράβο σας τότε που τα βοηθάτε αφού είναι φτωχα. Πόσα παιδιά άραγε έχετε βοηθήσει απο τις 10.000+ (επίσημα στοιχεια) οικογενεις τών οποίων ο πατέρας ή ο συζυγος ή ο αδερφος αυτκτόνησε λόγω φτωχειας ή χρεοκοπίας. Εκεί δεν μιλάμε για “δικά μας παιδιά”;;
    Και ποιός σάς είπε πως είμαστε υποχρεωμένοι ως κρατος υπο καθεστος χρεοκοπίας, εχοντας πετσοκόψει μισθούς και συνταξεις, εχοντας καταδικάσει τους γεροντες και γενικά το μισό πληθυσμό τής χωρας να ζει κατω απο το, οριο τής φτωχειας, να βοηθάμε τούς φτωχούς όλου τού..πλανητη. Οταν αφηνεις το παιδί σου νηστικό για να βοηθήσεις το ξένο δεν είναι αλληλέγγυος αλλα….(αντε να μην το πω).
    Απο το 2010 εχουν φυγει στην Ευρωπη πανω απο 500.000 Ελληνοπουλα λόγω ανεργίας (φτωχειας δηλαδη). Σε πόσους απο αυτούς παρεχεται στα κρατη ΄που πήγαν το 1/1000 απο ότι προσφερετε εσεις στα…δικά σας παιδιά. Μηπως τους δινουν ξενοδοχεια, μήπως φαγητό και δωρεαν τα πάντα για να…λιάζονται όπως ειχε πει εκεινη η ανεκδιηγητη;;; Μηπως τους δινουν μηνιαιο επίδομα και καρτες σιτησης γιατι κατι τετοιο δεν το γνωριζω. Πως γινεται δικοι μας να πηγαινουν για δουλεια στην ..Αλγερια, στη Γκανα και αλλού κι απο τις χωρες αυτες να μάς ερχονται…..προσφυγες.
    Το Πακισταν αν δεν το γνωριζετε είναι μια απο τις παγκοσμιες υπερδυναμεις, εχει πυρηνικά και βιομηχανια που εμεις ούτε να φαντασατούμε δεν μπορούμε. Για ενα διάστημα μάλιστα συμμετείχε και στις συνόδους τής G20. Αλλά αυτα είναι…ψιλά γραμματα για κάποιοιυς.

  • Η αξιοπιστία της Αρσις και κάθε ΜΚΟ θα υπήρχε όταν δημοσίευε στον τύπο τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτούνται και από πού,που διατίθενται τα ποσά αυτά,πόσα άτομα απασχολούνται ,τον ρόλο τους
    και τηνν μισθοδοσία τους.Ετσι κερδίζεται η αξιοπιστία ,με διαφάνεια.

  • Όπως λέει ο υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ δεν κλέβουν τα φρούτα , τις ντομάτες τα παιδία ( που ότι φάνε και οι πιουν τους τα παρέχει το Ελληνικό κράτος ) απλά ενοχλούνται οι κάτοικοι γιατί τα παιδία μπαίνουν στα σπίτια τους τις αυλές τους για να πάρουν φρούτα κλπ. Δεν κλέβουν οι μετανάστες παίρνουν ! Οι κακοί οι χωρικοί από την Αιανη δεν μπορούν να καταλάβουν ότι από τα αγαθά που έχουν ένα ποσοστό ανήκει και στα μετανάστες και οπότε θέλουν μπορούν να το παίρνουν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.