Δήλωση υποψηφιότητας της Θεοδώρας Γούλιαρου

19 Ιουνίου 2019
22:02

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χώρα χρεωκοπημένη οικονομικά και μία κοινωνία καθημαγμένη, χωρίς ελπίδα και προοπτική, με διαλυμένες τις δομές Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και με την ανεργία στο 28%. Παρέλαβε μία χώρα ταπεινωμένη, απαξιωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποταγμένη στο ΔΝΤ, χωρίς συμμάχους και με ανοιχτά πολλά εθνικά θέματα.
Με σκληρή δουλειά μέσα σε τέσσερα χρόνια η χώρα βγήκε στο ξέφωτο. Θωρακίστηκε η Δημόσια δωρεάν Παιδεία με 1.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και με την έγκαιρη αποστολή των βιβλίων, ενισχύθηκαν τα Δημόσια Νοσοκομεία, με 19.500 προσλήψεις προσωπικού, με αύξηση των δαπανών των νοσοκομείων και με πλήρη επάρκεια σε υλικά. 2.500.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας απέκτησαν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη. Άνεργοι και χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας στάθηκαν όρθιοι στην κρίση με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, την αύξηση των δαπανών για την πρόνοια, τα σχολικά γεύματα, τα επιδόματα ενοικίου και στέγασης και με τα κοινωνικά και μειωμένα τιμολόγια ρεύματος.
Η ανεργία μειώθηκε κατά 9 ολόκληρες μονάδες και η ανεργία των νέων κατά 23% με τη δημιουργία 360.000 θέσεων εργασίας . Η αδήλωτη εργασία μειώθηκε από το 20% στο 8% με την ανασύσταση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Επαναπροσλήφθηκαν οι απολυμένοι και οι σε διαθεσιμότητα, από τον τότε υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Μητσοτάκη, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες κ.α. Έγιναν μόνιμοι 3.000 εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και προσλήφθηκαν 10.000 μόνιμοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν πλέον ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους και ανακουφίζονται, τόσο αυτοί όσο και τα φυσικά πρόσωπα ,από τα βάρη τους με τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, διαγραφή των προσαυξήσεων και δικαίωμα συνταξιοδότησης,. Επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος.
Άνοιξε η ΕΡΤ και το κράτος απέκτησε έσοδα από την αδειοδότηση των καναλιών.
Ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα έργα οδικών αξόνων, με την επανεκκίνηση των έργων και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με όφελος 780 εκατ. για το δημόσιο.
Έγιναν σημαντικότατες θεσμικές αλλαγές , όπως η απλή αναλογική, η ψήφος στα 17, η εκκίνηση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης για την κατάργηση της διάταξης περί ευθύνης υπουργών, τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας κ.α.
Αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε σημαντικά το κύρος της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ενισχύθηκε η γεωπολιτική θέση της με συμμαχίες που εδραιώνουν την ισχύ της στον τομέα της ενέργειας και των διεθνών δικτύων εμπορικών μεταφορών.
Ο τουρισμός κατέγραψε πρωτοφανή πορεία ανάπτυξης , συνεισφέροντας το 30,9% του ΑΕΠ , ενώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα έφτασαν το 2018 τα 3. 606 δις. ευρώ.
Το σημαντικότερο είναι ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και το πρώτο πλεόνασμα επαναποδόθηκε στην κοινωνία ,που στήριξε με τις θυσίες της την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.
Έγιναν και λάθη, ασφαλώς, και παραλείψεις . Πολλά από το πρόγραμμά της η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει, λόγω της αναγκαστικής υπογραφής ενός μνημονίου, που υιοθετήθηκε κάτω από την πίεση εξωτερικών παραγόντων αλλά και τη συναίνεση και την υπερψήφιση των ελληνικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενός μνημονίου ανεπιθύμητου και πέρα από τις εξαγγελίες και τις πεποιθήσεις του Κόμματός μας.
Ο κόσμος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, κυρίως με την αποχή και δευτερευόντως με την προτίμησή του σε κάποιο άλλο κόμμα, και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραξε τίμημα που την αδικεί κατάφωρα, ενώ πλέον διαγράφεται έντονα ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης, με τη διακοπή του έργου προς την ολοκλήρωση του προγράμματός της και την άγρια επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, που ήδη διατυμπανίζει την ισοπέδωση των εργασιακών κατακτήσεων, τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, την κατάργηση των επιδομάτων στήριξης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, που ήδη «ευαγγελίζεται» μειώσεις συντάξεων, συρρίκνωση του Δημοσίου τομέα και απολύσεις.
Τίποτε ωστόσο δε χάθηκε. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Οι κάλπες, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας, είναι άδειες και εμείς έχουμε χρέος σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας να εργαστούμε, ενημερώνοντας την κοινωνία, και, δίνοντας ως εγγυήσεις τη συνέπεια, την εργατικότητα, την υπευθυνότητα και κυρίως το έργο που συντελέστηκε τα 4 αυτά χρόνια και το ρεαλιστικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, να συνεχίσουμε την ανόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Γι’ αυτό κατεβαίνω στις εκλογές. Η ολιγωρία και η αδιαφορία, ο εφησυχασμός και ο ωχαδερφισμός στην παρούσα στιγμή ισοδυναμούν με λιποταξία και προδοσία. Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί ό, τι με κόπο και αιματηρές θυσίες του λαού μας κατακτήθηκε, δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης και οχύρωσης πίσω από την προσωπική ευημερία και τη οικογενειακή ηρεμία που εξασφαλίζει η όποια επαγγελματική επιτυχία.
Ναι, παραιτούμαι από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, γιατί προέχει το κοινό καλό. Προέχει να δώσουμε τη μάχη για την πατρίδα μας, για το λαό μας και για το αύριο των παιδιών μας.
Προέχει να κάνουμε πράξη την Αριστερά που οραματιζόμαστε χρόνια τώρα, να αλλάξουμε την κοινωνία μας , να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
Η πορεία προς ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μέλλον δεν πρέπει να ανακοπεί, ο λαός μας δεν πρέπει να εμπιστευτεί αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έριξαν στα βράχια.
Αισθάνομαι πως έχω χρέος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή, πως έχω το χρέος που απορρέει από την πολύχρονη, κυριολεκτικά συνυφασμένη με την ύπαρξή μου, παρουσία, αγωνιστικότητα και δραστηριοποίηση στο χώρο της Αριστεράς.
Γι’ αυτό κατεβαίνω στις εκλογές.
Για να μην αφήσουμε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και μαχών να πάνε χαμένα. Να μην αφήσουμε τη ζωή μας να την ορίσουν ξανά αυτοί που την υποθήκευσαν.
Για να γεμίσουν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου με ελπίδα, πρόοδο, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ευημερία.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

10 σχόλια

  • Έχει ενδιαφέρον να δούμε εσάς τους επαγγελματικά επιτυχημένους/ες με τις βαρύγδουπες εκφράσεις στις ανακοινώσεις τι εκλογικό αποτύπωμα στην ΠΕ Κοζανης θα καταγράψετε…

  • Η ανάγνωση του κειμένου κουράζει επειδή δεν περιέχει μια ψίχα πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας..

  • Η ANEΡΓΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ.ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  • Kαι μετά από σχεδόν 5 χρόνια σύριζα η χώρα είναι βουτηγμένη πιο βαθιά στα χρέη και η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι part time.

    5 xρόνια πιστής εφαρμογής των προσταγών της μαντάμ μέρκελ και του σοϊμπλε.

    5 χρόνια φόρων στην μεσαία τάξη για να δώσουμε επιδόματα σε ρωμά και μετανάστες.

    5 ΧΡΌΝΙΑ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ….. ΑΠΟΚΟΡΎΦΩΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • Η πλεον καταστροφικη κυβερνηση της μεταπολιτευσης. Εχει σπειρει δηλητηριο διχασμου σε ολη την κοινωνια θεωρωντας τον εαυτο της αμοιρη ευθυνων λες και οι πασοκοι που την εφεραν στην εξουσια δεν μεταπηδησαν εκει για να συνεχισουν το πλιατσικο του δημοσιου. Υποθηκευσε ολοκληρη την περιουσια της χωρας για εναν αιωνα και ξετιναξε ολα τα νοικοκυρια και τους ελευθερους επαγγελματιες.

  • οραματιζόμαστε χρόνια τώρα, να αλλάξουμε την κοινωνία μας ……!!!!!!
    ΔΙΑΦΩΝΙΑ :
    Η Σόνια Τσιτήλου είναι μία βετεράνος της ανανεωτικής αριστεράς είπε στην συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για το ΣΥΡΙΖΑ :
    – το πρώτο εξάμηνο του 15 βύθισε μια χρεωκοπημένη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση.
    -παραχώρηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, μαζί και την Κνωσσό, τη Βεργίνα και πολλών άλλων, για 99 χρόνια στους ξένους , όταν κανείς άλλος δεν το τόλμησε.
    -Ο Τσίπρας δίπλα στον Τραμπ, ναι στον Τραμπ, να λέει ότι «μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες» μαζί του;
    -Συνεχής επίκληση στο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για να φτιάχνουν καριέρες οι διάφοροι . Από που αντλούν το ηθικό πλεονέκτημα; Από το αίμα του πατέρα μου και τα ισόβια της μητέρας μου; 9-4-19 IEFIMERIDA.GR

  • Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χώρα χρεωκοπημένη και μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να την υπερχρεώσει και να ξεπουλήσει ακόμα και τον αέρα . Θέλουμε την ψήφο σας για να ολοκληρώσουμε το καταστροφικό μας έργο

  • Συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κ. Γούλιαρου, άξια εκπρόσωπος της αριστεράς των αγώνων, στρατιώτης πρώτης γραμμής αξιόλογη επαγγελματίας σύζυγος και μάνα η καλύτερη εκπρόσωπος των γυναικών της ισότητας της καθαρότητας και τιμιότητας.
    Καλή επιτυχία Θεοδώρα….

  • Κανένα από τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα αυτή τη στιγμή δεν έχει πει το παραμικρό για το μεγαλύτερο πρόβλημα του αιώνα μας, την Κλιματική Αλλαγή και την υποχρεωτική προσφυγιά που θα επιφέρει τις επόμενες δεκαετίες σε εκατομμύρια συνανθρώπων μας, ειδικά στην Υποσαχάρια Αφρική και στην Νότια και Νοτιανατολική Ασία. Η μόνη Παράταξη που αγωνίζεται για αυτό είναι οι Πράσινοι και αυτοί θα λάβουν την ψήφο μου. Οι υπόλοιποι ασχοληθείτε με τη Συμφωνία των Πρεσπών! ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.