Κοζάνη: Σπάνια ευρήματα σε αρχαιολογική σκαπάνη (Φωτογραφίες)

21 Ιουνίου 2019
15:55
Κανένα σχόλιο

Σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα των Βυζαντινών χρόνων και της ύστερης εποχής του χαλκού, ήρθαν  στο φως, στο χώρο εργοταξίου του αιολικού πάρκου στο Άσκιο κατά την διάρκεια κατασκευής  του υποσταθμού, από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Οι αρχαιολόγοι μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν εργαστηριακός χώρος από την εποχή του Βυζαντίου με δυο κλιβάνους εκ των οποίων ο ένας σώζεται σε καλή κατάσταση, διατηρεί μάλιστα και την εσχάρα του. Δέκα χιλιόμετρα ανατολικότερα στην περιοχή   Μαυροδενδρίου – Ποντοκώμης, αποκαλύφθηκε ακόμα έναν οίκημα, που χρονολογείται μεταξύ 1600 με 1100 π.Χ με υπόγειο και ισόγειο χώρο, ενώ εξωτερικά  της οικίας βρέθηκαν  έξι πιθάρια,  κάποια καλυμμένα με λίθινα καπάκια, καθώς επίσης και ένας τάφος πιθανότατα γυναίκας εκείνης της περιόδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.