Αφέθηκε ελεύθερος με εντολή στρατιωτικού εισαγγελέα! – O 41χρονος στρατιωτικός για τους πυροβολισμούς στην Κοζάνη

23 Φεβρουαρίου 2017
13:25
Κανένα σχόλιο

Aφέθηκε ελεύθερος ο 41χρονος στρατιωτικός εν ενεργεία, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου, πυροβολούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στο κέντρο της Κοζάνης, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ο άντρας συνελήφθη, ωστόσο η εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να αφεθεί ελεύθερος, αφήνει αναπάντητα ερωτηματικά. Το περιστατικό από το οποίο ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, συνέβη επί της οδού Καταφυγίου, πάροδο της κεντρικής οδού Ολύμπου, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ. Σύμφωνα με γείτονες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ο εν λόγω άντρας βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια κλείστηκε στο σπίτι του. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος πριν πάρει στα χέρια του την καραμπίνα και αρχίσει να πυροβολεί, φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ. Οι περίοικοι κάνουν λόγο για «αρκετούς πυροβολισμούς» γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους 4 κάλυκες που βρήκε η αστυνομία στο μπαλκόνι του, μετά την σύλληψη.

Ο 41χρονος στρατιωτικός εν ενεργεία, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Κοζάνης και υπηρετεί σε μονάδα της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για οπλοφορία, οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, καθώς και Ειδικός Διαπραγματευτής, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. Για την είσοδό τους στο σπίτι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα κλειδιά του πατέρα του φερόμενου ως δράστη, με τα οποία άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος.

Το κυνηγετικό όπλο, οι 4 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων που βρέθηκαν στο μπαλκόνι, μία φυσιγγιοθήκη και 7 κυνηγετικά φυσίγγια, κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Κοζάνης. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ το πρωί της Πέμπτης επρόκειτο να οδηγηθεί στην στρατιωτική δικαιοσύνη. Ξαφνικά όμως διαβιβάστηκε στην αστυνομία εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για να αφεθεί ελεύθερος, πράγμα που έγινε αμέσως! Κατόπιν τούτου ο φερόμενος δράστης δεν πήγε Αυτόφωρο, αλλά με την δικογραφία που θα σχηματίσει το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης θα παραπεμφθεί σε δίκη σε δικάσιμο που θα οριστεί.

Πηγή εφημερίδα Πτολεμαίος – e-ptolemeos.gr Χρήστος Βήττας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.