Προβλήματα στην αδειοδότηση απαραίτητων έργων οδηγούν σε προσωρινό «λουκέτο» το Ορυχείο Καρδιάς

25 Ιουνίου 2019
08:49

Μια μη εγκεκριμένη αδειοδότηση είναι η αιτία που οδηγεί σε προσωρινό «λουκέτο» μέσα στο καλοκαίρι το Ορυχείο Καρδιάς.

Καθώς η τομή εξόρυξης λιγνίτη προς την Ποντοκώμη έχει πλέον φτάσει στην επαρχιακή οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, τα έργα δεν μπορούν να συνεχιστούν προτού κατασκευαστεί η παρακαμπτήρια οδός για το τμήμα της παλιάς επαρχιακής οδού που απαιτείται να τεθεί εκτός κυκλοφορίας.

Όμως, παρότι η μελέτη από πλευράς ΔΕΗ έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση του έργου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η εκκρεμότητα αυτή να θεωρείται απίθανο να ξεπεραστεί άμεσα, κάτι που θα οδηγήσει σε τουλάχιστον δίμηνη (ή τουλάχιστον τρίμηνη, σύμφωνα με κάποιες πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις) αναστολή της λειτουργίας του Ορυχείου.

Οι υπεύθυνοι του Ορυχείου έχουν ήδη ενημερώσει τους εργαζομένους ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που εργάζεται στο Ορυχείο θα μετακινηθεί για το διάστημα αυτό στο Ορυχείο Μαυροπηγής και το Ορυχείο Νότιου Πεδίου.

Το υπόλοιπο μέρος του προσωπικού θα παραμείνει στην Καρδιά, ως ημερήσιο, προκειμένου να ασχοληθεί με τη συντήρηση των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι πέρα από το πρόβλημα που προέκυψε με το Ορυχείο Καρδιάς, τα άλλα Ορυχεία της περιοχής αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο έχει οδηγήσει και σε εξοντωτικές βάρδιες τους εργαζομένους σε αυτά.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει εργαζόμενοι στο Ορυχείο Καρδιάς για να μετακινηθούν στα άλλα δυο Ορυχεία είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοτιοδυτικό Πεδίο τροφοδοτεί με λιγνίτη και τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

energypress.gr

12 σχόλια

    • Η ειρωνεία δν βοήθα είναι κ εργαζόμενοι μέσα που έχουν ανάγκη την δουλειά έχουν οικογένειές τι θα γίνουν αυτοί δλδ εξαιτίας των υπεύθυνων που την κατέστρεψαν την πληρώνουν κ οι εργαζόμενοι.

      • Και οι ιδιοι οι εργαζομενοι εβαλαν το χερι τους να κλεισει το μαγαζι. Βλεπε ασθενειες συνδικαλιστικες αδειες συνοδειες κτλ..

        • Οι εργαζόμενοι μηχανικοί κ αυτοί που δουλεύουν στα γραφεία της ΔΕΗ όπως επίσης κ οι συνδικαλιστές ναι την κατέστρεψαν, οι εργαζόμενοι των ορυχείων με βάρδια παρακαλώ τι φταίνε μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τρυπακη γιατί παντού υπάρχουν τέτοια σε όλες τις δουλειές.

          • Ασε μας κοπελα μου μαθατε ολες πισω απο το πληκτρολογιο τι συμβαινει μεσα στη δεη. Εμεις 15 χρονια τυφλοι ειμαστε θες να πεις

        • Δεν μου λες ρε πονηρέ κριτή των πάντων, άν εσύ δικαιούσαι άδεια συνδικαλιστική ή οποιαδήποτε νομοθετημένη άδεια δεν θα την έπαιρνες; Κοιτάξου πρώτα στον καθρέφτη και απάντησε στον εαυτό σου, όχι σε μένα.

          • Εσυ για να θιγεσαι τοσο θα την πας τρενο την «ειδικη νομοθετημενη αδεια». Και ναι ειμαι μονιμος αλλα ποτε δεν πηρα καμια νομοθετημενη αδεια ουτε καν αιμοδοτικη. Ας ερθει καποιος επιτελους να βαλει σε ταξη αυτον τον «οικο αντοχης» που λεγεται ΔΕΗ

        • οταν τους εδιναν μισθους 2000 και 2500 ημερησιοι, 3500 και 4000 βαρδια, γιατι τα επαιρναν;;; αν τα λεφτα αυτα ηταν στις τραπεζες και τοκιζονταν ,τωρα δε θα ζητιανευαν οι διευθυνταδες τους! και μη βγει κανεις και πει οτι τα αξιζαν (με πτυχια της πλακας)γιατι θα λιωσουν και οι πετρες απο τα γελια και θα γινουν …αμμος!

  • Οδροστοτηρας ο Κυριάκος μπαμπούλας ο Κυριάκος δράκουλας ο Κυριάκος ΘΑ κόψει συντάξεις ΘΑ διώξει κόσμο ΘΑ κλείσει την ΔΕΗ ΘΑ ΘΑ ΘΑ. Πέντε χρόνια με τον Σύριζα όλα όπως λέει και η διαφήμιση ΦΕΤΑ!!!

  • τις πταίει; ουδείς;
    τα διευθυντικά στελέχη της Γεν. Δνσης Ορυχείων το “παίζουν” Πόντιοι Πιλάτοι;
    δεν υπάρχει ευθυξία; καμία παραίτηση;

  • αλιμονο στους εργολαβικους! οι βολεμενοι θα μετακινηθουν και θα τη γλυτωσουν οπως παντα! και το ενδιαφερον ειναι περιορισμενο γιατι το νοτιο πεδιο ειναι δυσκολο,χαωδες και οχι καλα οργανωμενο ορυχειο γι αυτο “βλεπουν εφιαλτες” τα παλικαρια! ποτε ξανα αλληλεγγυη στους αλαζονες,αυτοι παντα θα επιβιωνουν διοτι οι βολευτες τους σκαρωσαν τη μονιμοτητα για να τους εχουν παντοτινους πελατες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.