«Ζητώ τη στήριξή σας για να κάνουμε μαζί το Σχέδιο για τον Τόπο μας πραγματικότητα» – Ομιλία Χρόνη Ακριτίδη χθες στη Θεσσαλονίκη σε ετεροδημότες

25 Ιουνίου 2019
16:02
Κανένα σχόλιο

 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρόνης Ακριτίδης μίλησε χθες (Δευτέρα 24/6) στη Θεσσαλονίκη σε ετεροδημότες του Νομού Κοζάνης. Ο Χρόνης Ακριτίδης αναφέρθηκε στο Σχέδιο που χρειάζεται ο Νομός για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα, φλέγοντα και χρόνια προβλήματα του τόπου.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του υποψηφίου Βουλευτή Κοζάνης:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για τη σημερινή σημαντική παρουσία και αυθόρμητη ανταπόκρισή σας. Είναι πραγματικά τιμητικό, συγκινητικό και ελπιδοφόρο το ενδιαφέρον σας.

Επιτρέψτε μου, όμως, πριν ξεκινήσω τη σύντομη ομιλία μου, να εκφράσω τη βαθιά οδύνη μου για τα θύματα του χθεσινού σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος με τους ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα και τη συμπαράστασή μου στους συγγενείς τους. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Ελπίζω να μην έχουμε άλλη απώλεια και οι τραυματίες να γίνουν σύντομα καλά.

Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι και ποιος έφταιξε. Τώρα είναι ώρα προσευχής και συμπαράστασης.

Δεν σκοπεύω να σας κουράσω. Άλλωστε εμείς οι Μηχανικοί είμαστε καλύτεροι στα σχέδια και τα έργα, παρά στα λόγια. Διάλεξα να ξεκινήσω επίσημα τον σύντομο, εκ των πραγμάτων, προεκλογικό μου αγώνα μιλώντας σε εσάς τους ετεροδημότες του Νομού Κοζάνης, που ζείτε εδώ στην υπέροχη Θεσσαλονίκη.

Διάλεξα να ξεκινήσω από εσάς, που αφήσατε τους τόπους σας, σπίτι, οικογένεια, φιλίες και παρέες για να κυνηγήσετε ένα καλύτερο αύριο, το όνειρό σας.

Εσείς που όπου και να πάτε δημιουργείτε, καταξιώνεστε επαγγελματικά, φτιάχνετε οικογένειες και διαφημίζετε τον Νομό μας απ’ άκρη σ’ άκρη, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, σε όλον τον πλανήτη.

Εσείς που με πίστη και συνείδηση συνεχίζετε να μπολιάζετε τις οικογένειες και τα παιδιά σας με τα ήθη και τις παραδόσεις, τις αξίες και τα ιδανικά, τις μνήμες και εμπειρίες, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του τόπου μας.

Εσείς που όσο μακριά και απασχολημένοι και αν είστε, πάντα στον τόπο μας θα γυρνάτε, θα στηρίζετε και θα βάζετε πλάτη.

Εσείς που ήσασταν, είστε και θα είστε πάντα εκεί όταν χρειαστεί, που ο τόπος μας σας περιμένει να γυρίσετε πίσω.

Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη τη γνώση, την εμπειρία και τις παραστάσεις σας.

Γιατί, νομίζω ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περιοχή που να έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τις συνέπειες του εξαιρετικά επικίνδυνου πειράματος της αριστερής διακυβέρνησης.

Μιας διακυβέρνησης ιδεοληψιών, ψεύτικων υποσχέσεων και καιροσκοπισμών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των Υπουργών του και των κατά καιρούς προθύμων καιροσκόπων που τους στήριξαν και τους στηρίζουν, ευτυχώς για ακόμα μόνο 13 ημέρες.

Θέλω να πω ότι η κρίση αξιών στην οποία μας οδήγησε ο Σύριζα μαζί με τους διαφόρους, κατά καιρούς, υποστηρικτές του είναι πιο επικίνδυνη και από την οικονομική κρίση.

Μακεδονικό, ανεργία και διάλυση της μεσαίας τάξης, απαξίωση της δημόσιας περιουσίας, έχουν καταστήσει τον Νομό μας παρατημένο πολυτραυματία.

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία και καφενείο του Νομού μας βλέπεις και ακούς ανθρώπους πληγωμένους και θυμωμένους.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, μακριά από εμένα οποιαδήποτε πρόθεση για πατριδοκαπηλία.

Το να είσαι, όμως, πατριώτης δεν σε καθιστά ούτε λαϊκιστή, ούτε εθνικιστή.

Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε πίσω από σκοτεινές κουρτίνες και κλειστές πόρτες, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αδιαφόρησε για την ιστορική αλήθεια, απαξίωσε την πατριωτική συνείδηση και ευαισθησία εκατομμυρίων πολιτών.

Από την άλλη, πανηγυρίζει ακόμα, που βγήκαμε δήθεν από τα μνημόνια.

Ήρθε η ανάπτυξη μας είπε, αλλά στον Νομό μας δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της.

Στον νομό Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανευρωπαϊκά.

Δυο στους τρεις νέους μας είναι άνεργοι.

Η Δυτική Μακεδονία είναι η 17η φτωχότερη περιφέρεια στην ΕΕ, ενώ το ΑΕΠ της παρουσίασε μείωση 8,9% το 2016, τη μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών περιφερειών.

Δεν νομίζω να θέλετε να ακούσετε άλλους τέτοιους αριθμούς.

Ανακάλυψε, επίσης, μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, αφού πρώτα τη διέλυσε, τη μεσαία τάξη.

Με ένα αδυσώπητο φορολογικό κυνήγι όποιου προσπαθεί να ζει την οικογένειά του από ελεύθερο επάγγελμα, είτε είναι αγρότης, είτε μηχανικός, δικηγόρος ή έμπορος.

Στοχοποίησαν το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης, τον επιχειρηματία κυνηγώντας τον σαν εγκληματία.

Και βέβαια ζημίωσαν ανεπανόρθωτα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της δημόσιας περιουσίας.

Απόρροια ερασιτεχνισμών, ασυνάρτητων και αποσπασματικών, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, ενεργειών της κυβέρνησης, να χαρακτηρίζεται πλέον η ΔΕΗ από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως συστημικός κίνδυνος για την ελληνική οικονομία.

Αυτά, σαν να μην έφθανε η νέα πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αγαπητές και αγαπητοί μου φίλες και φίλοι,

Στις 7 Ιουλίου η χώρα γυρίζει σελίδα.

Γυρίζει οριστικά τη σελίδα του κοινωνικού διχασμού που μας έβαλαν οι λογικές του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Του ευτελισμού των θεσμών με τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς της δικαιοσύνης.

Της γενικευμένης ανομίας των μπαχαλάκηδων, του Ρουβίκωνα, των φίλων του Κουφοντίνα.

Η χώρα μας ανοίγει μια νέα σελίδα, εκείνη της αυτοδύναμης ανάπτυξης, της ισχυρής Ελλάδας.

Της Ελλάδας που ενώνει, που δημιουργεί, που προκόβει. Της Ελλάδας της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας, της αξιοσύνης.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως πατέρας δυο νέων κοριτσιών που αύριο θα βγουν στην αγορά εργασίας, εμπιστεύομαι το μέλλον μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη.

Γι΄ αυτό και με βλέπετε εδώ, στρατιώτη της μάχης για αυτήν την τελευταία ευκαιρία που έχουμε να κρατήσουμε εδώ τα παιδιά μας, να φέρουμε πίσω εκείνα που έφυγαν στο εξωτερικό.

Ανταποκρίθηκα στην προσωπική πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πολιτευθώ στον τόπο μας, εκεί όπου γεννήθηκα, πήγα σχολείο, μεγάλωσα, πήγα φαντάρος και πρωτοδούλεψα, εκεί που ζουν οι γονείς και αδελφές μου με τις οικογένειές τους, οι συγγενείς, οι παρέες και οι φίλοι μου.

Ανταποκρίθηκα για να συμβάλλω με την εμπειρία που απέκτησα στον Δήμο Αθηναίων ως Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, με την τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών υποδομών και συγκοινωνιακών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την εξοικείωση που έχω αποκτήσει με τους μηχανισμούς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην κεντρική εξουσία.

Πιστεύω στις δυνατότητες των ανθρώπων και της γης του Νομού μας.

Έχοντας ταξιδέψει από μικρός, και βέβαια ξανά τώρα ως υποψήφιος απ’άκρη σ’άκρη τον τόπο μας, θεωρώ ότι ένα βασικό πράγμα λείπει για να βγούμε από το τούνελ: Σχέδιο.

Αυτό που δεν είχαμε εδώ και δεκαετίες, έχοντας αποκλειστικά εξαρτήσει την οικονομική επιβίωση του τόπου μας από την ευχή και κατάρα του, τον μαύρο χρυσό, τον λιγνίτη.

Αυτό που δεν είχαμε εδώ και δεκαετίες, επαναπαυόμενοι στις ευρωπαϊκές αγροτικές επιδοτήσεις.

Αυτό που δεν είχαμε εδώ και δεκαετίες, αφήνοντας αναξιοποίητο το μοναδικό γεωλογικό, φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό μας πλούτο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει χρυσός στα βουνά μας, πάντως σίγουρα στον Νομό μας δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά.

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να καταργηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Οι Πρέσπες μας δεσμεύουν, όμως θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να περιορίσουμε τη ζημιά που έγινε, για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη και τα Διεθνή Φόρα.

Όπως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να στραφεί ο ενεργός πληθυσμός του τόπου μας στον πρωτογενή τομέα.

Μπορούμε όμως να δώσουμε φορολογικά κίνητρα στους νέους αγρότες.

Μπορούμε να μην πνίγουμε τον παραγωγό με δυσβάσταχτους φόρους την ώρα που τροφές, λιπάσματα και καύσιμα μόνο ακριβαίνουν.

Μπορούμε, ακόμα, να κάνουμε ταχύτερες και δικαιότερες τις διαδικασίες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.

Το κυριότερο, μπορούμε να επενδύσουμε στην τεχνολογία και την εξωστρέφεια αντί να βολευόμαστε με τις επιδοτήσεις, και σίγουρα μπορούμε να λύσουμε το αρδευτικό πρόβλημα περιοχών του Νομού μας, να δούμε το ζήτημα του αναδασμού, το μέλλον του κρόκου, των αγροτικών προϊόντων και του γάλακτος.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΔΕΗ δεν μπορούμε να ελπίζουμε πια στους κατά καιρούς μαθητευόμενους μάγους.

Ούτε όμως γίνεται να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως έκανε ο Σύριζα επί τέσσερα χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύονται να την κρατήσουν ζωντανή.

Η ΔΕΗ αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και ο λιγνίτης πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι του ενεργειακού μίγματος της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάτσουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε γι΄αυτόν τον τόπο γύρω από ένα τραπέζι, και να συμφωνήσουμε πάνω στη ΔΙΚΗ μας πρόταση, το ΔΙΚΟ μας σχέδιο για το μέλλον της ΔΕΗ.

Μια πρόταση που θα θέτει ως παράβατη προϋπόθεση την προστασία των θέσεων εργασίας και που θα εξαντλεί τις δυνατότητες αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών πόρων.

Επίσης χρειάζεται μαγικό ραβδί για να μπει ο νομός μας στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Η λίμνη παραμένει τουριστικά αναξιοποίητη, όπως αναξιοποίητη παραμένει η αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά μας.

Η βιβλιοθήκη της Κοζάνης, ακόμα και τα λιγνιτορυχεία μπορούν να γίνουν πόλος έλξης εγχώριου αλλά και ξένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Και πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται μαγικό ραβδί για να ενωθεί από άκρη σε άκρη ο Νομός με το εθνικό δίκτυο.

Πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η κάθετη αρτηρία που θα ενώνει την Φλώρινα, με την Πτολεμαΐδα την Κοζάνη μέχρι τη Λάρισα, που μένει τόσα χρόνια στο συρτάρι, αλλά και να φτιαχτεί το δύσμοιρο αεροδρόμιο μας.

Είπα ότι δεν θα πω πολλά και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου.

Ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κοζάνης σας ζητώ τη στήριξή σας για να κάνουμε μαζί αυτό το Σχέδιο για τον Τόπο μας πραγματικότητα.

Ο τόπος μας, όπως και εγώ προσωπικά, υπολογίζουμε σε εσάς.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη συγκινητική σημερινή σας παρουσία.»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.