Το Σάββατο 29 Ιουνίου αρχίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο υπαίθριο θέατρο της Καστροπολιτείας Σερβίων

26 Ιουνίου 2019
11:40
Κανένα σχόλιο

 

Το Σάββατο, 29 Ιουνίου αρχίζουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ομίλου μας προς τιμή της Πολιούχου μας Αγίας Κυριακής. Το πρόγραμμα είχε κάποιες τροποποιήσεις λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η κεντρική εκδήλωση, η Πανσερβιώτικη Συνάντηση της 6ης Ιουλίου δεν αναβάλλεται, διότι σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της Αστυνομίας μόνο οι πολιτικές συναντήσεις απαγορεύονται όχι οι Πολιτιστικές.
Πρώτη εκδήλωση Θεατρική Παράσταση το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 και ώρα 9.15΄ μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο της Καστροπολιτείας μας (σε περίπτωση βροχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων.)

Είσοδος Ελεύθερη  

Η θεατρική ομάδα ενηλίκων Λαγκαδά του Π. Μιχαηλίδη σε διδασκαλία και επιμέλεια του ίδιου, όπως κάθε χρόνο, θάναι μαζί μας, με μια συρραφή από τρία μικρά μονόπρακτα, που έχει ετοιμάσει και παίζει σε διάφορα φεστιβάλ στο Λαγκαδά και στη Θεσσαλονίκη.

« Τα κόκκινα γαρύφαλλα »  του Γκλεν Χούγκες

Μια ευχάριστη και απολαυστική  κωμωδία.

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν στην ίδια γωνία ενός πάρκου, την ίδια ώρα, περιμένουν κάποια γυναίκα, δύο διαφορετικοί άντρες που όμως και οι δύο έχουν  στο πέτο τους από ένα κόκκινο γαρύφαλλο, για μοναδικό σημάδι αναγνώρισης;

Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ, αλλά όσο περνάει η ώρα βαθαίνουν και πολλαπλασιάζονται.

Τι θα συμβεί τελικά, ποιος είναι ο περίεργος μεσήλικας που παραβρίσκεται μαζί με τον νεαρό στο πάρκο.

θα έλθουν δύο διαφορετικές γυναίκες… ή…

« Η λαίδη Φθιροζόλ » του Τένεσι Ουίλιαμς

Είναι ένα έργο καταστάσεων και, όπως όλα τα μικρά έργα του Ουίλιαμς, είναι εξαιρετικό, αλλά δύσκολο.

Νέα Ορλεάνη και σ’ ένα φτωχικό διαμέρισμα μια σπιτονοικοκυρά προσπαθεί να αποσπάσει τα … νοίκια της από δυο περίεργους ενοικιαστές.

Περιγράφεται μια πτυχή της δύσκολης ζωής στην Αμερική του 20ου αιώνα.

Ο καθένας από τους πρωταγωνιστές προσπαθεί με τη δική του φαντασίωση να καταφέρει να επιζήσει, γιατί μόνο αυτό είναι το ζητούμενο σε κάποιες κατεστραμμένες ζωές.

Το πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα φαίνεται στο φινάλε του έργου, όπου στο μυαλό ή πάντως στην καλπάζουσα φαντασία (που είναι θείο δώρο) των παικτών, ακόμη και η … Βραζιλία είναι 1-2 μίλια μακριά από την … Μεσόγειο.

Το «Αυτός και το παντελόνι του»  του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Είναι ένα κωμικό … δράμα.

Παίζει ένας ηθοποιός (ενώ ακούγονται και 2-3 άλλοι), που με βάση ένα σκισμένο παντελόνι, αναθυμιέται την καθημερινή του μιζέρια, κλαίει και γελάει με το παρελθόν του, ζώντας το μοναχικό παρόν του, μέσα από τον γάμο που δεν έκανε, τα παιδιά που θα ήθελε, αλλά δεν έχει, την δουλειά του. Φτάνοντας και στα παιδικά του τραύματα, και στη σχέση του με τη μάνα του, τις αγαπημένες, τα παιδιά και τον ράπτη ακόμη της γειτονιάς.

Όλα αυτά με φόντο το σκισμένο παντελόνι που δεν καταφέρνει να μπαλώσει γιατί σ’ όλη τη διάρκεια δεν μπορεί να περάσει την κλωστή στη βελόνα, με εμβόλιμες εξωτερικές επεμβάσεις από τις κυρίες του διπλανού διαμερίσματος και ένα … έρανο που περνάει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.