Eκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ Τάξης ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μαθητείας Κοζάνης ειδικότητας βοηθών φαρμακείου στην επιχείρηση Αθ. Μπακατζούνη

23 Φεβρουαρίου 2017
18:53
Κανένα σχόλιο

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Α’ ΤΆΞΗΣ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου την Τετάρτη, 22/2/2017 στην επιχείρηση μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε στο Βατερό Κοζάνης συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Πιτένη Αικατερίνη και Μανάδη Νίκη. Κατά την ξενάγηση στην επιχείρηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της επιχείρησης από τον κ. Αθαν. και Παναγ. Μπαγκατζούνη. Τονίστηκε το θέμα της σωστής διατροφής που αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην υγεία του ανθρώπου. Έγινε αναφορά στις ευεργετικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των αρωματικών βοτάνων που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια παρά την αλματώδη ανάπτυξη στην Χημεία, καθώς πολλά φάρμακα προέρχονται από αυτά. Η Φαρμακογνωσία είναι ο κλάδος της Φαρμακευτικής, που μελετά αυτά τα φυσικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φάρμακα ή αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή φαρμακευτικών. Έγινε εκτενής παρουσίαση από τους επιχειρηματίες των πρώτων υλών, του τρόπου επεξεργασίας τους και των συνθηκών λειτουργίας του εργοστασίου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο της Φαρμακογνωσίας που αποτελεί και βασικό μάθημα της ειδικότητάς τους. Προσφέρθηκε στους μαθητές και ρόφημα με την επωνυμία El Greco. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε για το χρόνο που μας διέθεσε και την φιλοξενία στο χώρο της.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.