Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: 23 φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν δεσμεύσεις από τα κόμματα για την κλιματική κρίση

27 Ιουνίου 2019
11:56

Η αποφασιστική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί δραστική αλλαγή πολιτικών. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις, φορείς της κοινωνίας των πολιτών καθώς και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) απευθύνουν ερωτήματα στα πολιτικά κόμματα διεκδικώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τα ερωτήματα αφορούν τις θέσεις των κομμάτων ως προς τα ζητήματα που σχετίζονται με την απεξάρτηση από τον λιγνίτη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενίσχυση των Eνεργειακών Kοινοτήτων και της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας εν γένει με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου για όλες τις μορφές συνεταιρισμών.

Την πρωτοβουλία συνυπογράφουν οι ακόλουθες οργανώσεις και φορείς (βλ. συνημμένο)

Ένα σχόλιο

  • Καμιά “κλιματική κρίση” δεν υπάρχει, την κατασκευάζουν οργανώσεις , που στοχεύουν να αρπάξουν πράσινους φόρους απ’ τις τσέπες μας. Το κλίμα άλλαζε πάντα, δεν ήταν ποτέ σταθερό. Άλλο πράγμα η ρύπανση απ’ τον άνθρωπο με πλαστικά κι εντελώς άλλο η αλλαγή του κλίματος, που είναι εντελώς φυσική διεργασία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.