kozan.gr: M. Παπαδόπουλος: “Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα όραμα που έχω κι εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να το υλοποιήσω ” – Τι άλλο είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ (Βίντεο 23′)

27 Ιουνίου 2019
15:12
Κανένα σχόλιο

Συνέντευξη τύπου, παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, σήμερα Πέμπτη 27/6, λίγο μετά τις 13:30, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος. “Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς κατέρρευσε και νομίζω ότι αυτό το βλέπουν, το αισθάνονται και το αντιμετωπίζουν όλοι”, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως “το πείραμα αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο απέτυχε αλλά πλήγωσε την αξιοπρέπεια μεγάλης μερίδας ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτούς τους συστηματικούς πολιτικούς ψεύτες”. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης πως η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια αδιαφόρησε για πολύ συγκεκριμένες ενέργειες αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το Μουσείο Κρόκου για το οποίο σημείωσε πως: “Είχαμε υπογράψει κι υπήρχαν τα χρήματα για τη δημιουργία του Μουσείου Κρόκου. 4 χρόνια δεν έγινε τίποτα. Νομίζω τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή του μουσείου. 4 χρόνια απραξίας”, ενώ αναφερόμενος στη Σιδηροδρομική Εγνατία είπε πως: “Η Σιδηροδρομική Eγνατία θα ολοκληρωθεί μόνο εάν γίνει το κομμάτι Κοζάνη – Σιάτιστα – Γρεβενά – Καλαμπάκα. Είχαμε ετοιμάσει τις πρώτες μελέτες, τέσσερα χρόνια δε συνεχίστηκε απολύτως τίποτα”.

Tέλος ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην κατασκευή της Πτολεμαΐδας V σχολίασε“Eγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί καθυστέρησε να ξεκινήσει η μονάδα Πτολεμαΐδα V και για να είμαι εντάξει κι αντικειμενικός, αυτό δεν έχει να κάνει με την εταιρεία που έχει πάρει το διαγωνισμό κι υλοποιεί τη μονάδα Πτολεμαΐδα V. H μονάδα Πτολεμαΐδα V θα έπρεπε να είχε τελειώσει στο τέλος του 2019”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ

«Ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το καλό της Ελλάδας και του τόπου»

  • «Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε»
  • «Το διακύβευμα των εκλογών είναι μια ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ»

Επί παντός επιστητού ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο δρόμο για την κάλπη της 7ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος, άσκησε δριμύτατη κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι άφησε πίσω «καμένη γη», καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει τη ΝΔ, για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Επίσης, έκανε έναν απολογισμό πεπραγμένων επί θητείας του σε κυβερνητικές θέσεις, σε έργα που ενίσχυσαν την τοπική κοινωνία.

Αρχικά, καυτηρίασε τη ρητορική μίσους που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν είναι καλή ούτε για την κυβέρνηση ούτε και για τους πολίτες, τονίζοντας πως στην σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε, πρέπει να ακούμε τους πολίτες, ώστε αυτά που ακούμε να μπορέσουν να συμπεριληφθούν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΝΔ να πείσει τον ελληνικό λαό για το κυβερνητικό της πρόγραμμα, δίνοντας την γνώση, κόντρα στην παραπληροφόρηση. «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κανονικότητα και αυτός είναι ο στόχος μας», σημείωσε με έμφαση, αναφερόμενος στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, αναφερόμενος στο «δήθεν» ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. «Η πολιτική μάχη που έρχεται είναι από τις σημαντικότερες του τόπου, με διακύβευμα το μέλλον της χώρας, των γενιών που έρχονται», σημείωσε. Προσέθεσε πως σε κάθε χωριό που επισκέπτεται διαχέεται η ανάγκη των πολιτών να βασιστούν σε σίγουρες λύσεις και να εμπιστευθούν «πολιτικές και ανθρώπους που θα είναι πάντα δίπλα τους». Σημείωσε, επίσης, ότι το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε», κάνοντας λόγο για «συστηματικούς πολιτικούς ψεύτες», που πρόδωσαν τους πολίτες, οι οποίοι σήμερα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη ΝΔ. Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν ορθολογιστή και πραγματιστή αρχηγό, ενώ αναφέρθηκε και στην κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας πως υπήρχε πολιτική σταθερότητα , βελτιώνοντας τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως προκύπτει μέσα από στοιχεία.

«Ο πρωθυπουργός υπηρέτησε ξένα συμφέροντα»

Επίσης, αναφέρθηκε στις «τεράστιες» προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, φέροντας το παράδειγμα της ΔΕΗ, που σήμερα έχει τεράστια χρέη, τη μεγάλη καθυστέρηση της «Πτολεμαΐδα 5» κ.α. Επίσης, αναφέρθηκε στη «λογική της καμένης γης», του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να επουλώσει τις πληγές και να διαχειριστεί τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε, προσθέτοντας πως οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά συνέβαλαν στην πολιτική σταθερότητα, κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος συμμετείχε στο υπουργικό σχήμα. Επίσης, αναφέρθηκε στην περίοδο που ο ίδιος προέδρευε στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ευρώπης, λέγοντας πως τότε εκφραζόταν μια αλληλεγγύη για την Ελλάδα , σε αντίθεση με την απαξίωση του σήμερα. Ο π. Υπουργός κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξυπηρέτησε ξένα συμφέροντα, όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά έφερε τα capital control και «κορόιδεψε» την ελληνική κοινωνία. «Εμείς επιδιώκουμε να επιβεβαιώσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο νομό Κοζάνης, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, την οποία ο κ. Τσίπρας πλήγωσε με την εγκληματική συμφωνία των Πρεσπών. Επιδιώκουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα, με απτά αποτελέσματα σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό», είπε χαρακτηριστικά.

Το Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα

Ακόμη, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει επί θητείας του, στα θέματα παιδείας και μεταφορών, φέροντας αρχικά, το παράδειγμα του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, όπου μετά από εισήγησή του, με τη συμπαράσταση των τότε Πρυτάνεων Λάζαρου Βρυζίδη και Στέργιου Γκανάτσιου, συστάθηκε η Σχολή Επιστημών Υγείας, που προέβλεπε αρχικά και άλλα τμήματα. «Είναι η μόνη σχολή εκτός πρωτευούσης νομού, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος», σημείωσε, λέγοντας πως είναι ευχάριστο ότι μετά από αρκετά χρόνια η σημερινή κυβέρνηση επανέφερε το Τμήμα Εργοθεραπείας, ενώ ακόμη προσέθεσε πως με το σχέδιο «Αθηνά» όχι μόνο δεν καταργήθηκε το τμήμα αλλά ενισχύθηκε το Πανεπιστήμιο. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία σε μια σειρά παρεμβάσεων των περασμένων κυβερνήσεων της ΝΔ, που «πάγωσαν», όπως το Μουσείο Κρόκου, για το οποίο τόνισε πως δεν έγινε τίποτα για 4 χρόνια, παρά μόνο θα ξεκινήσει μόλις το επόμενο διάστημα.

Οι παρεμβάσεις σε σημαντικά θέματα της περιοχής

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε, ακόμη, τις παρεμβάσεις του για μια σειρά θεμάτων, όπως το γκρέμισμα των «εγκληματικών», όπως τις χαρακτήρισε, γεφυρών του ΟΣΕ, στην Κοζάνη . Επίσης, καυτηρίασε το «πάγωμα» του καινοτόμου σχεδίου για τα υδροπλάνα, σημειώνοντας πως τους επόμενους μήνες αυτό θα προχωρήσει. Αναφέρθηκε, όμως και στο όραμά του, το οποίο ελπίζει ότι θα υλοποιηθεί με τη συμβολή του ιδίου από όποια θέση και αν βρεθεί, στην ολοκλήρωση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Αυτό για να προχωρήσει πρέπει να προχωρήσει το κομμάτι «Κοζάνη – Σιάτιστα – Γρεβενά – Καλαμπάκα», και ενώ είχαν ετοιμαστεί οι πρώτες μελέτες, δεν έγινε τίποτα την τελευταία 4ετία. Επίσης, θύμισε μια σειρά παρεμβάσεων για άλλα θέματα, καυτηριάζοντας τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, εκτιμώντας πως αυτή θα ολοκληρωθεί στο τέλος του ’21. Επίσης, αναφέρθηκε στην επέκταση του Μποδοσάκειου, θυμίζοντας πως αυτή έγινε από τη ΝΔ και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέδειξε, την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή, για να ξεφύγει από τη μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρης αδιαφορία στο κομμάτι της γούνας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυσαρέσκεια που βίωσε από πολίτες της Πτολεμαΐδας, μετά από ανησυχία για «λουκέτο» σε υπηρεσίες, όπως η Εφορία, η απαξίωση του Μποδοσάκειου, λέγοντας πως «και τοπικοί παράγοντες κινητοποιούσαν τον κόσμο για κάτι το οποίο δεν θα γίνει, όπως και δεν έγινε». Ακόμη, σημείωσε με νόημα πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να «πάρουν αυτό που δικαιούνται» και να μην ζουν απομονωμένοι από το υπόλοιπο κέντρο, φέρνοντας το παράδειγμα της Εγνατίας.

«Οι πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ»

Ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ, όχι για να πάρουν «κάποιες καρέκλες», αλλά για να συνεχίσουν να προσφέρουν ως παράταξη στον τόπο. «θέλουμε να ελαφρύνουμε τον κόσμο από τις συνέπειες της κρίσης. Η προσπάθεια που γίνεται να συρρικνωθεί η λιγνιτική παραγωγή. Θέλουμε να δώσουμε δυνατότητες σε μια σύγχρονη Ελλάδα. Να υλοποιήσουμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις αγορές. Τα προγράμματα να μην μείνουν στη θεωρία. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε αυτά που μπορεί να κάνει. Να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, να γίνει σοβαρός εξορθολογισμός του δημοσίου. Δεν είπε κανείς ότι χρειάζονται απολύσεις, εξορθολογισμός χρειάζεται. Να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι. Να πάψουν οι νέοι να φεύγουν από τη χώρα. Όλοι έχουμε ευθύνη για αυτό».

Επίσης, τόνισε τη σπουδαιότητα που έχει για το Νομό Κοζάνης να έχει εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν χρησιμοποίησε κανέναν βουλευτή από το Νομό Κοζάνης σε ένα κυβερνητικό πόστο. «Πρέπει να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας, ανεξαρτήτως προσώπων. Ό,τι επιλέγει ο καθένας, αλλά να είναι σοβαρές επιλογές που μπορούν να κεφαλοποιήσουν τη δύναμη που θα τους δώσουν οι πολίτες».

Τέλος, τόνισε πως σήμερα η κάλπη είναι άδεια, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις εκλογές, ζητώντας από τους πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως στόχος του είναι μια «όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και δυνατή ΝΔ». Που θα έχει την πλειοψηφία, αυτοδυναμία, έχοντας τη δυνατότητα, π.χ. να αλλάξει τον εγκληματικό νόμο της απλής αναλογικής». «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση . Ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Με ενδιαφέρει και η δική μου εκλογή. Σας ζητώ να είμαι μια από τις δύο επιλογές που έχετε, για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τη ΝΔ, να ανταποκριθούμε ξεκάθαρα απέναντι στην ελληνική κοινωνία», είπε κλείνοντας, καλώντας τους πολίτες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης για τη χώρα και τον νομό.

Για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ΔΕΗ και Πτολεμαΐδα 5

Ερωτηθείς για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, τάχθηκε υπέρ της «αναλογικότητας των περιοχών του νομού και σαν περιοχές και σαν καταγωγές». Επίσης, για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και το σενάριο της μικρής ΔΕΗ, απάντησε πως διαφωνούσε και ο ίδιος με τη Μικρή ΔΕΗ, αλλά τόνισε με νόημα πως η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και σεβάστηκε τη θέση της πλειοψηφίας, τονίζοντας πως αποδεικνύεται πως η Μικρή ΔΕΗ ήταν καλύτερη από το σημερινό «ξεπούλημα» της ΔΕΗ που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα συναινέσουμε στο ξεπούλημα των μονάδων. Θα κάνουμε εξορθολογισμό, με βασικούς άξονες την προστασία του προσωπικού και εξεύρεση χρημάτων για επενδύσεις», τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «αδιαφορία».

Για την Πτολεμαΐδα 5, επανέλαβε την έντονη ανησυχία που υπάρχει για την ένταξη στο σύστημα, καυτηριάζοντας την παντελή έλλειψη πρόβλεψης για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, εκφράζοντας ερωτηματικά για τη στάση όλων των τοπικών παραγόντων, δήμων και περιφέρειας. «Όλα αυτά τα ζητήματα μπορούμε και θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Θα είμαστε σε όλα παρόντες και ο ομιλών προσωπικά».