Ανοιχτή επιστολή Πάρι Κουκουλόπουλο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

29 Ιουνίου 2019
13:44

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

Οι εκλογές της 7ης  Ιουλίου είναι κρίσιμες  για τη χώρα, αλλά για τον τόπο μας είναι οριακές. Οι αντιπαραθέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή φυσικά μας αφορούν και μας συμπεριλαμβάνουν, ελάχιστα ωστόσο μας επηρεάζουν.  

Η περιοχή μας δοκιμάζεται σκληρά καθώς γνωρίζει μέρες που μόνο με τον εμφύλιο πόλεμο συγκρίνονται όταν ο τόπος έχασε τον ανθό του στα πεδία των μαχών.

Αν την περίοδο 2010-14 ζήσαμε με όλους τους Έλληνες τη συρρίκνωση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, σήμερα μόνο εμείς και καμία άλλη περιοχή της χώρας βιώνουμε τη συρρίκνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τη διετία 2015-16 και την εξέλιξη των μεγεθών στα οποία βασίζεται η ΕΛΣΤΑΤ, φαίνεται ότι στα 4,5 χρόνια του κ. Τσίπρα χάθηκε σχεδόν το 1/3 του εισοδήματος στο Νομό μας, με όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας.

Από αυτή τη δραματική εξέλιξη πηγάζει η ανεργία, η φτώχεια, η ασφυξία της τοπικής αγοράς και το φευγιό των νέων μας στο εξωτερικό που θεριεύει αντί να καταλαγιάζει.

Ο τόπος μας εκπέμπει SOS καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της ερήμωσης.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο , τίποτα δεν ήταν υποχρεωτικό, τίποτα δεν είναι αθώο. Η απόφαση Τσίπρα να παραδώσει την ενέργεια σε μεταπρατικά συμφέροντα είναι η αιτία αυτών που ζούμε και είναι καταστροφική για την περιοχή.

Η καταδίκη του κ. Τσίπρα και των 4 βουλευτών του είναι δεδομένη αλλά αυτό δεν αρκεί.

Η ανόρθωση του τόπου που κράτησε όρθια ενεργειακά την χώρα για 65 χρόνια πρέπει να γίνει εθνική υπόθεση.

Η επόμενη μέρα δεν είναι αυτή που αποφάσισε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του για μας χωρίς εμάς.

Υπάρχει άλλος δρόμος που οδηγεί σε νέες πηγές εισοδημάτων και εργασίας και εκεί οφείλουμε να στραφούμε χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές.

  • Το Πανεπιστήμιο σε ορατό χρόνο μπορεί να υποδεχτεί χιλιάδες φοιτητές , Έλληνες και αλλοδαπούς.
  • Ο πρωτογενής τομέας με τις μεγάλες δυνατότητες πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά με στόχο τη δημιουργία βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
  • Η γεωγραφική μας θέση με συγκεκριμένα μεγάλα έργα μεταφορών είναι το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα γιατί καθιστά τον τόπο μας ελκυστικό για επενδύσεις.

Όσο αναγκαία και επείγοντα είναι όλα αυτά, άλλο τόσο απαραίτητο είναι η περιοχή μας να παραμείνει  η καρδιά του βόρειου συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας με ό,τι αυτό σημαίνει.

 

Απαιτούνται συγκεκριμένες ρήξεις και τομές

  • Δημιουργία αγγλόφωνων τμημάτων και μεταπτυχιακών στο Πανεπιστήμιο και ενίσχυση της αυτοτέλειάς του.
  • Παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων από τη ΔΕΗ  στους αγρότες και έργα όπως το εμβληματικό αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου.
  • Απόλυτη προτεραιότητα στον άξονα 10 (Λάρισα- Μόναχο) που διασχίζει το νομό μας και ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
  • Εμπορευματικός σταθμός στα Κοίλα και υπογείωση του σιδηρόδρομου στην Κοζάνη.
  • Ριζική αλλαγή του ενεργειακού σχεδιασμού που κατέθεσε ο Τσίπρας στην Ε.Ε.    

 

Αυτές είναι οι κομβικές επιλογές που ανοίγουν νέους δρόμους για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

Το ζήτημα για εμάς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν είναι ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός αλλά αν θα μας ακούσει.

Το δίλημμα  για μας είναι αν θα ορθώσουμε ή όχι το ανάστημά μας στο κέντρο απαιτώντας και όχι επαιτώντας.

Σε αυτόν τον ανυποχώρητο και δίκαιο αγώνα για την ανόρθωση του τόπου έχω χρέος να δηλώσω παρών και ζητώ την στήριξή σας.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ  για να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη που ζούμε.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στο Βόϊο, τα Σέρβια και το Βελβεντό, στην Εορδαία και την Κοζάνη.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά.

 

Καμιά δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από τη συλλογική μας θέληση.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

9 σχόλια

    • Γιαυτό αφιστε τον τσιπρα να ολοκλήρωση μόνος του την καταστροφή της Ελλαδας. Α! Και τις μετατάξεις των συντρόφων…

  • ΨΗΙΦΣΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ Κ. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Η ΛΑΡΙΣΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ Η ΝΟΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΗ.

  • Σύντροφε Παρι μάλλον δεν τα θυμάσαι καλα τα πράγματα άνοιξε τα βιβλια σου και ξαναδιάβασε ποτε άρχισε η καταστροφή για την περιοχή μας και οταν είχατε την ευκαιρια να κάνετε κάτι για το νομό άλλες ηταν οι έγνοιες σας γι αυτό ψήφο απο τα ορφανά του Ανδρέα δύσκολα θα πάρετε … αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.