Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό τομέα και τις προτεραιότητες για το νομό Κοζάνης ανέλυσε ο Πάρις Κουκουλόπουλος σε ομιλία του στους Πύργους Εορδαίας

29 Ιουνίου 2019
18:36

Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη της αγροτιάς έχει καθοριστική σημασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το Κίνημα Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ στηρίζει την αγροτιά στην πράξη και όχι στα λόγια.

Το πρόγραμμά μας είναι ολοκληρωμένο και στοχευμένο και οι άλλοι , ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, απλά αντέγραψαν πρόσφατα κάποια σημεία του.

Τρεις φορές συζητήθηκε το αγροτικό ζήτημα εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή τα τελευταία 3 χρόνια και τις 3 φορές με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Στο νομό μας έχουμε 3 στόχους για τους γεωργούς.

  • Την αύξηση των καλλιεργουμένων εκτάσεων με την παραχώρηση χιλιάδων στρεμμάτων από τη ΔΕΗ.
  • Την αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων με μεγάλα έργα όπως το αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου.
  • Τη δημιουργία υγιών συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Ειδικότερα για το τελευταίο (ομάδες παραγωγών) έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τον Έλληνα αγρότη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική όπου οι ομάδες παραγωγής έχουν απόλυτη προτεραιότητα και πριμοδοτούνται με πολλαπλά κίνητρα.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει στο πρόγραμμα του συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα για τους συνεταιρισμένους και οργανωμένους παραγωγούς και αυτό είναι πράξη ευθύνης.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τον ΕΛΓΑ και την κάλυψη νέων κινδύνων και καταστροφών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μιλάει για συστηματική ενίσχυση της αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης γιατί ο κόσμος της υπαίθρου έχει δικαίωμα ίσης μεταχείρισης και ίδιων υπηρεσιών με τους κατοίκους των πόλεων.

Το Κίνημα Αλλαγής που έχει κινητήρια δύναμη του το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και γι’ αυτό οι αγρότες το εμπιστεύονται.

4 σχόλια

  • Επιστροφή στα χωράφια, όπως το 1800, αυτή είναι η πρόταση του Κιναλ. Κλείνουν όλη τη βιομηχανία και στέλνουν τα παιδιά στην ξενιτειά. Ανίκανοι για μια στοιχειώδη εθνική πολιτική!

  • Ότι πρόγραμμα και να αναλύσουν στο ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-ΚΙΝΑΛ (και άλλα ονόματα που ξεχνάω) ψήφο δεν βλέπουν κ ο λόγος απλός, ψηφίζεις ΚΙΝΑΛ για να βγει Μητσοτάκης. Αν έχω τόσο πόνο να βγει, ψηφίζω κατευθείαν ΝΔ κ δεν το πάω μέσω Λαμίας!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.