Νέα διοίκηση για τη ΔΕΗ αναζητά ο Κ. Χατζηδάκης – Τα ονόματα που «παίζουν»

10 Ιουλίου 2019
07:05

Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη είναι και οι αλλαγές στις διοικήσεις των εποπτευόμενων ενεργειακών ΔΕΚΟ με προτεραιότητα τη ΔΕΗ.

Αν και ο κ. Χατζηδάκης στην τελετή παράδοσης παραλαβής διαχώρισε το πρόβλημα ΔΕΗ από τη διοίκηση της εταιρίας πυροδοτώντας σχόλια για παραμονή του Μανώλη Παναγιωτάκη, οι επαφές για την αναζήτηση του προσώπου που θα τον αντικαταστήσει έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ωστόσο η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να αναλάβουν την ηλεκτρική καρέκλα της ΔΕΗ στην παρούσα συγκυρία που η επιχείρηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι οι πρώτες κρούσεις από κυβερνητικής πλευράς σε πρόσωπα για την ανάληψη της διοίκηση της ΔΕΗ βρήκαν «πόρτα».

Οι επαφές συνεχίζονται και τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του πρώην υπουργού κ. Γιάννη Αθανασίου όπως και του κ. Τάσου Γκαρή που στο παρελθόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στο ΛΑΓΗΕ.  Ένα ακόμη όνομα που ακούγεται για τη ΔΕΗ είναι αυτό του κ. Βίκτωρα Λεμπέση, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει το project της Χαλυβουργικής  για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο.

Σε κάθε περίπτωση πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση τονίζουν ότι ο κ. Χατζηδάκης θα ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Μανώλη Παναγιωτάκη την οποία και θα έχει στη διάθεσή του μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος και ταυτόχρονα πρόθυμος αντικαταστάτης του.

 

worldenergynews.gr

14 σχόλια

  • Συγνώμη αλλά για τη συμφωνία των Πρεσπων δεν ακούγεται τίποτε έχετε κάποιο νέο… Όσο για τη ΔΕΗ δε τους φοβάμαι θα καταφέρουν να την ξεπουλσουν για ένα κομμάτι ψωμί

    • Να ξεπουλήσουν τι;

      Μια εταιρία μονοπώλιο που μπήκε μέσα 1 δις ευρώ φέτος;

      κανείς δεν ξεπουλάει τίποτα.

      Η ΔΕΗ χρεοκόπησε στην ουσία λόγω του ότι το μόνο που ένοιαζε διοίκηση και εργαζόμενους ,συνδικαλιστες είναι

      αυξήσεις

      Τροφεία

      Επιδόματα.

      Φτάνει η καραμέλα την χρεοκόπησαν.

      Απλώς όλοι έκαναν αυτό που ήθελαν οι εργαζόμενοι κάθε δημόσιας επιχείρησης.

      Παράλογες αυξήσεις και μισθοί

      Μηδέν επενδύσεις και πλέον δε συμφέρει ο λιγνίτης λόγω ρύπων

      Και γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα να είναι οι ψηφοφόροι ευχαριστημένοι.

      Αν έκαναν αυτά που πρέπει θα σας έχαναν από πελάτες ψηφοφόρους.

      Οπότε θέλει θράσος να λες ξεπουλάνε την ΔΕΗ.

      απλά σας έκαναν τα χατίρια 30 χρόνια.

      Ότι θέλουν οι ψηφοφόροι.

      Ε τώρα που ήρθε το τέλος σαν αχάριστος γράφεις την ξεπουλάνε.

      Προφανώς θα ήθελες να δανειστεί το κράτος καμιά 15αρια δις να συνεχίσουμε να σε πληρώνουμε.

      Λίγη τσίπα

      • Θα ήθελα να ενημερώσω τον αγαπητό συμπολίτη μας ότι ο κατήφορος της ΔΕΗ ξεκίνησε το μακρινό 2004 και επί διοίκησης Παλαιοκρασσα για οσους θυμούνται… Διάβασε λίγο ψάξε δε θα σου κάνει κακό ή είσαι και συ άριστος και τα ξέρεις όλα, οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν χρειάζονται επενδύσεις τον καιρό που το χρήμα ρέει όχι όταν όλοι σε κυνηγούν γιατί χρωστάς

        • Μην αγχώνεσαι με τον “αγαπητό συμπολίτη”, τρολ της οδού Πειραιώς είναι. Απευθείας από Αθήνα τα σχόλια, για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ.

        • Η απαντηση σου δεν αναφερει τιποτε για αυτά που λέει ο Κκ. Υποθέτω λοιπόν οτι συμφωνεις με αυτά και απλώς λες και μια πληροφορια παραπάνω

  • ΜΕ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ Η ΔΕΗ ΑΞΙΖΕ 3 ΜΙΣΗ ΔΙΣ. ΜΕ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΥΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΠΩΛΗΣΗ 40% ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ? Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ?. ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΣΑΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!

    • Όσα ψέματα και να γράφετε οι της ΝΔ, πάλι ψέματα είναι. Η ΔΕΗ έχει λιγότερο απ’ το μισό της παραγωγής, την βάλατε ν’ αγοράζει ακριβά απ’ το Μυτιληναίο και τον Περιστέρη για να πουλά στη λιανική. Κι αγοράζει υποχρεωτικά το πανάκριβο ρεύμα των Φ/Β, που το έχουν βουλευτές της ΝΔ. Συστηματικό σαμποτάζ!

  • Συμφωνώ απόλυτα με την απομάκρυνση του. Όταν η ΔΕΗ έσβηνε αυτός έπαιζε προεκλογικά παιχνίδια με διάφορα σποτάκια που δεν είχαν βάση και λογική.

  • Θα την σώσουν ο Αδαμίδης και ο Φωτόπουλος σύντροφοι!
    Venceremos! Τις απεργίες που ΔΕΝ έκαναν επί 4,5 χρόνια , θα τις κάνουν τώρα. Το θέμα είναι αν τους ακολουθήσει έστω και ένας..

  • Πάντως με τις χρήματα που δίνουν κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα αναλάβει το πόστο του Παναγιωτάκη.

    Σε ανταγωνιστή τουλάχιστον τα διπλάσια παίρνει ένας CEO.

  • ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΔΩ ΣΥΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ “ΤΡΙΓΥΡΙΖΩ” ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.