kozan.gr: Φ. Κεχαγιάς: “Λυπάμαι για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου” (Βίντεο)

15 Ιουλίου 2019
21:52

 

Με ψήφους 15 υπέρ, 5 κατά και 5 λευκά εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, στη σημερινή (15/7) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, έπειτα από συζήτηση περίπου δύο ωρών, με αντιπαραθέσεις κι εντάσεις, κατά διαστήματα, η αίτηση Εξωδικαστικής Επίλυσης Ένδικης Διαφορά της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με  ομόρρυθμη εταιρεία (για έργο που αφορούσε τον καθαρισμό ρέματος Μυρίχου στο Σισάνι), με μείωση του 50% των τόκων, που αντιστοιχούν στο επιδικασθέν κεφάλαιο των 83.777,76 €, το οποίο προέκυψε έπειτα από την οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης. Αντίθετος προς αυτή την εξέλιξη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φ. Κεχαγιάς, ο οποίος, αφού “κατέβηκε” από την έδρα, για να τοποθετηθεί για το θέμα, ως περιφερειακός σύμβουλος, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες, ισχυριζόμενος πως το συγκεκριμένο έργο είχε ήδη πληρωθεί, με προηγούμενη σύμβαση, ότι για την εκτέλεση του έργου χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας, ότι στο ημερολόγιο εργασιών εμφανιζόταν ο ανάδοχος να είναι χειριστής, τις ίδιες ώρες,  δύο διαφορετικών μηχανημάτων, πως η πρώτη σύμβαση έχει κοινές μέρες με τη δεύτερη σύμβαση, πως δεν υπήρχαν ΑΔΑ και διάφορα αλλά, ζητώντας, εν τέλει, να μην υπάρξει εξωδικαστική επίλυση ένδικης διαφοράς κι η υπόθεση να οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο. Ο κ. Καρυπίδης ανέφερε από την πλευρά του πως το Περιφερειακό Συμβούλιο, δε μπορεί να γίνει δικαστήριο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Όποιος έχει στοιχεία, πηγαίνει στη δικαιοσύνη. Αυτό που γνωρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση τις απόψεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (του Γ. Δακή), αλλά και των υπηρεσιακών στελεχών, το έργο της πρώτης σύμβασης είναι διαφορετικό απ΄ αυτό της δεύτερης”.

 

Η τοποθέτηση του Φ. Κεχαγιά, μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου

 

 

Η τοποθέτηση – εισήγηση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Θοδωρή Καρυπίδη, που προηγήθηκε

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.