2η συνάντηση των εμπλεκόμενων εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LESS WASTE ΙΙ στο Çorovodë

17 Ιουλίου 2019
12:53
Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργουLESS WASTE- Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border areaπου διοργάνωσε ο Δήμος Skrapar στο Çorovodë, στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”, την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στο Δημαρχείο του Skrapar.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Δήμου Γρεβενών, του Δήμου Καστοριάς, της ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς και οι Αλβανοί εταίροι με εκπροσώπους από το Urban Research Institute (URI) και το Δήμο Skrapar. Τη συνάντηση με την παρουσία τους τίμησαν η αντιδήμαρχος του Δήμου Skrapar κα Rudina Llango, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών κος Κιάκας Ζήσης και ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης του Δήμου Καστοριάς κος Καπρής Δημήτρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου και παρουσιάστηκαν από κάθε εταίρο χωριστά οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα, αυτές που πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφασίστηκαν επίσης, οι προσεχείς ενέργειες με ορίζοντα εξαμήνου προκειμένου το έργο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα καθυστερήσεων.

Σκοπός του προγράμματος LESS WASTE II είναι η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της κομποστοποίησης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας. Το πρόγραμμα βασίζεται στην ιεράρχηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απορρίμματα, η οποία θέτει την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων καθώς και την εκτροπή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από την ταφή ως προτεραιότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής (2014) ‘Προς μια κυκλική οικονομία: ένα πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων για την Ευρώπη’.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.