Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια

24 Φεβρουαρίου 2017
11:38

          Το Σάββατο 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο κτήριο της διοίκησης του ΛΚΔΜ. O «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση.

      Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του συλλόγου η είσοδος στον χώρο της συνεντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνευματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής εκτασης επεισόδια, με κύρια ευθύνη της διευθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.

Αμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία τριών συναδέλφων, μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση. Η παραπάνω διώξη έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. Στόχο έχουν και τους 3 μισθωτούς της αλλά συνολικά όλο το προσωπικό, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, το ΣΕΕΕΝ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διευθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ζητώντας  να πάρουν πίσω άμεσα την μήνυση και την κλήση σε απολογία των συναδέλφων (Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα,Τεντσογλίδη Ηλία ) οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υλοποιήσουν την απόφαση που λήφθηκε με συλλογικές διαδικασίες από το Σύλλογο τους.

 

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία  και τους φορείς της περιοχής να δείξουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους, να ζητήσουν να αποσυρθεί η μήνυση και η κλήση σε απολογία των τριών συναδέλφων.

Να είναι σίγουρη η διοίκηση της ΔΕΗ ότι οι ενέργειές της θα πάρουν απάντηση. Η τρομοκτρατία δε θα περάσει.

 

2 σχόλια

  • Πιό δικαίωμα στήν εργασία ρέ….. Τό έχετε κάνει μαγαζάκι σάς καί τωρα σάς καίει!!! συμπαράσταση καμία από τον υπόλοιπο λαό τού Ν.Κοζάνης άμεση καταδίκη τούς καί αποκλεισμό τούς από τήν ΔΕΗ

  • Είπαμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε «Ταξικά Αλληλέγγυοι» αλλά εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
    Τι μας λέτε δηλαδή.
    «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου.»
    Και λοιπόν; Επειδή το αποφάσισε ο σύλλογος σημαίνει ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί; Και επειδή δεν το δέχτηκε πάμε και κάνουμε «γιουρούσι»;
    Τι μας λέτε δηλαδή.
    Τρεις εργαζόμενοι της ΔΕΗ (Συμπέρασμα ότι δεν είναι άνεργοι που ψάχνουν την δικαιώσει τους) «οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υλοποιήσουν την απόφαση που λήφθηκε με συλλογικές διαδικασίες από το Σύλλογο τους.» άρα δεν έχουν προσωπική ευθύνη και νομιμοποιούνται να διαλύσουν και την συνέντευξη να κάνουν και κατάληψη και ότι τους καπνίσει, και ο εργοδότης τους η ΔΕΗ δεν έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει τον λόγω;

    Εδώ να διευκρινίσω ότι άλλο η δράση των συνδικάτων της ΔΕΗ ως θεσμικών φορέων εκπροσώπησης των εργαζομένων και η προστασία που παρέχει ο νόμος 1264 και άλλο η δράση άλλων φορέων άσχετα από το δίκαιο ή άδικο των στόχων τους. Όπως για παράδειγμα η Αγωνιστική υποδοχή, από το σας στον πρόεδρο της ΔΕΗ http://kozan.gr/archives/15369» όπου προς τιμήν του ο πρόεδρος της ΔΕΗ παρουσιάστηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο ,σας συνάντησε άκουσε τα συνθήματα σας, άκουσε τα αιτήματα σάς παρέλαβε το υπόμνημα με τα αιτήματα σας.
    Και ένα ερώτημα;
    Νομίζετε ότι κουβαλώντας τον σκορπιό στην πλάτη θα αποφύγετε το δάγκωμα του;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.