Εορδαία: Ο παλαιός οικισμός της Καρδιάς σε πυρογραφία 

24 Ιουλίου 2019
12:14
Κανένα σχόλιο

Τις παιδικές μνήμες από το χωριό του, τον παλαιό οικισμό της Καρδιάς, που θυσιάστηκε στο βωμό της αξιοποίησης του Λιγνίτη για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας , επιχειρεί να «ξαναζωντανέψει» ο Χρήστος Γκέγκας, κατασκευάζοντας με ξύλο, την εκκλησία, το καμπαναριό, τα σπίτια, τους δρόμους, την πλατεία. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα πυρογραφίας, που θα χρειαστεί χρόνο, επιμονή και υπομονή για να το φέρει σε πέρας, με έμφαση στις λεπτομέρειες, και οδηγό τις αναμνήσεις του, έτσι, όπως «εντυπώθηκαν» στο νου και στην καρδιά του. Οι πρώτες μικροκατασκευές, αποτελούν ήδη αντικείμενο θαυμασμού από τους συγχωριανούς του που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εξέλιξη του έργου, παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, για να γνωρίσουν καλλίτερα τις ρίζες τους, τον τόπο των προγόνων τους. Εκτιμάται ότι η «Παλαιά Καρδιά σε πυρογραφία» θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο του 2020 και θα εκτεθεί στο κοινό, κατά τη διάρκεια των Θερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συλλόγου ΜΕΡΑ Καρδιάς Πτολεμαΐδας.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.