Υποδοχή ιερού λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου

24 Ιουλίου 2019
21:09
Κανένα σχόλιο

 

Υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και την ευγενή χορηγία του αρχιμ. Μαξίμου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου) θα γίνει στο Βελβεντό Μακεδονίας τη Δευτέρα, 29-7-2019, ώρα 7 μ.μ.

Το ιερό λείψανο έρχεται στο Βελβεντό με την εσωτερική επιθυμία και ιαχή του λαού: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’. Τη φράση αυτή, τη διδαχτήκαμε στην (και από την) Αιανή, όταν στην εκεί εκκλησιαστική μας διακονία, ακούγαμε αυθόρμητα και πηγαία από το λαό της στην κατ’ έτος υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Νικάνορα της Ζάβορδας: ‘’Έρχεται ο Άγιος!’’.

Η υποδοχή θα γίνει στην ‘’παλιά δεξαμενή’’ Βελβεντού με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών του τόπου και του Λαού. Θα προπορεύονται, οι δικυκλιστές ΜΟΤΟΒΕ και ΣΜΑΒ, ο ιππικός σύλλογος Βελβεντού ‘’Άγιος Γεώργιος’’ και η μπάντα του ΜΟΒ.

Η ιερή πομπή (με το ιερό λείψανο του Αγίου) θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Βελβεντού, όπου θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019.

Μεγαλυνάριον.

‘’Πάσης Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσον, ω Διονύσιε’’ (Ι.Π.)

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού

και αρχιερατικός επίτροπος της Α.Π.Β.

24-7-2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.