kozan.gr: Κι ο Ν. Ασημόπουλος υποψήφιος στις εκλογές για το αξίωμα του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας – To κείμενό του, προς τους συναδέλφους το στο Ίδρυμα, που σας παρουσιάζει το kozan.gr

25 Ιουλίου 2019
08:24

Κι ο Ν. Ασημόπουλος υποψήφιος στις εκλογές για το αξίωμα του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας. To κείμενό του, προς τους συναδέλφους το στο Ίδρυμα, που σας παρουσιάζει το kozan.gr, ακολουθεί παρακάτω:

“Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι προτίθεμαι να ζητήσω  την στήριξή σας για το  αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις επικείμενες εκλογές.  Θέλω να πιστεύω ότι στη σημαντική αυτή  στιγμή του Νέου Πανεπιστημίου δεν θα υπάρξουν διαδικαστικές δυσκολίες και περιορισμοί.

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο ακαδημαϊκό, πολιτισμικό και αναπτυξιακό γίγνεσθαι της περιοχής  και θα πρέπει να  κερδίσει την εμπιστοσύνη και αναγνώριση των φοιτητών, των τοπικών φορέων, της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα αλλά και της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για την επιτυχία αυτής της δύσκολης και σύνθετης αποστολής είναι απαραίτητη η ομαλή  ολοκλήρωση των διαδικασιών της συγχώνευσης, η αποτελεσματική αναδιοργάνωση των εκπαιδευτικών και διοικητικών διαδικασιών,  η καλύτερη αξιοποίηση  του ανθρώπινου δυναμικού και
υλικοτεχνικών υποδομών του νέου Ιδρύματος  και  ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων από όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα μέχρι στιγμής δείγματα της αντιμετώπισης  των ανωτέρω προκλήσεων είναι ενθαρρυντικά και οφείλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω  όλους τους συναδέλφους για την συμβολή τους στην επίλυση  επειγόντων και σύνθετων προβλημάτων τόσο στον  ακαδημαϊκό όσο και στον διοικητικό τομέα.

Η  επιτυχημένη πορεία του Νέου Πανεπιστημίου απαιτεί μια έμπειρη και αποτελεσματική διοίκηση,  η οποία θα συνεργαστεί αρμονικά με όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και τους αρμόδιους τοπικούς και κρατικούς φορείς.

Πιστεύω ότι η μακροχρόνια εμπειρία μου στην διοίκηση του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κατά την οποία, με τη συμβολή ολόκληρης της
ακαδημαϊκής κοινότητας και κάτω από  δύσκολες συνθήκες,  επετεύχθησαν σημαντικοί στόχοι, όπως η αναγνωρισιμότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με συνεργασίες με ημεδαπά και αλλοδαπά Ιδρύματα,  η παροχή στους φοιτητές υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και παιδείας,  η ενίσχυση και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού,  η ενίσχυση του ερευνητικού έργου,  η βελτίωση και συντήρηση των υποδομών και η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και διαχείρισης οικονομικών  πόρων, καθώς και η μέχρι τώρα συνεργασία μου με τις διοικήσεις  και μέλη  του Πανεπιστημίου και η συμβολή μου στον  σχεδιασμό και την δημιουργία  του Νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν εγγυήσεις για μiα αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου.

Όπως έπραξα σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησα, εφόσον μου εμπιστευθείτε την θέση του Πρύτανη, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να  οδηγήσουμε μαζί το Πανεπιστήμιο σε μια  σύγχρονη ακαδημαϊκή μορφή για την οποία όλοι μας θα είμαστε υπερήφανοι.

Νίκος Ασημόπουλος
Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών”

16 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.