Εορδαία: Οι Κομανιώτες αποχαιρετούν τον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής

26 Ιουλίου 2019
12:09

Ανάμικτα τα συναισθήματα για τους κατοίκους του Κομάνου, που από νωρίς το πρωί κατευθύνονται σε περιοχή του ομώνυμου Ορυχείου, εκεί όπου εκτεινόταν το παλαιό χωριό τους, για να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, όχι όμως στον ομώνυμο Ναό αλλά σε εκείνον του Αγίου Νικολάου, όπου και φυλάσσεται. Κι αυτό, γιατί τόσο ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής όσο και εκείνος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, παραδόθηκαν στη ΔΕΗ για να κατεδαφιστούν, στο όνομα της αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

2 σχόλια

  • Από το 1996 που έδωσαν τις αποζημιώσεις και ακόμα τίποτα. Ο Κόμανος έχει εξαφανισθεί και ούτε πρόκειται να γίνει χωριό ποτέ. Η ΔΕΗ σε μια 10ετία θα έχει εγκαταλείψει την περιοχή και μετά τα γίνει όλη η Εορδαία ένα χωριό ή ένας εξαφανισμένος Κόμανος.

  • Επιτέλους, καιρός ήτανε! Αλλά οι 2 εκκλησίες από μόνες τους δεν λένε κάτι για τη ΔΕΗ. Πρέπει να φύγει οπωσδήποτε κι η 3η εκκλησία με το νεκροταφείο, ώστε να γεμίσει η περιοχή αποθέσεις και να ομαλοποιηθεί παντού. Διαφορετικά θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα μια γούρνα, με την εκκλησία και το νεκροταφείο στη μέση. Να θυμίζει την ανθρώπινη ανοησία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.