kozan.gr: Πρόστιμο 3.700 ευρώ, από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στο Δήμο Κοζάνης για πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, λόγω της ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων και δημιουργίας παράνομου χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων σε έκταση που βρίσκεται εντός ανενεργού δημοτικού λατομικού χώρου στο ύψος του 2ουχλμ παλαιάς Ε.Ο.Κοζάνης – Θεσσαλονίκης

30 Ιουλίου 2019
14:10

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, πρόστιμο 3.700 ευρώ στο Δήμο Κοζάνης για πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, λόγω της ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων και δημιουργίας παράνομου χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων σε έκταση που βρίσκεται εντός ανενεργού δημοτικού λατομικού χώρου στο ύψος του 2ου χλμ παλαιάς Ε.Ο.Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι δεν διαπιστώθηκε να γίνεται χρήση του συγκεκριμένου χώρου, ως χώρου διάθεσης αποβλήτων, από το Δήμο Κοζάνης, όπως  επίσης  δεν έχουν επιβληθεί, στο παρελθόν, διοικητικές κυρώσεις για παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη συγκεκριμένη περιοχή, στο Δήμο Κοζάνης. Κατά την αυτοψία, δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι προέβησαν με πράξεις τους και ενέργειες στις παραβάσεις. Ωστόσο, ο χώρος στον οποίο απορρίφθηκαν και διατέθηκαν τα απόβλητα αποτελεί δημοτική έκταση και ως εκ τούτου ο Δήμος Κοζάνης θεωρείται κάτοχος των αποβλήτων.

kozan.gr

7 σχόλια

  • Άμα θέλει η Περιφέρεια να ρίξει πρόστιμα, ας πάει στο δρόμο Αργίλου – Βατερού όπου εχουμεχουν αρχίσει να πεταγονται μπάζα, στρώματα κλπ.

    Επίσης ας πάει στη σιδηροδρομική γραμμή απέναντι από την “Όπερα”, όπου πισω από το λοφάκι κάποιοι Βατεριώτες ξεφορτώνονται τα μπάζα των ανακαινίσεων.

  • Μπορειτε να μας πειτε τον πολιτικό προισταμενο αυτης της υπηρεσιας;; εχει ενδιαφερον να μαθουμε.. και καλα θα ηταν να μας πει η περιφερεια τα προστιμα που εριξε στη μαμα ΔΕΗ τοσα χρόνια.. εχουμε ξεφυγει τελειως..

  • Όταν δεν υπάρχει κοινή λογική και μέτρο από τις Υπηρεσίες, δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα και “παραβάτες”. Για ποιο ακριβώς λόγο δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος απόρριψης μπάζων στην περιοχή της Κοζάνης;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.