Συνεχίζεται το κλίμα έντασης και μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων για την Πρυτανεία στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας. Το kozan.gr δημοσιεύει όλες τις επιστολές παραίτησης του Προέδρου και τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής:

===================================

Επιστολή παραίτησης  Γεώργιου Φ. Φραγκούλη

Αξιότιμε κ. Πρύτανη

 είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλω την παραίτηση μου λόγω ευθιξίας και  για προσωπικούς λόγους.

 Ευχαριστώ πολύ τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής καθηγητές κ. Βελέντζα Ιωάννη, Μπακούρο Ιωάννη, Σίσκο Βασίλειο, και Τριαντάρη Σωτηρία για την άψογη συνεργασία μας στο δύσκολο αυτό έργο.

 Πιστεύω οτι κάναμε το καλύτερο δυνατό για το Πανεπιστήμιό μας με  τιμιότητα, ήθος , ακεραιότητα και πάνω από όλα σύμφωνα με τους κείμενους  νόμους. (Πάντα γαρ υπό δέους ξυνίσταται) .

 Με τιμή
 Γεωργιος Φ. Φραγκούλης
 Καθηγητής ΗΜΜΥ
 Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής

=============================================

Επιστολή παραίτησης Ευάγγελου Σίσκου

Αξιότιμε κύριε Πρύτανη καθ. Α. Τουρλιδάκη

 Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Προέδρου της εφορευτικής επιτροπής και σας υποβάλω και την δική μου παραίτηση λόγω ευθιξίας.

 Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Γιώργο Φραγκούλη και τα μέλη της Ε.Ε. τους καθηγητές κα Σωτηρία Τριαντάρη κ. Ιωάννη Βελέντζα και κ. Ιωάννη Μπακούρο για την άψογη συνεργασία μας στο έργο αυτό.

 Πιστεύω και εγώ ότι υλοποιήσαμε το έργο της Εφορευτικής Επιτροπής με υπευθυνότητα, τιμιότητα, ήθος και ακεραιότητα, σεβόμενοι τους κείμενους νόμους.

 Με τιμή

 Ευάγγελος Σίσκος
 Καθηγητής Τμήματος «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» ΠΔΜ

====================================================

Επιστολή παραίτησης Σωτηρίας Τριαντάρη

 Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Αξιότιμε κ. Πρύτανη
 Μετά την απάντηση που στείλαμε και το διαχωρισμό της θέσης του κ. Μπακούρου από την απαντητική επιστολή, καθώς και το γεγονός ότι εκ νέου  υποψήφιος για τις πρυτανικές εκλογές αφήνει πάλι υπονοούμενα και αιχμές  προς την Ε.Ε. σεβόμενος την απόφαση ανακήρυξης υποψηφίων όπως αυτή δημοσιεύθηκε στη  Διαύγεια, αντί άλλων παρεμβάσεων-προτροπών, ευελπιστώ να συνεχιστεί η ορισθείσα εκλογική διαδικασία῾ παραιτούμαι από την Εφορευτική Επιτροπή.

Επαναλαμβάνω ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό των κ. Ασημόπουλου και  Γκανάτσιου ήταν καθαρά απόφαση που λήφθηκε από την Ε.Ε. κατά νόμον και όχι απόφαση που λήφθηκε, επειδή προσπάθησε να μας την επιβάλει υποψήφιος
 για την πρυτανεία.

 Με τιμή
 Σωτηρία Τριαντάρη, Καθηγήτρια ΠΔΜ

============================================================

Αξιότιμε κ. Πρύτανη

 Μετά και από την με ημερομηνία 11-8-2019 επιστολή του τακτικού μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συναδέλφου κ. Ιωάννη Μπακούρου, και επειδή  ταυτοχρόνως, δεν γνωρίζω τί έχει μεσολαβήσει, υποχρεούμαι να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τακτικό μέλος της εν λόγω Επιτροπής για προσωπικούς λόγους, αλλά και για όσα έχουν αναφερθεί στην από 10-8-2019 επιστολή μας.

 Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους / τακτικά μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία μας στο ακανθώδες έργο, που κληθήκαμε να επιτελέσουμε,  ενεργώντας κατά την άποψή μας, με αρετή και τόλμη, εντιμότητα και ακεραιότητα με γνώμονα τις διατάξεις του νόμου.

 Επειδή, με την από 11-8-2019 επιστολή εκ μέρους του κ. Στέργιου Γκανάτσιου, μας ζητήθηκε η διασαφήνιση / διευκρίνιση, για να μην υπάρξει παρανόηση ως  προς τα πρόσωπα που υπονοούνται στην επιστολή που απευθύναμε προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου να διευκρινίσω ανεπιφύλακτα ότι ο καθηγητής κ. Σ. Γκανάτσιος ουδόλως ανήκει στους εμπλεκομένους σε όσα αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή.

 Γιάννης Ε. Βελέντζας
 Καθηγητής

=======================================================

Ακολουθεί η επιστολή του Γιάννη Μπακούρου, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών, ο οποίος διευκρινίζει πως  αν κι η επιστολή των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών, (που δημοσίευσε αποκλειστικά το kozan.gr), με αναφορές σε εκβιασμούς κι απειλές, έφερε την υπογραφή του, εκείνος ποτέ δεν συμφώνησε ή υπέγραψε αυτό το τελικό κείμενο ούτε ηλεκτρονικώς ούτε τηλεφωνικώς ούτε δια ζώσης.

Αξιότιμε Πρόεδρε της Εφορευτικής Επιτροπής,  Αξιότιμα Μέλη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Διαβάζοντας το δημοσιοποιημένο κείμενο της “Ανοικτής Επιστολής από τα  μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής” το οποίο φέρει και την υπογραφή μου θα ήθελα να δηλώσω πως ποτέ δεν συμφώνησα ή υπέγραψα αυτό το τελικό κείμενο ούτε ηλεκτρονικώς ούτε τηλεφωνικώς ούτε δια ζώσης. Πιστεύω ότι η μη σύμφωνη γνώμη μου σε αυτό το τελικό κείμενο έγινε αποκλειστικά και μόνο εκ παραδρομής μέσα σε ένα απόλυτα  ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

 Σε ότι με αφορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής για την άριστη συνεργασία μας ώστε να φθάσουμε σε ένα απόλυτα σύννομο αποτέλεσμα και να δηλώσω ότι ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραμείνω αυστηρά προσηλωμένος στο καθήκον μου. Καταλήγοντας θα ήθελα να κάνω έκκληση προς όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να επικρατήσει η ηρεμία και η συναδελφικότητα ώστε να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο την εκλογική διαδικασία προσβλέποντας σε ένα Νέο, Δυνατό, Συγχρονο και Καινοτόμο Πανεπιστήμιο
 Δυτικής Μακεδονίας.

 Με εκτίμηση προς όλες και όλους τους Συναδέλφους και Συνεργάτες του Πανεπιστημίου μας.

 Καθ. Γιάννης Μπακούρος
 Πρόεδρος ΠΣ Τμήματος Περιφερειακής
 και Διασυνοριακής Ανάπτυξης