«Ένα πράγμα είναι χειρότερο από το να σε εξαπατούν. Να το συνηθίσεις!» (Της Βιολέττας Μπούσιου)

11 Δεκεμβρίου 2016
22:50

«Ένα πράγμα είναι χειρότερο από το να σε εξαπατούν. Να το συνηθίσεις!» Η ατάκα ανήκει στον Αρκά. Η συνήθεια σ’ όλους εμάς, που στολίζουμε τις νύχτες μας με περσινά φωτάκια…

Ευτυχώς χαίρονται οι συνταξιούχοι. Ο Aϊ Βασίλης θα τους φέρει δώρο. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής εξουσίας βρήκε πάλι προορισμό. Με το αζημίωτο.

Δεν έχει σημασία που μεγαλώνουμε παιδιά χωρίς μέλλον, που χαρίζουμε γλειφιτζούρια στους ηλικιωμένους, που δοκιμάζουμε καθημερινά τις αντοχές του ελεύθερου επαγγελματία, που καταστρέφουμε τα όνειρα.

Σημασία έχει που οι πολιτικοί μας εξασφαλίζουν στον εαυτό τους προσωρινή ευημερία, εφήμερη δόξα, ανησυχητική ματαιοδοξία, επικίνδυνη αυτοπεποίθηση, διασφάλιση μιας καριέρας.

Δεν έχει σημασία που όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Αρκεί να μην την φωνάζουμε. Αρκεί να αντέχουμε τις συνέπειες. Αρκεί οι επιτήδειοι να επιπλέουν. Αρκεί να κλείνουμε όλοι τα μάτια μας και τα αυτιά μας, μπροστά στο σύστημα.

Και να ελπίζουμε πως παρόλα αυτά, με κάποιο τρόπο ανεξήγητο, μια μέρα θα γίνει το θαύμα. Και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Χωρίς κανείς να χάσει τα κεκτημένα. Χωρίς να ματώσει κανείς. Χωρίς να πληρώσει κανείς, το τίμημα της απληστίας.

Και όλα αυτά, επειδή είμαστε ανίκανοι να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Γιατί ο εγωισμός αντικατέστησε τις αξίες μας και η αυτοθυσία έγινε για τους περισσότερους, άγνωστη λέξη. Απόμεινε μονάχα η προσωπική φιλοδοξία που, διαχρονικά, καταστρέφει το όραμα για τον άνθρωπο και τον τόπο.

Ευτυχώς έρχονται Χριστούγεννα. Μπορεί η αγάπη, να γαληνέψει τις καρδιές μας!

2 σχόλια

  • ΜΠΡΑΒΟ ΒΙΟΛΕΤΤΑ!

    ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΛΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ
    ΚΡΑΤΗ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ, ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.