Πτολεμαΐδα: Στην Γερμανία μαθητές για την ιστορική μνήμη

25 Φεβρουαρίου 2017
10:29
Κανένα σχόλιο

Δώδεκα μαθητές από τα τρία Γενικά Λύκεια της Πτολεμαΐδας και τρείς καθηγητές – συνοδοί πρόκειται  να ταξιδέψουν τον Μάρτιο στη Βρέμη της Γερμανίας, για  να υλοποιήσουν το πρώτο μέρος, του  φετινού προγράμματος, με τίτλο « Πολιτισμός μνήμης:  Μεσόβουνο- Πύργοι», που έχει ως  στόχο, την απόκτηση γνώσεων, την διατήρηση και ανάδειξη  των γεγονότων της Γερμανικής κατοχής, τα οποία  οδήγησαν στα Ολοκαυτώματα των δύο οικισμών του Βερμίου.

Οι Έλληνες και οι Γερμανοί μαθητές, θα συνεχίσουν τις εργασίες κατασκευής πήλινων πινακίδων πάνω στις οποίες θα χαράξουν ονόματα και ηλικίες  θυμάτων από τα δύο μαρτυρικά χωριά, που θα τοποθετήσουν  αργότερα στη βάση των δέντρων που θα φυτέψουν στον λόφο, μεταξύ Μεσοβούνου και Πύργων,  όπου και θα αναπτυχθεί το Πάρκο Εθνικής μνήμης. Επί πλέον, κατά το διάστημα παραμονής τους στη Γερμανία, η δεκαπενταμελής ομάδα των ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, θα προβάλλει  τα βίντεο με τις μαρτυρίες επιζώντων, για τα εγκλήματα των Ναζί, με υπότιτλους στην Αγγλική γλώσσα. Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών, για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αντίστοιχη αποστολή με Γερμανούς μαθητές και καθηγητές θα επισκεφθεί την περιοχή, υλοποιώντας, από κοινού με τους Έλληνες μαθητές, σχετικές δράσεις

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.