Ο διάλογος για τον ρόλο του Συνδικάτου στις σημερινές συνθήκες είναι επιβεβλημένος όσο ποτέ άλλοτε. Το τεράστιο κενό σε ότι αφορά μια επεξεργασμένη νέα στρατηγική στην σχέση συνδικάτου με την οικονομία, τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στις πολιτικές απασχόλησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και η πολυετής κρίση που πλήττει την χώρα, μας θέτουν αντιμέτωπους μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις.

Μέχρι σήμερα αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα τα θεωρητικά εφόδια και μέσα ανάλυσης των πολιτικών δυνάμεων, όλων των αρμόδιων δεν έφθαναν να αναλύσουν τις κοινωνικές εξελίξεις, την οικονομική και θεσμική πραγματικότητα της χώρας μας ή αποτελούσαν «ξένα» μέσα για «ξένες» πραγματικότητες. Αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν και να αναλύσουν την Ελληνική πραγματικότητα.

Η ανάγκη μιας νέας συνδικαλιστικής πολιτικής με όρους Ορθού Λόγου, είναι δικαίωμα του συνδικάτου.

Το άνοιγμα μιας συζήτησης και μιας κριτικής προβληματικής για το ζήτημα της παραγωγικής και μη παραγωγικής εργασίας.

Μια συζήτηση που θα αποκαλύπτει τις βάσεις του παρασιτισμού, του λαϊκισμού δεξιάς ή αριστεράς μορφής, θα συμβάλει στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας και μιας συνείδησης με ποιοτικά και μόνον χαρακτηριστικά.

Αυτό που ζούμε είναι «βαρβαρότητα».

Σε συνθήκες «βαρβαρότητας» τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με απουσία του Ορθού Λόγου και της Ελληνικής Πολιτικής Παιδείας.

Τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού που προηγούνται του συνεδρίου μας δείχνουν ένα πολύ μεγάλο κενό ηθικής.

Η Αναγεννητική και Απελευθερωτική διαδικασία και έκφραση είναι η απάντηση στους –ισμούς που για ακόμη μια φορά έχουν επιβληθεί.

Θα τους ανεχθούμε;

Κοζάνη 01 Μαρτίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ