Στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας 5, πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. και η κοπή πίτας του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11. Ο Πρόεδρος, του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Τσιλφίδης, ευχήθηκε εργασιακή ειρήνη, στους χώρους του εργοταξίου, δήλωση, που ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην κατασκευή της 5ης Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ερμήνευσε ως μια στάση υπεράσπισης των εργολαβικών συμφερόντων, που απώτερο σκοπό έχει τη διάσπαση των εργαζομένων, αφού κατά την άποψή του, οι συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιο, κρίνονται μεσαιωνικές. Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:


Δελτιο Τύπου

Στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας 5, πραγματοποιήθηκε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τάσος Τσιλφίδης, ευχήθηκε εργασιακή ειρήνη και ομαλή εξέλιξη των εργασιών στους χώρους του εργοταξίου .
Κατά το Δ.Σ. παρόντες ήταν και εργαζόμενοι στη μονάδα 5 καθώς και όλοι οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Δυτικής Μακεδονίας.
Κοινός στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής αποτελεί η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Κύριο μέλημα για το Εργατικό Κέντρο είναι οι εργαζόμενοι και για το λόγο αυτό το Ε.Κ. δεσμεύτηκε ότι με αδιάκοπη παρουσία, ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες θα φροντίζει καθημερινά την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Επίσης προέκυψαν και κάποια άλλα ζητήματα μέσα από τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ. όσον αφορά την εκπροσώπηση περισσοτέρων εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα στα όργανα του Ε.Κ. Πτολεμαΐδας, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνους όλους, και σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασιστεί και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η είσοδος περισσότερων εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ. είναι με την διεξαγωγή έκτακτου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.