Γιώργος Κασαπίδης: Με καθυστέρηση 10 μηνών η Κυβέρνηση εξέδωσε την ΥΑ για τις ομάδες παραγωγών

3 Μαρτίου 2017
09:10
Κανένα σχόλιο

Με ανακούφιση υποδέχτηκε ο αγροτικός κόσμος την υπουργική απόφαση για τη διαδικασία σύστασης και την αναγνώριση συλλογικών οργανώσεων των παραγωγών. Μετά από μεγάλη χρονοτριβή, περισσότερο από εννέα μήνες σε σχέση με τον ψηφισθέντα νόμο, δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την οργάνωση των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα που θα τους επιτρέψει να πετύχουν οικονομίες κλίμακας και να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη  τόσο στις αγορές εφοδίων όσο και σε αυτές της εμπορίας της παραγωγής τους.

Επιπρόσθετα, καθίσταται πλέον εφικτή και η πολύτιμη και ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των σχημάτων αυτών αλλά και των μελών τους μέσω του Π.Α.Α., αναγκαία προϋπόθεση για την οποία ήταν και η έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης.

Υπεραμυνόμενος την αξία και αναγκαιότητα της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης είχε πραγματοποιήσει, εδώ και μήνες, πλήθος κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση αυτή, με στόχο να επιταχύνει τη διαδικασία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.