Σε «εμφανή λογική εξυγίανσης» βρίσκονται πλέον τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, με αφορμή της συζήτησης έγκρισης Ισολογισμού-Αποτελεσμάτων Χρήσης και Ταμειακού Απολογισμού έτους 2015 του Δήμου Κοζάνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Όπως σχολίασε μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ο ισολογισμός αποτυπώνει και την «καλύτερη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών», ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου των παρελθόντων ετών, μίλησε για «στρεβλώσεις του παρελθόντος» που «αντιμετωπίστηκαν με αλλαγές προσώπων οι οποίες σηματοδότησαν και αλλαγές νοοτροπίας στη διαχείριση των οικονομικών…».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Δεληγιάννης άσκησε δριμεία κριτική στο Δήμο για τον ισολογισμό, λέγοντας εκτός άλλων: ο ισολογισμός είναι ένα πάκο χαρτιά τα οποία δεν έχω τη δυνατότητα να διαβάσω, αλλά αυτό που είδα με την πρώτη ματιά είναι ότι υπάρχουν κέρδη 1,2 εκ. €.  Μίλησε για «δημοκρατία του αχταρμά, στον αστερισμό της οποίας θα ψάξουμε μία θέση για να γίνει η Κοζάνη ‘’τόπος να ζεις’’. Ο Δήμος εισπράττει πάρα πολλά αλλά μοιράζει ψίχουλα…. Προσφέρει φθηνά θεάματα αλλά δεν δίνει άρτο…»,  σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την πρόσφατη συναυλία που δόθηκε για την εορταστική περίοδο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.  

Από την πλευρά της η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του Λάζαρου Μαλούτα, Νούλα Τουμπουλίδου, δήλωσε επί του θέματος της συνεδρίασης: «Θεωρώ ότι ισολογισμός βρίσκεται σε μια σταθερή θετική πορεία, κάτι που προαλείφονταν από όλες τις προηγούμενες χρονιές», είπε, για να συμπληρώσει πως στον αντίποδα, κάτι που αποτυπώνεται στον ισολογισμό, είναι το γεγονός πως «αυξάνονται οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου. Σημειώνεται μία αύξηση στους προμηθευτές, ενώ έχουν μεταφερθεί οικονομικές συναλλαγές του 2014 στο 2015».

Ο  εισηγητής του θέματος, Αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλαής, σχολιάζοντας τα του ισολογισμού, είπε μεταξύ άλλων: «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Κοζάνης έχει θετικό πρόσημο στα αποτελέσματά του. Σταθερός στόχος μας είναι να ικανοποιηθούν πρωτίστως οι ανάγκες των δημοτών».

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Γκουτζηκώστας τοποθετούμενος επί του θέματος, ανέφερε: «Ο ισολογισμός του Δήμου αποτυπώνει την κατεύθυνση της μνημονιακής πολιτικής και της νέας κυβέρνησης, μία πολιτική που επιβαρύνει δυσβάσταχτα και τους πολίτες της Κοζάνης. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση το 2015 πήγαινε από το κακό στο χειρότερο σε όλους τους τομείς και γι’ αυτό καταψηφίζουμε όλους αυτούς τους νόμους και καλούμε το λαό να ανατρέψει αυτή την κατάσταση για να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν».

Τίνα Παπαντωνίου για kozan.gr