Το Σάββατο 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο κτήριο της διοίκησης του ΛΚΔΜ. O «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου για συνάντηση. Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του η είσοδος στον χώρο της συνέντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα  με κύρια ευθύνη της διεύθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.

Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία τριών συναδέλφων,(Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα,Τεντσογλίδη Ηλία) μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση (επίσης προχώρησε και στην απόλυση συναδέλφου οκταμηνίτη ,προέδρου του Συλλόγου, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που πήρε πίσω μπροστά στην κατακραυγή που υπήρξε). Οι παραπάνω διώξεις έρχονται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. Στόχο έχουν και τους 3 μισθωτούς της αλλά συνολικά όλο το προσωπικό, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών. Μετά απο παρεμβάσεις συνδικάτων και φορέων η ΔΕΗ Α.Ε παραμένει ανένδοτη στη δίωξη γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν μια βεβιασμένη κίνηση αλλα συνειδητή επιλογή.

          Συνάδελφοι,

          Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.  Μας θέλουν σκυμμένους, φοβισμένους, να μην σηκώσουμε ανάστημα για τα δικαιώματα μας ώστε να μην θέσουμε σε αμφισβήτηση τα κέρδη και τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ Α.Ε. και των μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στον κλάδο. Καλούμε συνδικάτα, φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δείξουν την συμπαράσταση τους ,στους διωκόμενους συναδέλφους. Καλούμε σε :

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΚΔΜ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/2017 στις  10:00π.μ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ