Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Τμήματα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF» του Ι.Ε.Κ. VOLTEROS.

Συγκεκριμένα στο τριήμερο 3-4και 5 Μαρτίου στα πλαίσια του 10ου Διεθνή Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης στην έκθεση της DETROP, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης , διενεργήθηκε διαγωνισμός.

Οι σπουδαστές: Καλύβας Γεώργιος, Γιάννης Στουγιάννης, Λεμονιά Τσαλκιτζίδου, Δημήτρης Αλιώσης, Ελευθερία Σώκου και Κατερίνα Ντελή, του ΙΕΚ VOLTEROS, διαγωνίστηκαν σε κατηγορίες ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους κορυφαίων σχολών μαγειρικής, από όλη τη Νότια Ευρώπη και κατέκτησαν τις 4ες και 3ες θέσης των κατηγοριών τους.

Ιδιαίτερα όμως, ο σπουδαστής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Καλύβας Γεώργιος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία της σαλάτας όπου και διαγωνίζονταν μαζεύοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων στην κατηγορία του (83/100)

Αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Τμήμα Μαγείρων του ΙΕΚ VOLTEROS συγκαταλέγεται πλέον στα κορυφαία τμήματα μαγειρικής της Νοτίου Ευρώπης. Αυτό δε, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους σπουδαστές και καθηγητές του Ι.ΙΕΚ αν αναλογιστούμε ότι την εξεταστική επιτροπή την αποτελούσαν μέλη των ενώσεων αρχιμαγείρων Ευρώπης.