Σεμινάριο ξύλινων & χάλκινων πνευστών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης για το τριήμερο 10-11 και 12 Μαρτίου

6 Μαρτίου 2017
20:06
Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης συνεχίζοντας τον εαρινό κύκλο συναυλιών – σεμιναρίων διοργανώνει για το τριήμερο 10-11 και 12 Μαρτίου Σεμινάριο Ξύλινων και χάλκινων πνευστών. Τρείς διακεκριμένοι μουσικοί πλαισιώνουν το τριήμερο αυτό και συγκεκριμένα είναι οι : Σωκράτης Άνθης στην Τρομπέτα , Στάθης Μαυρομάτης στο Σαξόφωνο και Πέτρος Παππάς στο φλάουτο.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 18.00-21.00

Σάββατο 11 Μαρτίου 10.00-14.00 και 16.00-20.00

Κυριακή 12 Μαρτίου 9.00-12.00

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΝΘΗ –Τρομπέτα

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1952. Σπούδασε τρομπέτα στη Φ. Ε. «Μάντζαρος» με δάσκαλο τον Θανάση Βογιατζόπουλο και στο Ελληνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Κάφυρη απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και με Α΄ βραβείο. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια τρομπέτας και brass ensemble στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνούς κύρους καθηγητές. Στην Ελλάδα έχει πάρει μέρος στις σημαντικότερες μουσικές εκδηλώσεις από το 1975 μέχρι σήμερα αλλά και σε πολλές ηχογραφήσεις για δίσκους και για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Έχει εμφανιστεί κυρίως, με συγκροτήματα μουσικής δωματίου, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και σε αρκετές εκτός Ευρώπης σε αίθουσες όπως Garnegie Hall της Νέας Υόρκης, Queen Elizabeth Hall Λονδίνου, Salle Pleyer στο Παρίσι, Palais des Baeux – Arts στις Βρυξέλες, Yostuya Kumin Hall του Τόκιο κ.α. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι επί εικοσαετία και συμμετείχε σε όλες τις συναυλίες και ηχογραφήσεις έργων του. του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Λειψίας στην Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Ν. Μάντζαρος» και του κουϊντέτου Χάλκινων Πνευστών “MELOS BRASS” με το οποίο έχει και δισκογραφική δραστηριότητα. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των διεθνών διαγωνισμών για την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου. Έχει διδάξει τρομπέτα στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Εθνικό Ωδείο, στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φ. Νάκας, του οποίου ήταν και υπεύθυνος, στο τμήμα χάλκινων πνευστών. Από το 2003 ο ίδιος και το Melos Brass έχουν καθιερώσει την Ετήσια Θερινή Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητές. Από το 2008 ο ίδιος και το Melos Brass έχουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του ετήσιου Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από τον Αύγουστο του 2013, είναι Αρχιμουσικός & Καλλιτεχνικός Διευθυντής στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» (έτος ιδρύσεως 1890).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑΘΗ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ – Σαξόφωνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ολοκλήρωσε σπουδές μαθηματικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σαξοφώνου στο Ωδείο Φ. Νάκας της Αθήνας και το London College of Music, διεύθυνσης μπάντας και σύνθεσης, όλα με αριστεία, επαίνους και διακρίσεις.

Πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τακτικός συνεργάτης της ΚΟΑ, έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστας με ελληνικές και ξένες ορχήστρες συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ, σεμινάρια και συνέδρια, σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αλβανία, Αγγλία, Τουρκία, Βέλγιο,Καναδά, ΗΠΑ κ.α.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες του έχουν αφιερώσει πολλά έργα που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις.

Έχει ηχογραφήσει ζωντανά στις ΗΠΑ έργα του Ντ. Κωνσταντινίδη και έχει κυκλοφορήσει δύο CDs με μουσικές Ελλήνων συνθετών (το πρώτο με τη πιανίστα Χριστίνα Παντελή και το δεύτερο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας) που έχουν αποσπάσει διακρίσεις και εγκωμιαστικές κριτικές από έγκριτους μουσικοκριτικούς και από διεθνείς σολίστες σαξοφώνου ενώ συχνά αναμεταδίδονται ηχογραφημένες εκτελέσεις του από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διδάσκει σαξόφωνο στο Ωδείο Απολλώνιο Αθήνας και είναι πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών (βραβεία μουσικής 2010), την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας (επίλεκτο μέλος) και τη Yamaha Music Europe με τον τίτλο του “Yamaha Artist” .

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΠΑ – Φλάουτο

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1977. Πραγματοποίησε τις πρώτες του σπουδές (Δίπλωμα Φλάουτου) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου φοίτησε στις τάξεις των l. Μακοβέι και Ν. Δημόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο φλάουτο με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου (Hochschule für Musik und Theater Hannover), δίπλα στην καθηγήτρια Erdmuthe Boehr, αποκτώντας τον τίτλο “Διπλωματούχος Καθηγητής Μουσικής με ειδίκευση στο Φλάουτο”, ενώ στη συνέχεια απέκτησε και τον τίτλο “Διπλωματούχος Μουσικός Ορχήστρας (Φλάουτο)” μελετώντας με τον καθηγητή Hans-Jörg Wegner, στη Μουσική Ακαδημία του Detmold (Hochschule für Musik Detmold).

Έχει μαθητεύσει κοντά στους: Peter – Lucas Graf, Michael – Martin Kofler, Andrea

Lieberknecht, Carin Levine, Istvan Matuz και Γιώργο Χατζηνίκο.

Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου

Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πτυχίο Μουσικολογίας και Μουσικής Παιδαγωγικής)

και του Μακεδονικού Ωδείου (Πτυχίο Αρμονίας).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγητής φλάουτου σε μουσικά σχολεία της

Β’βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα συμπράττει σε διάφορα μουσικά σχήματα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.