Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου: Αυτοί που έπρεπε να απολογούνται, μας κατηγορούν

6 Μαρτίου 2017
20:57

Ενώ θα έπρεπε να απολογούνται βάση της μελέτης του Α.Π.Θ. όσον αφορά το εξασθενές χρώμιο στα δίκτυα ύδρευσης των χωριών γύρω από σταθμούς και ορυχεία, εγκαλούν σε απολογία, απολύουν, ασκούν διώξεις σε κατοίκους και εργαζόμενους που ζητούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ, πρώην συνδικαλιστής (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ) και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ.Παναγιωτάκης διορισμένος από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν θυμάται ότι ο σημερινός πρωθυπουργός στις 5/6/2008 ημέρα περιβάλλοντος έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου μας συμμετείχε στην πορεία Διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, έδωσε συνέντευξη τύπου στην βόρεια πύλη, έβγαλε ομιλία στην κεντρική πύλη, επισκέφτηκε το χωριό του Αγίου Δημητρίου, συναντήθηκε και μίλησε με τους πληττόμενους κατοίκους, με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, τονίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας και του αγώνα μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ γνωρίζει πως εδώ και ένα χρόνο επιδιώκουμε συνάντηση. Οφείλει και είναι στα καθήκοντα του να συζητήσει όπως έκαναν οι προκάτοχοι του άλλα και προϊστάμενοι του Υπουργοί Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ οι δικοί του υπάλληλοί μας απωθήσαν και μας απαγορεύσαν να εισέλθουμε στην αίθουσα έπειτα από εντολές προφανώς που τους δοθήκαν.

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και με έργα-πράξεις, αντί αυτού λάβαμε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΕΜΠΑΙΓΜΟ-ΑΡΝΗΣΗ-ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ-ΔΙΩΞΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΒΙΑ είναι ο αυταρχικός και αλαζονικός τρόπος που εύκολα διατάσσουν εργαζόμενους να δημιουργούν ανθρώπινα τείχη-ασπίδες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας. Μας κατηγορούν πως θίγουμε το κύρος της επιχείρησης. Ενώ με τον ίδιο τρόπο, για τον ίδιο σκοπό με διαφορετικό όμως μέσο (παλιότερα με αστυνομία-ΜΑΤ, τώρα με εργαζόμενους,) προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή δημιουργώντας καταστάσεις και τρομοκρατώντας κατοίκους που ζητούν το αυτονόητο… την ΑΛΗΘΕΙΑ… Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή…..

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση γιατί πάνω απ’ όλα ζούμε ακριβώς κάτω από τις καμινάδες και μεγαλώνουμε μικρά παιδιά, τα οποία εκτός των ήδη προβλημάτων που υπάρχουν τα δηλητηριάσαμε κιόλας εν αγνοία μας με ευθύνη άλλων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό δεν ανταλλάσσετε με καμία θέση εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι απολύσεις κατοίκων και εργαζομένων.

  2. Προστασία περιβάλλοντος.

  3. Μελέτη βιωσιμότητας της περιοχής

  4. Την αλήθεια για το εξασθενές χρώμιο.

  5. Να σταματήσει το δουλεμπόριο εργαζομένων και η ενοικίαση ανθρώπων.

  6. Άμεσα 2000 προσλήψεις και δημιουργία 5ης φυλακής στα Ορυχεία.

website: syllogosanergon.blogspot.com    

email:  [email protected]

4 σχόλια

  • Την αλαζονεία την ακολουθεί η ύβρης και αυτήν η νέμεση δηλαδή η τιμωρία . Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι να εκπροσωπούν αυτόκλητα όλη την περιοχή και τους κατοίκους και ο αρχηγός τους σαν νέος Γκαίμπελς να στήνει σκηνικά μπροστά στις κάμερες. Σκηνικά που φαίνεται καθαρά ποίος χτυπάει ποιόν.Υπάρχουν όλα αυτά καταγεγραμμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Και επειδή ήρθε η ώρα της Νεμέσεως άρχισαν τα παρακαλετά και τα πήγαινε έλα στο γραφείο γνωστού παράγοντα των Ορυχείων. Μην ανησυχείτε όμως οι δικαστές θα κάνουν το χρέος τους και θα σας κοστολογίσουν τα ανάλογα..

  • Αφού μπήκαν όλοι μόνιμοι στη ΔΕΗ από εκείνα τα χωρια τώρα θέλουν και μετεγκατάσταση θέλουν περιβάλλον θέλουν θέλουν θέλουν

  • «ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
    ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ»
    Λέτε ότι εκφράζεται την περιοχή των «Μπουτζακείων».
    Ερώτημα:
    Πόσα μέλη έχει ο σύλλογος; Πότε έγιναν εκλογές και πόσοι ψηφίσαν;
    Σας προβλημάτισε καθόλου του ότι αντί να είσαστε έξω από το αμφιθέατρο του ΛΚΔΜ και να διεκδικείται τα δίκαια αιτήματα σας 100~200~300 κάτοικοι των γύρω χωριών εμφανιστήκατε καμιά εικοσαριά και με την λογική της δυναμικής μειοψηφίας και τα κάνατε μπάχαλο. Τι ακριβώς συμβαίνει; Σας γύρισαν οι άνεργοι πληττόμενοι και ο λαός των Μπουτζακειων την πλάτη ή επιλέξατε των «αιφνιδιασμό της δυναμικής μειοψηφίας» για να δημιουργήσετε εντυπώσεις για προσωπικά και μικροκομματικά οφέλη;
    Ζητήσατε από τους φορείς της ΤΑ (Περιφέρεια Δήμος Κοζάνης τοπικά στελέχη) να εντάξουν τα δίκαια αιτήματα σας στις συναντήσεις τους με την ΔΕΗ, που είναι και θεσμικές, και συχνές, ώστε τα αιτήματα σας να είναι του συνόλου της περιφερείας; Αν κάνατε τα παραπάνω γιατί ζητάτε «κατά μόνας» συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ, δεν εμπιστεύεστε του φορείς της ΤΑ, ή ο τοπικισμός και το μικροκομματικό συμφέρων δεν το επιτρέπει;
    Μας καλείτε να πάρουμε θέση και να συμμετάσχουμε στον αγώνα κατόπιν εορτής και αφού με την συμπεριφορά σας δημιουργήσατε αρνητικά τετελεσμένα. Να αγωνιστούμε λοιπών γιατί;
    « Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι απολύσεις κατοίκων και εργαζομένων» ή για « Άμεσα 2000 προσλήψεις (και γιατί να είναι 2000 και όχι 5000;) και δημιουργία 5ης φυλακής στα Ορυχεία»; Προφανώς θα αστειεύεστε. Η «αποχή» λοιπόν δεν είναι συνενοχή, αλλά η έπαρση και η αλαζονεία σας δεν σας επιτρέπει να το αντιληφθείτε. Δεν είναι στραβός ο γιαλός στραβά αρμενίζεται.

    • Επειδή υπάρχουν και συντοπίτες μας με τέτοιες απόψεις πολυ καλα μας κάνουν.
      Μια χούφτα άνθρωποι όπως λες ήταν η αιτία κάποτε κ προσλήφθηκαν άτομα της περιοχής άσχετα με το σύλλογο… δεν θα κάτσω να αναλύσω το τι πέτυχε αυτός ο σύλλογος στο παρελθόν γιατί εισαι αδιάβαστος… ψαξτο λιγο!
      Οσο για τους τοπικούς φορείς κ θεσμικά όργανα άστο καλυτερα…μάλλον εισαι απο άλλο πλανήτη!
      Δυστυχώς αυτοί ειμαστε σαν λαός κ καλα μας κάνουν ( ξεχνάμε εύκολα)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.