Πανελλήνιες 2017: Τι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό

7 Μαρτίου 2017
12:57
Κανένα σχόλιο

Αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο έχουν διορία ως την Παρασκευή να υποβάλλουν οι υποψήφιοι.

Ωστόσο πολλές είναι οι αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, γεγονός που τροποποιεί σημαντικά και τις ευκαιρίες εισόδου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Πρώτο επιστημονικό πεδίο
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνονται συνολικά 112 τμήματα, εκ των οποίων 88 ΑΕΙ, 12 ΤΕΙ, 2 εκκλησιαστικές ακαδημίες, 2 στρατιωτικές και 2 πυροσβεστικές σχολές και φέτος αλλάζουν τα εξής:
-Στα Τμήματα των ΑΕΙ εντάσσεται το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης (Αθήνα) Πάντειο

-Στα τμήματα των ΤΕΙ εντάσσονται τα τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά) και Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Αργοστόλι).

-Προστίθεται το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα).

Δεύτερο επιστημονικό πεδίο
Οι υποψήφιοι του συγκεκριμένου πεδίου είναι οι πιο τυχεροί των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε 234 τμήματα, που επιμερίζονται σε 121 ΑΕΙ, 92 ΤΕΙ, 13 στρατιωτικές σχολές, 2 σχολές εμπορικού ναυτικού, 2 εκκλησιαστικές σχολές, 2 αστυνομικές και 2 πυροσβεστικές σχολές.

Οι αλλαγές είναι:

-Στα τμήματα των Πανεπιστημίων εντάσσονται τμήματα Πληροφορικής, Θεάτρου και Βιολογίας και συγκεκριμένα: Πληροφορικής Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, Πληροφορικής Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα), Πληροφορικής Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Αθήνα), Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λαμία), Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο πανεπιστήμιο (Αθήνα), Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 9Θεσσαλονίκη), Στατιστικής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεάτρου ΑΠΘ, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ΔΠΔ και Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πειραιά.

-Διαγράφονται τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Αθήνα) και Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΔ (Ορεστιάδα).
Στα Τμήματα ΤΕΙ προστίθενται: Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Δράμα), Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα), Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (Σέρρες).

-Προστίθενται οι στρατιωτικές σχολές: Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας-Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης, Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας-Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης και Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας-Κατεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης.

-Διαγράφονται οι στρατιωτικές σχολές Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων, Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Υπαξιωματικών Διοικητικής Αεροπορίας.

Τρίτο επιστημονικό πεδίο
Στο συγκεκριμένο πεδίο περιλαμβάνονται 106 τμήματα, 60 πανεπιστημιακά, 41 ΤΕΙ και 5 στρατιωτικές σχολές.

Οι αλλαγές είναι:
-Εντάσσονται τα πέντε Πανεπιστημιακά τμήματα Χημείας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και Πατρών), αλλά και τα Τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Θεάτρου ΑΠΘ, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ΔΠΘ, Επιστημών της Θάλασσας (Μυτιλήνη) και Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Ιωάννινα).

-Στα ΤΕΙ εντάσσονται τα πέντε τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αθήνα, Αργοστόλι, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα), δύο τμήματα Δασοπονίας και Διαζείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα και Καρπενήσι), δύο τμήματα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (Αθήνα και Δράμα), το τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Αθήνα) και το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι).

Τέταρτο επιστημονικό πεδίο
Έχει μόλις 48 Τμήματα, 33 πανεπιστημιακά και 15 ΤΕΙ.
-Εντάσσονται τα τμήματα Θεάτρου (Θεσσαλονίκη) και Θεατρικών Σπουδών (Αθήνα, Πάτρα, Ναύπλιο) και το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Ιωάννινα).

Πέμπτο Επιστημονικό πεδίο
Περιλαμβάνει 155 τμήματα και είναι το μόνο που έχει περισσότερα τμήματα ΤΕΙ από ό,τι Πανεπιστημίων, 77 έναντι 71. Επίσης περιλαμβάνονται 2 τμήματα εμπορικού ναυτικού, 1 στρατιωτική σχολή, 2 αστυνομικές και 2 πυροσβεστικές σχολές.

Εντάσσονται τα τμήματα: Θεάτρου (Θεσσαλονίκη), Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα), Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος), Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Κοζάνη), Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο), Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη), Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών (Πειραιάς), Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Αθήνα), καθώς και 2 τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Ξάνθη και Χανιά).

-Προστίθενται τα πανεπιστημιακά τμήματα Τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Οικονομικής διοίκησης Τουρισμού του πανεπιστημίου Αιγαίου (Χίος).
-Στα τμήματα ΤΕΙ εντάσσονται 3 τμήματα Μηχανικών Αυτοματισμού (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα), 5 τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λαμία, Χανιά), το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών συστημάτων (Πειραιάς).

-Προστίθενται τα τμήματα ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης Αθήνας, Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα), Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά), Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένων (Σέρρες).

-Διαγράφεται ένα τμήμα ΤΕΙ, το Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (Ζάκυνθος).

dikaiologitika.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.