Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας σχετικά με τη συνέντευξη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γ.Αδαμίδη με τίτλο «Αναπόφευκτη η πώληση της ΔΕΗ»

7 Μαρτίου 2017
20:23
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Διαβάζοντας κάποιος της συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Αδαμίδης Γιώργος στο insider.gr στις 3 Μάρτη με τίτλο « αναπόφευκτη η πώληση της ΔΕΗ» καταλαβαίνει ότι πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν τα αποτελέσματα της πολιτικής που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες, στο κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος που υπηρέτησε και υπηρετεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ ήταν αυτοί που ανέλαβαν το βρώμικο ρόλο, η πολιτική αυτή να περάσει στους εργαζόμενους και το λαό με τις λιγότερες αντιδράσεις. Κανένα ίχνος αυτοκριτικής για το γεγονός ότι όλα τα βήματα στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου έχουν την υπογραφή τους. Έβαλαν πλάτη για την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την τριχοτόμηση της ώστε να πωληθεί σε κομμάτια, την διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζόμενων και γενικότερα την λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με στόχο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Έχουν ευθύνη για την κοροϊδία στους εργαζόμενους και το λαό ότι μπορεί να υπάρξει «καλός ανταγωνισμός» και μπορούν από αυτόν να βγουν ωφελημένοι και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Αν και πλέον οι μάσκες έπεσαν, οι δυνάμεις αυτές δεν άλλαξαν ρόλο (τελευταίο κρούσμα η προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ). Σήμερα έρχονται να μας προειδοποιήσουν ότι αν για ακόμα μια φορά δεν βάλουμε πλάτη, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Ξαναζεσταίνουν την λογική του λιγότερου κακού που μας οδηγεί από ήττα σε ήττα. Ήταν και είναι ταγμένοι με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, της ανταγωνιστικότητας, της Ε.Ε των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

        Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εξελίξεις που θα είναι καταστροφικές για την περιοχή.  Για να μπορούμε να δώσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας πρέπει να κάνουμε πέρα τους εκπροσώπους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στα σωματεία. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να συμπορευτούμε με τις ταξικές δυνάμεις ,να δώσουμε τη μάχη η ηλεκτρική ενέργεια να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων.

Πτολεμαΐδα 7/3/2017

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.