kozan.gr: Πτολεμαίδα: Υπηρεσιακό αυτοκίνητο, παρκαρισμένο, κατά το ήμισυ, σε θέση ΑμεΑ (Φωτογραφίες)

8 Μαρτίου 2017
08:03

Υπηρεσιακό αυτοκίνητο, το μεσημέρι της Τρίτης (7/3), παρκαρισμένο – κατά το ήμισυ – σε θέση ΑμεΑ, επί της οδού Νοσοκομείου στην Πτολεμαίδα. Να σημειώσουμε, πως, από μπροστά, υπάρχει θέση, που προβλέπεται, για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ωστόσο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης, το μισό αυτοκίνητο καταλαμβάνει τη θέση ΑμεΑ.

 

12 σχόλια

  • Προφανώς απο αφηρημάδα και όχι συνειδητά. Σε κάθε περίπτωση όμως το Υπηρεσιακό προσωπικό πρέπει να είναι δυό φορές προσεκτικό και να μη δίνει δικαιώματα αλλά και να μη δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών.

  • όλοι δείχνουμε ευαισθησία στους ΑΜΕΑ αλλά και οι θέσεις τους είναι αυθαίρετες και στο κέντρο της Πτολεμαΐδας πολλές αναλογικά με αυτούς που οδηγούν. Όπου τους βολεύει κάνουν μια διαγράμμιση και την χαρακτηρίζουν θέση ΑΜΕΑ… Έχει γίνει κάποια μελέτη στο Δήμο που να λαμβάνει υπόψη της των αριθμό των πολιτών ΑΜΕΑ; Υπάρχουν αποφάσεις για τον αριθμό των θέσεων; Να ένα καλό θέμα πρόκληση για το kozan!!

  • Αυτή είναι η παιδεία μας. Το δείχνουν και τα σχόλια των αναγνωστών, που δίνουν άφεση στην παράβαση.

  • Η αλήθεια για την συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η εξής: όταν γύρισε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο από έλεγχο, στην θέση πάρκινγκ της υπηρεσίας υπήρχε παρκαρισμένο ένα φορτηγό, ο οδηγός του οποίου μας παρακάλεσε να αφήσει κάποια πράγματα στο μαγαζί που διατηρεί εκεί και μετά από πέντε λεπτά, αφού έφυγε το φορτηγό, παρκάραμε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην θέση του. Εάν αυτό είναι παράνομο, τότε ζητάμε συγνώμη από τον κύριο που τράβηξε την φωτογραφία και θίχτηκε και από τον σύλλογο των ΑΜΕΑ.

  • Το να φτιάχνεις την φωτογραφία στα μέτρα σου ώστε να μην φαίνεται καλά πως η θέση στάθμευσης του υπηρεσιακού αυτοκινήτου είναι παράνομα κατειλημμένη από άλλο όχημα, αν δεν κάνω λάθος, λέγεται fake news, που είναι και της μόδας τελευταία. Μια στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία ή και περιέργεια, θα οδηγούσε τον “δημοσιογράφο” σας στην υπηρεσία που θέλετε να εκθέσετε, ώστε να δημοσιευτεί και η άλλη άποψη. Αν όμως μας ενδιαφέρει μόνο ο εύκολος εντυπωσιασμός και τα likes, δε βαριέσαι, ποια δεοντολογία τώρα!

    • Mάλλον δεν διαβάζετε ή δε θέλετε να διαβάσετε. Καταρχάς, όπως γράφουμε, τις φωτογραφίες μας έστειλε αναγνώστης, οπότε όλα αυτά περί “φτιαξίματος” από μέρος μας είναι αποκυήματα της φαντασίας σας. Δεύτερον, στο κείμενό μας, σημειώνουμε, πως, ακριβώς από μπροστά, υπάρχει θέση στάθμευσης που προβλέπεται για τα αυτοκίνητα-το της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ακόμη κι αν δεχτούμε πως είναι έτσι ακριβώς όπως το γράφετε, ότι η θέση στάθμευσης του υπηρεσιακού οχήματος ήταν παράνομα κατειλημμένη από άλλο όχημα, τι μας λέτε δηλαδή, ότι καλά έκανε και στάθμευσε κατά το ήμισυ, στη θέση ΑμεΑ; Πριν μιλήσετε για τη στοιχειώδη “δημοσιογραφική” (να τη βάλουμε και σε εισαγωγικά, έτσι για να σας ικανοποιήσουμε) δεοντολογία, πρωτίστως, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτό που εμμέσως, εννοείται, εμπεριέχει τη στοιχειώδη λογική; Από την πλευρά μας, κρύψαμε, όπως πάντα κάνουμε, τις πινακίδες του αυτοκινήτου, ενώ δεν αναφέραμε και τ’ όνομα της υπηρεσίας, ενώ πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Εκεί έγκειται η δική μας δεοντολογία. Άλλωστε, πώς μπορείς να εκθέτεις κάτι ή κάποιον, όταν δεν το(ν) κατονομάζεις. Οι δημοσιεύσεις τέτοιου ή αντίστοιχου τύπου, στις πλείστες των περιπτώσεων, επικρίνουν συμπεριφορές και όχι πρόσωπα – υπηρεσίες, χωρίς να απορρίπτουμε το δικαίωμα ή τη διαφορετική αντίληψη, άλλων ΜΜΕ ή πολιτών, να το κάνουν. Συμπερασματικά, το μόνο fake, σε ό,τι αφορά τον τρόπο αξιολόγησης του συγκεκριμένου συμβάντος, βρίσκεται στη δική σας πλευρά …και μόνο!

    • Αυτός ο κανονισμός Δημήτρη είναι δικός σου; Όταν η θέση η δική μας είναι πιασμένη, έχουμε δικαίωμα να σταθμεύουμε όπου θέλουμε; Fake κανονισμός , fake η ΄΄λογική΄΄ σου. Το κοζαν σε πείραξε από όλα αυτά που είδες στη φωτογραφία; Φαντάσου αν δεν υπήρχε και ο φόβος της δημοσιοποίησης , τί θα κάναμε όλοι οι Ελληνάρες. Εγώ στη φωτογραφία πάντως βλέπω, ένα σταθμευμένο παράνομα σε θέση ΑΜΕΑ όχημα, δεν με νοιάζει αν είναι υπηρεσιακό, το ίδιο μου κάνει, βλέπω μια πινακίδα σε μαύρο χάλι που τη σεβάστηκαν δεόντως και την γέμισαν αυτοκόλλητα κάποιοι ανεγκέφαλοι της ομάδας που και εγώ υποστηρίζω και επίσης βλέπω και ένα υπηρεσιακό όχημα σαράβαλο, που πρέπει να το χρησιμοποιήσουν κάποιοι για να κάνουν τη δουλειά τους. Τέτοιο αυτοκίνητο, ούτε στη Ζιμπάμπουε, αλλά ταιριάζει και με όλα τα προηγούμενα. Και από όλα αυτά εσένα σε ενόχλησε το κοζαν; Τί να πω…

      • 1. Γράφετε όντως πως υπάρχει θέση για το υπηρεσιακό και συμπληρώνετε: “ωστόσο, το μισό αυτοκίνητο είναι στη θέση ΑμΕΑ”. Το μόνο συμπέρασμα από αυτό είναι πως αυτοί εκεί στην υπηρεσία του δημοσίου αδιαφορούν για τα ΑμΕΑ και παρκάρουν όπου γουστάρουν. Η απόκρυψη είναι που με ενόχλησε.
        2. Αν πήρατε την φωτογραφία από αναγνώστη, οφείλετε να ελέγχετε τις πηγές σας μην τυχόν και σας εξαπατήσουν. Έτσι δεν είναι;
        3.Η πόλη μας είναι μικρή. Oνόματα δεν λέμε αλλά είναι στην οδό Νοσοκομείου η υπηρεσία. Έτσι,δεν εκθέτουμε τάχα αλλά και δεν δεσμευόμαστε αφού δεν την ονομάσαμε.
        4. Ασφαλώς και δεν είναι νόμιμη αυτή η στάθμευση, όπως και να ‘χει το πράγμα. Δεν είπα το αντίθετο.
        5. Το ότι ενοχλήθηκε κάποιος, δείτε το παρακαλώ ως ένδειξη ενδιαφέροντος.
        6. Συμφωνώ με το σχόλιο για το χάλι του αυτοκινήτου.
        Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.