Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη ανάλυση των όσων ζούμε εδώ και επτά χρόνια της τεχνητής Ελληνικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα δράμα με αφορμή την «δεύτερη» αξιολόγηση, που υποτίθεται θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που πιστεύει σε αυτό;

Εργασιακά, μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, απολύσεις και πολλά άλλα, ήταν τα απαιτούμενα από τους δανειστές μας για να κλίση η περίφημη δεύτερη αξιολόγηση. Αλήθεια σε τι περιβάλλον ζούμε!!!

Όταν στο εσωτερικό σου έχεις πολίτες σε κατάσταση σοκ!!!

Όταν η νεολαία σου βρίσκεται περιχαρακωμένη και εγκλωβισμένη σε ένα κινητό τηλέφωνο και αυτό που την απασχολεί είναι τα social media και τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια τύπου loll!!!

Όταν το εμείς έχει ξεχασθεί και την θέση του κατέλαβε το εγώ!!!

Όταν οι καλύτεροι τοποτηρητές των έξω Ελλαδικών και εξωθεσμικών κέντρων είναι οι εκπρόσωποι στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο!!!

Όταν το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι αμόρφωτο με συμπεριφορές ανηλίκων!!!

Όταν οι ψευτοαριστεροί και οι ψευτοδεξιοί έχουν σαν όραμα το παρκάρισμα στις καρέκλες της εξουσίας!!!

Όταν, Όταν. Όταν…

Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τώρα, τα πράγματα είναι ακόμη ποιο άσχημα. Οι οπαδοί της ροζ, γαλάζιας, πράσινης, κόκκινης, πορτοκαλί νομενκλατούρας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλας τους και η τσέπης τους.

Με τους ρυθμούς που βαδίζουμε θα χάσουμε την Εθνική μας Ταυτότητα, αφού χάσαμε ήδη την Εθνική μας Κυριαρχία.

Η λύση για να απελευθερωθούμε από αυτήν την καταστροφή είναι μία.

Πριν από μερικά χρόνια σε μια εκδήλωση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας ο κεντρικός ομιλητής που ήταν ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς σε ερώτηση που του τέθηκε για την κατάσταση στην χώρα είπε: Ο μεγαλύτερος εχθρός των πολιτών, του λαού είναι το κράτος. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Κοζάνη 8 Μαρτίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ