Μήνυμα του Κ.Σέλτσα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

8 Μαρτίου 2017
11:29
Κανένα σχόλιο

Η 8η Μάρτη, διεθνής ημέρα δικαιωμάτων των γυναικών, είναι μια εργατική πρωτομαγιά που προηγήθηκε της γνωστής και  τιμά τη μνήμη των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για πρώτη φορά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους, στη Νέα Υόρκη το 1857.

Ο σημερινός ρόλος της γυναίκας είναι σύνθετος και πολυδιάστατος. Καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες δίνονται στην οικογένεια, στο εργασιακό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην πολιτική. Η γυναίκα μάνα, επαγγελματίας, επιστήμονας, αγρότισσα, φοιτήτρια, νοικοκυρά, πρόσφυγας αξίζει σεβασμό και στήριξη.

Ας αναλογιστούμε τι πραγματικά έχει γίνει που να διασφαλίζει επί της ουσίας την ισότητα και την ισονομία, τι έχει γίνει για τον διαχωρισμό στην αγορά εργασίας, την υποεκπροσώπηση των γυναικών στις πολιτικές δομές, την εξάλειψη ρατσισμού και κακοποίησης, προβλήματα που διαρκώς υπονομεύουν τα γυναικεία δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια εποχή που γίνονται και πισωγυρίσματα και ακούγονται ακραίες φωνές, ακόμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το γυναικείο ζήτημα είναι ακόμα το αντικείμενο μιας διαρκούς πάλης.

Γι αυτό κλείνω, όπως πάντα, με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες που μας θυμίζουν ότι η διεκδίκηση είναι γένος θηλυκού. Το ίδιο και η δικαίωση.

Σέλτσας Κωνσταντίνος

8/3/2017

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.