Για αυθαιρεσίες και κατά το δοκούν ερμηνεία των κανονιστικών αποφάσεων κατηγορεί τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας η ΠΟΓΕΔΥ, που οδηγούν όπως λέει σε σημαντική καθυστέρηση την έκδοση των αδειών νερού

20 Αυγούστου 2019
11:33

 

Σύμφωνα με την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, προς τα αρμόδια υπουργεία, αναφέρουν επίσης πως η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, ο Αν. Προϊστάμενος Γ.Δ. Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Πολιτικής και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας δεν υπογράφουν τις αποφάσεις για τις άδειες νερού, τις καθυστερούν (κάποιες για πάνω από ένα χρόνο), όταν θα πρέπει να τις έχουν υπογράψει σε 15 ημέρες και ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους πολίτες.

«Για πολλοστή φορά διαμηνύουμε στους διοικούντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας ότι οι αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των συναδέλφων δε θα περάσουν. Καλούμε επίσης τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.», καταλήγει στο τέλος η επιστολή.

Αναλυτικά η ΠΟΓΕΔΥ αναφέρει:

Στην Ομοσπονδία συνεχίζουν να φτάνουν διαμαρτυρίες συναδέλφων γεωτεχνικών που υπηρετούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας για αυθαιρεσίες στη Δ/νση Υδάτων, υπηρεσία με ευαίσθητο και σημαντικό αντικείμενο όπως είναι η διαχείριση των υδάτων, υπόγειων και επιφανειακών.

Τον τελευταίο ειδικά χρόνο οι συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή γεγονότα και καθημερινές μεθοδεύσεις ενάντια σε κάθε λογική, στην ορθή διοικητική πρακτική, στη νομιμότητα και καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον ημέτερων, ευνοούμενων.

  • Η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, ο Αν. Προϊστάμενος Γ.Δ. Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Πολιτικής και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν ότι μπορούν να «νομοθετούν» εκδίδοντας έγγραφα-οδηγίες εφαρμογής, κατά το δοκούν, της ισχύουσας αρ. 146896/2014 ΚΥΑ παρακάμπτοντας ευθέως την καθ’ ύλην αρμόδια γι’ αυτό Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατά συνέπεια, υποχρεώνουν τους συναδέλφους στην εφαρμογή αυθαίρετων διαδικασιών όταν τους αναγκάζουν να ζητούν από τους πολίτες για την έκδοση των Αδειών χρήσης νερού και εκτέλεσης έργου επιπλέον δικαιολογητικά, σε βάρος της απλούστευσης της διαδικασίας αδειοδότησης που εισήγαγε η αρ.146896/2014 ΚΥΑ και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι της ΕΓΥ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η έκδοση των αδειών, αφού οι πολίτες υποχρεώνονται να υποβάλουν περισσότερα δικαιολογητικά από αυτά που απαιτούνται από την ισχύουσα νομοθεσία. Εάν βεβαίως οι παραπάνω διοικούντες επιθυμούν να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και να προστατεύσουν τους υδάτινους πόρους, οφείλουν να εφαρμόσουν τη διαδικασία που προβλέπει ο Ν.3199/2003 και να εκδώσουν Κανονιστική Πράξη με την οποία θα απαιτούνται για το Υδατικό Διαμέρισμα της Ηπείρου επιπρόσθετα δικαιολογητικά για την έκδοση των Αδειών από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και στους πολίτες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας για τον λόγο που αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Επίσης αποφάσισαν να παρακάμψουν και την τήρηση της διοικητικής διαδικασίας και τον υπαλληλικό κώδικα. Τόσο ο Συντονιστής όσο ο Αν. Προϊστάμενος Γ.Δ. Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Πολιτικής και η Αν. Προϊσταμένη Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου απειλούν ευθέως τους υπαλλήλους με παραπομπή στο πειθαρχικό επειδή «τόλμησαν», για όλους τους παραπάνω λόγους, να εισηγηθούν αποφάσεις Αδειών με επιφυλάξεις και έτσι παρακωλύουν τη διαδικασία αδειοδότησης !!!! Είναι οι ίδιοι όμως που δεν υπογράφουν τις αποφάσεις, τις καθυστερούν (κάποιες για πάνω από ένα χρόνο), όταν θα πρέπει να τις έχουν υπογράψει σε 15 ημέρες και ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους πολίτες, μετακυλίοντας όμως την ευθύνη γι’ αυτό στους συναδέλφους. Με αλλεπάλληλα έγγραφα και ενημερωτικά σημειώματα διατάζουν τους υπαλλήλους να σταματήσουν να διατυπώνουν επιφυλάξεις, οι οποίες κατ’ αυτούς, συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ προβαίνουν εγγράφως και σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον των συναδέλφων, όπως ότι διακατέχονται από εμμονική συμπεριφορά, ότι ασκούν αβάσιμη συνεχιζόμενη κριτική στους ανώτερους και ότι πάσχουν από έλλειψη λογικής και ορθής κρίσης.

Για πολλοστή φορά διαμηνύουμε στους διοικούντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ότι οι αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των συναδέλφων δε θα περάσουν.

Καλούμε επίσης τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Πηγή agronews.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.