Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης «ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό από την Πέμπτη 22 Αυγούστου

21 Αυγούστου 2019
14:08

 

Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης «ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό από την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από 11:00 έως 14:00.

Το Μουσείο, που βρίσκεται στην οδό Αλεξίου Καραλίβανου 23, ιδρύθηκε και εγκαινιάστηκε από τον Δήμο Κοζάνης στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 ενώ το 2017 μετονομάστηκε σε «Νίκος Καλογερόπουλος» προς τιμήν του καθηγητή που υπήρξε εμπνευστής και υποστηρικτής της ιδέας για την ίδρυσή του και εξέχουσα φυσιογνωμία της Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι αφιερωμένο στην περιοχή μας που υπήρξε πρωταγωνίστρια στην αντίσταση εναντίον του φασιστικού – ναζιστικού άξονα (1940 – 1945), αφιερωμένο στην κορυφαία στιγμή εθνικής ομοψυχίας που δυστυχώς δεν αναγνωρίστηκε εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε και αποτέλεσε χώρο μύησης στην τοπική ιστορία και διακίνησης των ιδεών με τη διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων.

Το Μουσείο έθεσε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ως στόχους:

  • Να ασκήσει την ικανότητά μας για αντίσταση απέναντι στην αποπολιτικοποίηση και την ιδιωτικοποίηση

  • Να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποκέντρωση με τη συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών

  • Να ενισχύσει τον σεβασμό στην αλήθεια και να προσδώσει πνευματικό ήθος

  • Να στηρίξει την επιβίωσή μας στο μέλλον ως ανθρώπινων, τοπικών και εθνικών ομάδων με βάση τις αξίες μας, τους δεσμούς με την παράδοση και την ταυτότητά μας, εμπλουτίζοντας έτσι τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Από τον Σεπτέμβριο το Μουσείο θα υποδέχεται, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, τάξεις μαθητών έπειτα από συνεννόηση.

2 σχόλια

  • Πώς θα πρέπει να ονομαστούν τα 2 μουσεία που εμπνευστής και δημιουργός τους υπήρξε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος;

    • Το συγκεκριμενο καμια σχεση. Η κυρια Σιωμου ηταν ο εμπνευστης κ δημιουργος του. Ας ειμαστε ειλικρινεις επιτελους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.